Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray joel campbell galatasaray, doria galatasaray, eder balanta galatasaray, chedjou rennes - Galatasaray Haberleri
        1

        HTSPOR / Erhan TELLİ
        G.Saray Başkanı Ünal Aysal, transfer literatürüne soktuğu ‘çilek futbolcu’ deyimini biraz makyajla farklı bir stile soktu...

        2

        Aysal, artık ‘çilek futbolcu alan’ olarak değil ‘çilek yetiştirip satan’ başkan olmayı hedefliyor

        3

        Yeni sezon öncesi kadroya katmayı planladığı yabancı futbolcular için transfer politikasını bu yönde belirleyen başkan Aysal, Brezilyalı genç stoper Doria ve Kosta Rikalı forvet Joel Campbell gibi genç isimler üzerine yoğunlaştı.

        4

        Bu tip isimleri satın alma opsiyonuyla kiralayarak takıma kazandırmayı düşünen Aysal, genç yıldızları yetiştirerek ileride yüksek bir bedelle satma şansına sahip olacak.

        5

        Yani Sarı-Kırmızılı ekip, artık Drogba ve Sneijder gibi kendini kanıtlamış ve popülaritesi çok yüksek yıldızlar yerine genç futbolcuları alıp ‘yıldız’ yapmayı hedefleyen bir politika benimseyecek.

        6

        DEVLER LİGİ FAKTÖRÜ
        Ünal Aysal’ın bu projesi sayesinde hem G.Saray yüksek bedeller ödeyerek riske girmeyecek hem de transfer edilen oyuncular kendilerini ispatlamaları halinde gelecek için önemli yatırımlar yapmış olacak.

        7

        Tabii Cimbom’un Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek olması da, kendini Avrupa devlerinin beğenisine sunmak isteyen genç futbolcular için önemli bir tercih sebebi olacak. Geçen sezon devre arasında bu yol haritasının sinyallerini veren Aslan, yine benzer bir rota çizecek.

        8

        KİRALA-PİŞİR-AL-SAT
        Bu transfer politikasının ilk örneği Botafogo takımında oynayan Brezilyalı stoper Doria... 20 yaşındaki futbolcuyu Brezilya ekibinden kiralamak isteyen G.Saray, sözleşmeye konulacak satın alma opsiyonu sayesinde gelecek sezon Doria’nın bonservisini alabilecek.

        9

        Geleceğin ‘Thiago Silva’sı olarak gösterilen Doria için, Sambacılar’da göreve başlayan Taffarel’in de etkisi önemli. Tafi’nın, yakın arkadaşı olan milli takım teknik direktörü Dunga’ya ilk tavsiye edeceği isim Doria olacak.

        10

        Bonservisi Arsenal’de bulunan 22 yaşındaki Joel Campbell’ın transferinde de aynı yol izlenecek. Böylece Cimbom, satın alma opsiyonuyla kiralayacağı genç yıldızları ileride yüksek bir bedelle satabilecek. Bu iki isimde de pürüz çıkması halinde bile yabancı transferinde bu politikadan şaşılmayacak.

        11

        TELLES, BRUMA, SEMİH...
        Başkan Aysal, geçen sene yapılan Bruma ve Alex Telles transferlerinde de aslında bu düşünceye sahip olduğunu göstermişti.

        12

        Özellikle talihsiz sakatlığını atlatan ve kampın yıldızı olan Bruma’dan çok şeyler beklenirken, Telles’in de Brezilya Milli Takım faktörü göz önüne alınarak gelecekte yine iyi bir fiyata satılması planlanıyor. Bu stratejiye, milli takımın ve G.Saray’ın vazgeçilmezi olan genç stoper Semih Kaya da eklenebilir...

        13

        YEDEK PARÇA: BALANTA
        Bu arada G.Saray yönetimi, bir yandan Doria için çalışmalarını sürdürürken, bu transferde pürüz çıkması halinde alternatif ismi de belirledi...

        14

        Cimbom, İtalyan teknik adam Prandelli’nin de çok istediği River Plate’in 21 yaşındaki stoperi Eder Balanta için nabız yoklamaya devam ediyor.

        15

        Başkan Ünal Aysal’ın öncelikle Doria transferini bitirmeye çalıştığı ve büyük ihtimalle bu iki futbolcudan birinin G.Saray forması giyeceği öğrenildi.

        16

        AURELIEN CHEDJOU RENNES YOLCUSU
        İlk kez Habertürk’ün duyurduğu ‘Chedjou gidiyor’ haberi, Fransa’dan gelen haberlerle doğruluk kazandı. Fransız Rennes takımının, Kamerunlu stoper için G.Saray’a resmi teklifte bulunduğu belirtildi.

        17

        Yıllık 2.2 milyon Euro kazanan Chedjou’nun, bu ücretinde indirime gitmesi halinde transferin gerçekleşeceği kaydedildi. Aslan’ın geçen sezon 6.3 milyon Euro’ya Lille’den kadrosuna kattığı Chedjou’yu, 4 milyon Euro civarında bir fiyata satması bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ