Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Gençlerbirliği Mustafa Kaplan Gençlerbirliği - Futbol Haberleri

        Kaplan, Gençlerbirliği'nin sezon hazırlıkları kapsamında Bolu'da yapılan ilk etap kamp çalışmalarını değerlendirdi.

        Bolu'da 34 kişilik kadroyla çok verimli bir kamp dönemi geçirdiklerini belirten Kaplan, "Adeta bir gençlik kampı yaptık. Ama asıl gençlik kampını eylülden sonra Beştepe'de kuracağız" diye konuştu.

        Geçen sezondan kurulu bir kadro olduğunu ve Hikmet, Taylan ve Guido gibi yeni transferlerde yapıldığını hatırlatan Mustafa Kaplan, "Ama ben Hacettepespor'da çalıştığım ateş gibi çocukları da özellikle bu kampa götürmek istedim. Böylece Bolu'da adeta bir gençlik kampı yaptık. Ama asıl gençlik kampını eylülden sonra Beştepe'de kuracağız" ifadelerini kullandı.

        "HOCALAR KANDIRMAK İÇİN KAMPLARA GÖTÜRÜR"

        Takımların sezon öncesi kamplarına gençleri götürme uygulamasının her yıl tekrarlandığını hatırlatan Mustafa Kaplan, şöyle devam etti:

        "Türkiye'de teknik direktörler gençleri, kendilerini, kulüp başkanlarını kandırmak için kampa götürür. Genç futbolcular kampa gider, kamp dönüşü de nereden geldiyse oraya döner. Dostlar alışverişte görsün hesabı. 'Denedik, şans verdik, değerlendiremedi...' Oysa gençler kamp boyunca umutlanır, hayallere dalar, yükseklere çıkar. Kamp dönüşü de yere çakılır, bir daha da kendine gelemez. Şimdi size oturup son 5 yılda kampzede futbolculardan bir 11 çıkarabilirim. Yazık..."

        Kendisinin Bolu kampına götürdüğü gençleri Süper Lig için hazırladığını dile getiren Kaplan, "Bu gençleri izci kampına götürmedim. Kadroda, Beştepe'de yetişmiş Doğa ve Ramazan var. Onlar artık ağabey. Uğur Çiftçi ve Ahmet Çalık, geçen sene çok doğru bir kararla A takıma alındı. Kaleci Übeyd, Artun, Atabey de var. Ayrıca Hacettepespor'dan performanslarını bildiğimiz Ahmet Oğuz, İbrahim, İrfan ve Çağrı'yı da kadroya dahil ettik. Bu arkadaşlarımla lige hazırlanıyoruz" ifadelerini kullandı.

        Kadronun bir sınırının olduğunu ve bu gençlerden bazılarının dışarıda kalabileceğini kaydeden Kaplan, "Slovenya kampı için sabırsızlanıyorum. Bu yeni ve genç arkadaşlar, Bolu'da oynadığımız iki maçta çok umut verdiler. Yeniler, eskiler, ağabeyler, gençler, çok uyumlu bir topluluk olduk. Bu uyumu sahaya yansıtmak için çok çalışıyoruz, çok da çalışacağız" diye konuştu.

        "BARCELONA'DA BİLE EKSİK BULURSUN"

        Takımın hazırlık maçlarındaki temposunun kendisini çok mutlu ettiğini kaydeden Mustafa Kaplan, "Eksikliklerimiz var elbette. Bir futbol takımı hiçbir zaman tamam olmaz. Hocası olduğunda Barcelona'da bile bir eksik bulursun" ifadelerini kullandı.

        Kampta eksiklere ilişkin "nokta tespitler yaptık" değerlendirmesinde bulunan Kaplan, sözlerini şöyle tamamladı:

        "Bizim öyle 5-6 eksiğimiz yok. Hedefimizi de başkanımıza ilettik. Sanırım kısa zamanda bu adımı atar, Slovenya'da aklımızdaki takımla çalışırız. Dünya bizden ibaret değil. Süper Lig'de 18 takım var. Herkes hazırlık yaparken eksiklerini de görecek. Haliyle ağustos ayı transfer açısından daha hareketli geçebilir. Futbolda aktör çok. Ben istemem, başkan istemez ama futbolcu ister, tutamazsın. Kimseyi zincirle buraya bağlayamam. Bazen bizim değil futbolcunun planları, başka kulüplerin planları işler. Hani Demirel'in bir lafı vardır, 'demokrasilerde çareler tükenmez' diye. Futbol da çareler tükenmez. Benim görevim de çare üretmek. Giden olursa yerini dolduracak birileri elbette bulunur. Yeter ki neşemiz kaçmasın."

        Gençlerbirliği kafilesi yarın Slovenya'ya giderek, 12 Ağustos'ta kadar sezon öncesi çalışmalarını burada sürdürecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ