Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İngiltere Manchester United, Los Angeles Galaxy'i 7-0 yendi - Futbol Haberleri

        İngiltere Premier Ligi takımlarından Manchester United'ın başında çıktığı ilk maçında Los Angeles Galaxy'i 7-0 mağlup eden teknik direktör Louis van Gaal, farklı galibiyetle başlamanın, oyuncuların oturtmaya çalıştığı 3-5-2 sistemine güvenmesi için önemli olduğunu söyledi.

        Takımı 2012-2013 sezonunda şampiyonluğa taşıyan teknik direktör Alex Ferguson'ın kariyerini noktalamasının ardından David Moyes yönetiminde ligi ancak 7. sırada bitirebilen "Kırmızı Şeytanlar", yeni çalıştırıcısı Hollandalı Louis van Gaal ile çıktığı ilk karşılaşmaya, hem taktik hem de skor anlamında farklı başladı.

        ABD'deki hazırlıkları kapsamında Los Angeles Galaxy ile karşılaşan United, yıllardır oynadığı 4-3-3 yerine Luis van Gaal'in Hollanda Milli Takımı'nda da kullandığı 3-5-2 dizilimiyle sahaya çıktı. Savunmanın merkezinde Chris Smalling, Jonny Evans ve Phil Jones üçlüsüne yer veren başarılı teknik adam, Antonio Valencia ve Luke Shaw'u savunmanın kanatlarında oynattı. Savunmanın önünde Darren Fletcher'ın görev aldığı United'ın orta sahasında Ander Herrera ile Juan Mata, hücum hattında ise Wayne Rooney ile Danny Welbeck mücadele etti.

        Maçı, 2'şer kez fileleri sarsan Rooney, Reece James, Ashley Young'ın yanı sıra Welbeck'in attığı golle 7-0 kazanan Manchester United'ın Hollandalı teknik patronu, kulübün internet sitesinde yer alan değerlendirmesinde, öğrencileri harika bir performans sergilese de farklı skorun kendisi için sürpriz olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

        "Sonuç her zaman önemlidir. Bu gibi sonuçlar güveninizi arttırır. Yeni bir sistemi yerleştirmeye çalıştığınız takımın kaybetmesindense 7-0 kazanması daha iyi. Çünkü kaybetmeniz halinde oyuncular sisteme kuşkuyla yaklaşabilir. Şimdilik böyle bir sorunumuz yok."

        Van Gaal, çalışmak için fazla zamanları olmamasına rağmen 3-5-2 dizilişini tercih etttiğini ama gerektiğinde 4-3-3 ile de oynayabileceklerini söyleyerek, "Yeni bir sisteme geçiyorsanız bir yerden başlamanız gerekiyor. 3-5-2 işe yaramazsa takımın alışık olduğu 4-3-3'e dönebiliriz. Sahip olduğumuz kaliteyle 3 forvetle de oynayabiliriz ancak ben 2 forvetle oynamak istiyorum" değerlendirmesinde de bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ