Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Mali Genel Kurulu (Mecnun Otyakmaz İbrahim Hacıosmanoğlu tartıştı) - Futbol Haberleri

        Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, "Sayın Başbakanımızın ismini kullanarak, onun yakınında, uzağında olan simsarlardan çok var. Her yerde 'Beyefendi böyle istiyor' diyorlar. Başbakanımız, bana, bu işlerin içinde olmadığı ifadesini kullandı. Başbakanımıza ulaşamayan varsa bana iletsin, ben ulaşırım" dedi. TFF Başkanı Yıldırım Demirören ise "Beyefendi'ye garson da ulaşır, bekçi de ulaşır. Kulüp başkanları da ulaşır. Böyle açık bir insandır. Beyefendi'nin ulaşılmak için köprüye ihtiyacı yoktur" cevabını verdi.

        İŞTE GENEL KURUL'DA YAŞANANLAR

        Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Mali Genel Kurulu'nda söz alan Hacıosmanoğlu, konuşmasına, "Gazze'de dünyanın gözü önünde çocukları dahi katleden gözü dönmüş insan müsveddelerine lanet yağdırıyorum" diyerek başladı.

        "HİÇBİR ŞEY DEĞİŞMEDİ"

        Sakin bir kongre geçirdiklerini ifade eden Hacıosmanoğlu, "Her şey sütliman. Yaklaşık bir sene önce burada yine mali genel kurulda konuşmuş ve Türk futbolunun ahlak ve adalete ihtiyacı olduğunu söylemiştim. Bu düzen değişmeli demiştim. Geçen süre içinde hiçbir şey değişmedi" diye konuştu.

        "TÜRK FUTBOLU ADALETLİ YÖNETİLMELİ"

        "Sessiz duruyoruz, yarın maçlar başladığında bağırmaya başlayacağız çünkü adaletsizlikler aynen devam edecek" ifadelerini kullanan Hacıosmanoğlu, şöyle devam etti:

        "Türk futbolu adaletli yönetilmeli, yönetilmiyor. Hep Anadolu takımlarının hakları yeniyor. Çalan düdükler ve kalkan yanlış bayraklarla haklarınız yeniyor. Bunu değiştirmenin zamanı geldi. Türk futbolunu adil yönetecek yönetim kurullarının oluşumunda adil dağılım olmalı. 18 takım Anadolu'ya nasıl yayılıyorsa, yönetim ve kurullarına da bunu yaymak lazım. Kararlar çıkarken, 'neden hep aleyhimize karar çıkıyor?' diyebilmeliyiz. Bugün böyle bir federasyon ve yönetim yok.

        "'BEYEFENDİ BÖYLE İSTİYOR' DİYORLAR"

        TFF yönetimine yönelik eleştirilerini sürdüren Hacıosmanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "TFF Başkan Vekili, UEFA'daki toplantının çıkışında 'takımlar ceza almayacak, sevinçliyiz' diye açıklama yaptı. Ben de 'Biz başka ülkenin takımı mıyız? Kim suç işlediyse, cezasını almalı' dedim. Enteresan olan Türkiye'de herkese bir 'beyefendi korkusu' salınıyor. Sayın Başbakanımızın ismini kullanarak, onun yakınında, uzağında olan simsarlardan çok var. Her yerde 'Beyefendi böyle istiyor' diyorlar. Başbakanımız, bana, bu işlerin içinde olmadığı ifadesini kullandı. Kimse bu tarzda baskı yapmaya kalkmasın. Buna maruz kalan ve Başbakanımıza ulaşamayan varsa bana iletsin, ben ulaşırım."

        "Bunu söylememdeki gaye şu; 1 sene önce TFF Başkan Vekili o sözü söyledi, bizim vermiş olduğumuz hukuk mücadelesini mevcut federasyonun başkan vekili Servet Yardımcı, bizim hukuki mücadelemizi şikayet etti. Bizi Başbakanımıza şikayet etti. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na, Sayın Devlet Bahçeli'ye şikayet ettiniz mi? Biz Rize'yle kanlı bıçaklıydık. Ekrem Cengiz ile çok uğraştık. Arayı düzelttik. Yarın Rize ile Trabzon karşı karşıya gelirse bu sizin suçunuz."

        "TRABZONSPOR, UEFA'DAN CEZA ALINCA TÜRK FUTBOLU MU KURTULACAK"

        Emeği çalınanın Trabzonspor olduğunu vurgulayan bordo-mavili takımın başkanı, "Türk futbolunu bekleyen tehlikelerden haberiniz var mı? Hiçbir takım ceza almayacak dediniz, ceza alan takımlarımız oldu. Türk futbolunda saklamaya çalıştığınız kişiler yüzünden güzide Anadolu kulüpleri ceza aldı. Türk futbolu ceza almayacak dendi, yarın ki tehlikelerden haberiniz var mı? Trabzonspor, UEFA'dan ceza alınca Türk futbolu mu kurtulacak? Biz Sivasspor'a, Ankaraspor'a teşvik vermeye çalışmışız, kimle yapmışız bunu, Hamdi Akın ve Melih Gökçek ile yapmaya çalışmışız. Kim bunlar Fenerbahçeliliği ile bilinen kişiler, biri eski Fenerbahçe yöneticisi. Biz şampiyonluğu sahada kaybedersek kaybedelim. Önder Turacı'ya 'Oynayamaz' maddesi koydurup da, kaleciye gol yesin diye koydurmayanları biliyoruz. Biz öyle değiliz. Kiraya verdiğimiz oyuncunun attığı golle yenildik ve şampiyonluğu kaybettik. Eğer teşvik verecek olsaydık, kiraya verdiğimiz kendi oyuncumuza giderdik. Biz teşvike teşebbüsten ceza alırsak, iddialar ispatlanırsa gideriz" ifadelerini kullandı.

        "BUNDAN SONRA OLUŞACAK OLAN FEDERASYONLARI ANADOLU'YA YAYALIM"

        Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun değişmesinin gerektiği ifade ederek sözlerini de şöyle tamamladı:

        "Zamanı gelmiştir, özellikle Anadolu takımlarına istirham ediyorum. Bundan sonra oluşacak olan federasyonları Anadolu'ya yayalım. Hiç kimse burada benim çoğunluğum var rahatlığıyla Türk futbolunu yanlış yollara saptırmasın. Şunu tekrar özellikle belirtmek istiyorum; bundan sonraki oluşumlarda 'Beyefendi böyle istiyor' diyerek kulüp başkanına, yöneticisine gitmesin. Siz ulaşamazsanız Başbakanımıza, ben bunu ulaştırmasını bilirim. Bu aradaki simsarların da Türk futbolunu kirletmesine müsaade etmeyin."

        DEMİRÖREN, HACIOSMANOĞLU'NA CEVAP VERDİ

        TFF Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun eleştirilerine Demirören, cevap verdi.

        Demirören, kimin canı acırsa acısın herkesin canının yanacağını ifade ederek, "Allah korusun yarın Trabzonspor'a bir şey olsa benim yönetici arkadaşım gene çıkacak 'Trabzonspor ceza almadı diye seviniyoruz' diyecek. Çünkü biz bir aileyiz. Birimizin canı acırsa hepimizin canı acır. Önümüzdeki yıl seçim var. Eğer Yıldırım Demirören ve federasyonundan memnunsanız biz aday olursak bizleri desteklersiniz. Türkiye kadar demokratik bir ülke yok. Herkes aday olabilir. Şunu biliyoruz ki bizler Anadolu çocuğu olarak, Anadolu kulüplerimizin, büyük kulüplerimizin hepsinin arkasındayız, arkasında da olmaya devam edeceğiz. Trabzonspor'dan benim yönetim kurumda iki tane arkadaşım vardır. Kurullarımızda, Trabzonspor'dan, Eskişehir'den, Diyarbakır'dan, Anadolu kulüplerinden arkadaşlarımız vardır. Futbol Anadolu ve büyük kulüpler diye ayrılmaz. Hepimiz biriz. Hepimiz Türk futbolu için uğraşmak zorundayız. Türk futbolu için mücadele etmek zorundayız." dedi.

        "BEYEFENDİ'YE GARSON DA ULAŞIR"

        Hacıosmanoğlu'nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kastederek birilerinin 'Beyefendi' ifadesini kullarak iş yaptığı iddiasına ise Demirören, 'Beyefendi'ye ulaşmak için köprüye ihtiyaç olmadığını ifade etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a herkesin ulaşabileceğini ifade eden Demirören, "Beyefendi'ye garson da ulaşır, bekçi de ulaşır, kulüp başkanları da ulaşır. Böyle açık bir insandır. Beyefendi'nin ulaşılmak için köprüye ihtiyacı yoktur. Beyefendi sokakta, Türkiye'yi temsil eden, bizler de onun arkasında sonuna kadar her zaman yürümeye hazırız" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ