Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Futbol, devleti de kaybediyor - Serdar Ali Çelikler yazdı (sponsorlar) - Futbol Haberleri

        KULÜPLERİN aklını başına alma zamanı çoktan geldi de geçiyor bile. Zaten uzun süredir özel sektörden dayak üstüne dayak yiyen, sürekli sponsor kaybeden Türk futbolu tamamen devletleşmiş, devlet kurumları dışında kaynak bulamaz olmuştu.

        Bir dönem tam 9 Anadolu kulübünün forma reklam sponsoru olan Turkcell, sadece sponsorluktan beklediği verimi alamadığından futboldan çıkmış ve bireysel sponsorlara yönelmişti. Basketbolda var olan Ülker, 4 büyükle yaptığı sponsorluk anlaşmasını 2 yıl evvel kesmiş ve 2 takıma indirmişti. Seneye sadece Fenerbahçe ile yola devam etmesi kuvvetle muhtemeldir. O da en fazla 2-3 yılla sınırlı olur. Avea ile başlayan ‘destek’ dönemini devam ettiren Telekom da futboldan çıktı. F.Bahçe bu yıl “formaya reklam almıyoruz” açıklamasıyla piyasadaki ‘değer düşüşü’nün önünü kapatmak istese de futbol piyasasının tamamen daralma sürecinde olduğu gerçeğinin üstü örtülemiyor.

        Zaten özel sektörü uzun süredir ya tamamen kaybeden ya da sadece milli takıma kaptıran kulüplerimiz için asıl felaket ise devletin de futboldan çekilmesi ile başlayacak.

        Bugün Türk futbolunu ayakta tutan 2 kurum var. Birincisi yılda 400 milyon dolarlık kaynak aktaran Lig TV'nin sahibi Digitürk. Diğeri de yılda 200 milyon dolar veren İddaa’nın sahibi Spor Toto. Spor Toto yılda 200 milyon dolar veriyor Türk futboluna ve karşılığını alamadığını biliyor. Misal bir Ülker kadar; THY kadar önemsenmediğini düşünüyor.

        Yazının devamı için tıklayınız...
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ