Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş hutchinson habertürk, hutchinson feyenoord zaferi, feyenoord de kuip, hutchinson beşiktaş açıklama - Beşiktaş Haberleri

        HTSPOR / ÖZEL RÖPORTAJ / Kartal YİĞİT

        Geçtiğimiz sezon jokeriydi Beşiktaş’ın... Ön libero olarak geldi, işini eksiksiz yaptı. Savunmanın sağında, solunda, stoperde, nerede sorun olsa teknik direktör Slaven Bilic ona sarıldı. Atiba Hutchinson da hocasını hiç yanıltmadı. Ancak Feyenoord karşısında bir başkaydı Atiba...

        Belki de Beşiktaş formasıyla en etkileyici performansını ortaya koydu. 2-1’lik zaferin baş mimarıydı...

        De Kuip Stadı’nda Hollandalılar’ı kendine hayran bıraktı. Hal böyle olunca da hocası Bilic, kendisine ödül olarak ekstra izin verdi, Hollanda’da kız arkadaşıyla beraber vakit geçirmesine müsaade etti. İşte o Atiba, dün Rotterdam sokaklarında çıktı karşımıza. Kız arkadaşı Sara ile birlikte gezerken bizi kırmadı, objektifimize poz verip maçı değerlendirdi.

        ÖVGÜLER YÜZÜNE YANSIDI

        Herkesin kendisinden övgü ile bahsetmesinden olan memnuniyeti yüzüne yansıyan tecrübeli orta saha oyuncusuna De Kuip’teki performansını sorduk ilk olarak...

        2010-2013 yılları arasında PSV Eindhoven forması giyen Kanadalı yıldız, o günleri hatırlatarak girdi söze, “Bu stadın atmosferi beni hep etkilemiştir. Kendimi De Kuip’te farklı hissediyorum. Daha önce PSV forması giyerken de Feyonoord’a karşı hep iyi oynamışımdır. Bu kez de Beşiktaş formasıyla iyi bir performans çıkarttım. Yani Feyenoord’un benden kurtuluşu olmuyor” ifadelerini kullandı.

        ‘BEN BU DİŞLİNİN BİR PARÇASIYIM’

        Kendisine yönelik övgülerden hayli mutluydu Atiba Hutchinson... Ancak ‘takım ruhunun’ da unutulmaması gerektiğini belirtiyordu. Önce gülümsedi, sonra hatırlattı:

        “Performansımın beğenilmesi çok güzel. Bundan çok mutlu oldum. Ama bir şeyin altını çizmemiz gerek. Yalnız ben değil, takım olarak mükemmel mücadele ettik. Ben bu dişlinin parçasıydım. Kendimi öne çıkartmam arkadaşlarıma haksızlık olur. Biz bir bütünüz ve bütün olarak iyi oynadık.”

        YENGENİN KORKUSU İNGİLİZLER

        'OOO ARSENAL Mİ?'

        Biz Rotterdam’da Atiba Hutchinson ile sohbet ederken Kanadalı’nın kız arkadaşı Sara bizi dinliyordu. ‘Yenge’ kurayla ilgili sohbette Beşiktaş’ın bir sonraki aşamadaki muhtemel rakiplerinin adını duyduğunda araya girdi, “Ooo Arsenal mi” dedi! Bir bakıma “Arsenal çıkmasın” diyerek Atiba’nın da hislerine tercüman oldu.

        ‘PORTO TAM BİZE GÖRE’

        Feyenoord galibiyeti, Beşiktaş için bir sonraki turun da müjdecisi gibiydi. Atiba Hutchinson da play-off turu için görüşlerini paylaşırken, “Biz Şampiyonlar Ligi’ne kalmak istiyoruz. Play-off’ta karşımıza dev ekipler çıkacak. Hangi takımın gelmesini isterim? Zor bir soru ama Porto sanki biraz daha bize göre bir rakip gibi duruyor” ifadelerini kullandı.

        ‘RÖVANŞTA DA CİDDİYET ŞART'

        Peki Atiba Hutchinson da hocası gibi turun hala ortada olduğunu mu düşünüyordu? Kanadalı yıldıza turla ilgili fikrini sorduk.

        Atiba, “Turu hemen hemen geçtik denilebilir. Son dakikada yediğimiz penaltı golü belki biraz sıkıntı. Tabii ki tur yüzde 100 değil ancak İstanbul’da işi bitiririz. Bunun için tek bir şart var. İlk maçtaki gibi ciddi ve disiplinli olmamız şart” yanıtını verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ