Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol "Yabancı hayranlığının yerine...", Analiz spor haberi, Türk takımlarının avrupa kupaları istatistiği - Futbol Haberleri

        HTSPOR.COM

        Bursaspor, UEFA Avrupa Ligi'de Gürcistan temsilcisiChikhura'ya elendi! Temsilcimiz geçen sezonda Hikmet Karaman yönetiminde Sırbistan'ın zayıf ekibiVojvodina'ya elenmişti. Şenol Güneş yönetimindeki 42 milyon Euro değerindeki Bursaspor, bu sezon 3,5 milyon Euro'lukköy takımı olanChikhura'ya kaybetti. Şenol Güneş, benzer bir şekilde 2012-13 sezonunda Trabzonspor ile Macar ekibiVideoton'a elenmişti. Anlı şanlı Türk hocalarımız ve milyon euro kazanan ve milyon eurolar istenilen Türk futbolcular köy takımlarına elenmeye devam ediyor!Ve acı bir gerçek ki Bursaspor'un Serdar Aziz için istediği rakamlar Gürcü rakibinin tam iki katı... Futbolumuzda bunun örneklerini saymakla bitmez! PekiTürk futbolcular ve Türk teknik adamlar aldıklarının karşılığını veriyor mu?

        SERDAR ALİ ÇELİKLER - HTSPOR YAZARI

        "Türk hocaları da Türk futbolcuları da hak ettiğinden fazla para kazanıyorlar. 'Yabancı hayranı olmayın. Bizim yabancılardan neyimiz eksik' diyen Türk hocalar, bilhassa Edirne'nin ötesinde her seferinde hüsran yaşıyorlar. Türk futbolcular da sadece yabancı yasağı ile hak ettiklerinden, değerlerinden, futbol kalitelerinden ve karşılığında verdikleri verimden çok fazla para kazanıyorlar. Türkiye'de futbolcu ve teknik adamların iddia ettiği yabancı hayranlığının yerine yabancı düşmanlığı olmasa, Türkiye'de çoğu takımın hocası 300-400 bin Euro'ya çalışan yabancı hocalar olurdu. Yılda 200-300 bin Euro'ya bir sürü yabancı futbolcu oynar ve emin olun o teknik adamların ve futbolcuların takımları köy takımlarına elenmezlerdi."

        ATİLLA GÖKÇE - MİLLİYET GAZETESİ YAZARI

        "Buna sadece Şenol Güneş'in başarısızlığı demek olmaz. Özellikle ülkemizde, bu tarz eleme maçlarında tanınmayan ekiplerle eşleşilince tüm takımlar kendini dev aynasında görüyor. Bu, rakibin bilinmezliğinden, tanınımazlığından doğan yanlış bir kanı. Sonra zayıf takım diye iş kaale alınmıyor. Bunun yanı sıra sezon planlaması da çok önemli. Büyük bir mücadelenin içine giriyorsunuz. O mücadelenin içinde yer alacak oyuncu kaliteniz olmalı. O açıdan ihmaller olmamamlı. Ama Bursaspor'da Fernandao ve Fernando Belluschi'nin olamamısı takımı olumsuz yönde etkiledi. Genç oyuncuların tecrübesizliği de sorun çıkardı diyebiliriz."

        ALTAN TANRIKULU - SPOR YAZARI

        "3 Temmuz sürecinde Türk futbolunda çok şey karıştı. Bursaspor ile Karabükspor'un da bu sene hazırlıksız yakalandığını düşünüyorum. Zaten Türk takımları olarak Gürcistan, Letonya, Litvanya, Azerbaycan, Belarus gibi ülkelerin hem kulüp takımlarına hem de ülke takımlarına karşı odlukça zorlanıyoruz. Para kısmına gelirsek; gerçekten fazla paralar veriliyor ülkemizde. Türkiye şartlarına göre oldukça fazla paralar bunlar. Avrupadaki sıradan 30 yaşındaki bir oyuncunun 25 milyon Euro'ya transfer olduğunu düşüneceksek, 22 yaşındaki James Rodriguez'in yıllık 7.5 milyon Euro kazanacağını düşünürsek, dünya futbolunda oldukça yüksek paralar döndüğünü görürüz. Bizim büyük takımlarımız da Şampiyonlar Ligi'nde başarıyı hedeflediği için, yabancı kuralıyla beraber yerli futbolculara yüksek paralar ödeniyor. Ben Türk futbolunun en büyük sorunun antrenman ve altyapı konusunda olduğunu düşünüyorum. Alttan oyuncu yetişmiyor. Çünkü altyapıya antrenör olarak gelen isimlerin çoğu oraya torpille gelen isimler."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ