Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Mondihome Kayserispor Korcan Çelikay'ın hedefi, A Milli Takım - Mondihome Kayserispor Haberleri

        Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Sivasspor'un kalecisi Korcan Çelikay, yeni sezonda başarılı bir grafik çizerek A Milli Futbol Takımı'nın kalesini korumak istediğini söyledi.

        Kırmızı-beyazlı ekipte 5. sezonuna giren 27 yaşındaki kaleci Korcan Çelikay, yeni sezon hazırlıklarının sıcak havaya rağmen sabah ve akşam antrenmanlarıyla yoğun şekilde devam ettiğini belirtti.

        Sivas'taki hazırlıkların ardından Hollanda'ya gideceklerini dile getiren Çelikay, Hollanda kampında hazırlık maçları yapacaklarını ifade ederek, "İnşallah, iyi başlayacağız ve bu sezonu geçen sezondan daha iyi yerde bitirmek istiyoruz" dedi.

        Çelikay, geçen sezon önemli bir başarıya imza attıklarını vurgulayarak, "Bu, bizim için tecrübe oldu. Ligi istediğimiz yerde bitirdik. Bu sene daha iyi olacağına inanıyorum. Geçen seneye ek olarak yeni transferlerimiz var. Arkadaşlık gayet iyi gidiyor. Takıma uyum konusunda yabancı arkadaşlar belki biraz zorlanıyor ama gerçekten takım içerisinde arkadaşlık çok iyi. Saha içerisinde ve saha dışarısında bu kendini gösteriyor. Lig sonuna kadar bu böyle devam edecek" diye konuştu.

        Takıma katılan yeni isimlerin kaliteli ve başarılı futbolcular olduğunu belirten Çelikay, yeni transferlerin Sivasspor'a katkı sağlayacağına emin olduğunu söyledi.

        Sivasspor'da geçen sezon forma giyen kaleciler Milan Borjan, Nihat Şahin ve Mahmut Bezgin'in takımdan ayrıldığını anımsatan Çelikay, şunları kaydetti:

        "Allah sakatlık vermezse her zaman oynamak hedefim. Yine benim oynayacağım gibi bir garanti yok, herkes burada çalışıyor, hoca da formayı kim hak ediyorsa ona verecektir. Kaleci konusunda sıkıntımız olduğunu düşünmüyorum. Alper var, Deniz arkadaşımız geldi. İkisi de iyi ve kaliteli kaleciler. Onlar da görev verildiği takdirde bu yükün altından kalkabilecek insanlar."

        Hedefi A Milli forma

        Çelikay, her zaman çalıştığını ancak bu sezon daha çok çalışarak Sivasspor'un kalesinde vazgeçilmez olmak istediğini belirtti.

        Son dönemde tecrübe kazandığını dile getiren Çelikay, bu sezon kendisine A Milli Takım formasını giymek gibi bir hedef koyduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

        "Her oyuncu, milli takım forması giymek ister. Geçmiş dönemlerde milli takımda birçok yaş grubunda oynadım ama A Milli Takım kısmet olmadı. Hocamız bize layık görürse her zaman bunu isterim. Bu performansla alakalı, kimse kimseye 'seni seçtim tamam, sen gel' diyemez. Ligdeki tüm maçlar yayınlanıyor. Sporla alakalı tüm insanlar bunu izliyor. Sporcuların performansı zaten ortada. Kimin performansı yüksekse, iyiyse ve hak ettiğini düşünüyorsa forma ona verilecektir. Tabii ki milli formayı giymek isterim. Önce kendi takımımda oynamak sonra milli takım için hedefimi her zaman yüksek tutuyorum. Onun için de her zaman mücadele ve çalışmak lazım."

        Daha önce U19 Milli Takımı formasıyla Avrupa Şampiyonası 2006 Grup Elemeleri'nde 3 müsabakaya çıkan Çelikay, U18'de 2, U19'da 4, U21'de 1, A2 Milli Takımı'nda ise 2 özel maçta görev aldı.

        Sivasspor'da geride kalan 4 sezonda 5'i Ziraat Türkiye Kupası'nda, 48'i Süper Lig'de 53 maçta forma giyen Çelikay, 4 bin 655 dakika saha kaldığı bu karşılaşmalarda 77 gol yedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ