Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe ersun yanal egemen açıklaması, ersun yanal - Fenerbahçe Haberleri

        HTSPOR / Ahmet Selim KUL

        İlk olarak defansın önemli isimlerinden Egemen Korkmaz’ın dizinden geçirdiği operasyonu ve ligin ilk yarısını kapatmasını değerlendiren Yanal, “Egemen’in olmayışı tabii ki bizi etkiler. Sonuçta önemli bir oyuncumuz. Ama geniş kadromuzda yerini dolduracak oyuncularımız var. Ben oyuncularımın hepsine güveniyorum” dedi.

        Yeni sezonda takımın, üstüne koyarak hedefe doğru yürüyeceğini belirten deneyimli çalıştırıcı, “Geride kalan sezonda özellikle ikili mücadele sayısında rakamlarımızı katladık. Sonuç olarak biz bir ortalama tutturduk. Artık bunun altına düşemeyiz” diye konuştu.

        "BU YIL DAHA ZOR OLACAK"

        “F.Bahçe’de üzerinizde baskı var mı?” sorusuna Ersun Yanal, “Gittiğiniz her yerde baskı olur. Fenerbahçe’de haliyle bu daha fazla. Fakat bu durumu yine de ben çok hissetmedim. Ama şampiyon olduktan sonra bir rahatlama da oluyor. Bu yıl geçen yıla göre çok daha zor olacak. Bunun da farkındayız. Biz de hazırlıklarımızı buna göre yapıyoruz” cevabını verdi.

        "KİMSENİN HAKKINI YEMEM"

        Formayı hep hak edene verdiğini belirten Yanal, “Hep rakamlarla, verilerle performansla formayı verdim. Ben hiç kimsenin hakkını yemem. İyi oynayan, çalışan formayı alır, isimlere bakmam. Geçen yıl da böyle oldu. Zaten bu takım içinde rekabet yaratıyor ve her oyuncu kendini devamlı hazır tutuyor” dedi.

        "DIEGO RIBAS SAĞDA DA OYNAR"

        Geldiği günden beri Diego’nun takım dizilişinde hangi bölgede oynayacağı tartışmasına son veren Yanal, “Sheffield maçında yeni bir diziliş denedik. Fakat Diego sağda ve sağ içte de oynar. Zaten çok yetenekli bir oyuncu” diye konuştu.

        "TOMBUL FUTBOLCUM YOK"

        Alışılmışın dışında oyuncuların kampa kilo vererek geldiğini de hatırlatan Yanal, şu ifadeleri kullandı:

        “Volkan, M.Topuz, Selçuk... Tüm takım geçtiğimiz yıllarda kilolu dönerken bu yıl hepsi kilo vererek döndü. Tombul oyuncum yok. (Gülerek). Bunda tüm oyuncuların iyi bir profesyonel olmasının, formayı bırakınca geri almanın zor olmasının etkisi var. Takımın doktoru bile kilo verdi.”

        "TÜRKİYE'DE GENÇ OYNATMAK ZOR"

        Takımda 9 tane gelecek vaadeden genç oyuncu bulunduğunu hatırlatan Ersun Yanal, şöyle konuştu:

        “Kalecilerle bu rakam 11’i buldu. Hepsi çok çalışıyor ama Türkiye’de genç oynatmak kolay değil. Oynattığım Muhammed, Savaş ve Semih gibi isimlerin performanslarını beğendim. Türk futbolunda bir karar verilmeli. Genç oyuncuları mı çıkartalım. Yabancı sayısını artıralım veya çıkartalım mı? Yoksa Avrupa kupalarında adil şartlarda mücadele mi edelim.”

        "ALACAK OYUNCU MU VAR!"

        Ersun Yanal, transfer dedikodularına Başkan Aziz Yıldırım’dan sonra bir kez de kendisi nokta koydu ve “Transfer yapmayacağız. Ben oyuncu almak için oyuncu almam. Kimi alalım? Alabileceğimiz kim var ki siz söyleyin? Benim de takip ettiğim hiç kimse yok. Zaten şampiyon bir takımız ve çok kaliteli oyuncularımız var” dedi.

        ALVES’İN PARTNER ÜZÜNTÜSÜ!

        Bu arada Fenerbahçe’nin tecrübeli stoperi Bruno Alves de partneri Egemen’in sakatlığını şöyle değerlendirdi:

        “Egemen bizim takımımız için çok önemli bir oyuncu. Çünkü oynadığında yüzde 100’ünü takımı için sahaya koyuyor. Türkiye’nin en iyi stoperlerinden. Onun sakatlığına hepimiz üzüldük. Umarım en kısa sürede geri döner. Onun sakatlığı bizim için elbette kayıp ve ona ihtiyacımız var. Fakat Bekir, Kadlec ve yerine oynayacak hiç kimse onun eksikliğini aratmayacaktır. Bu bizim takımımızın en önemli özelliği.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ