Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe Trabzonspor (şike davası) UEFA Disiplin Kurulu (şike davası) - Fenerbahçe Haberleri

        HTSPOR / Meriç MÜLDÜR

        Fenerbahçe ile Trabzonspor arasındaki gerilim her geçen gün yeni bir boyut kazanıyor. Karşılıklı suçlamalar, davalar birbirini kovalarken; Sarı-Lacivertli kulüpten yeni bir hamle daha geldi.

        Fenerbahçe bu kez de aynı gün içinde hem UEFA’ya hem de Türkiye Futbol Federasyonu'na başvuruda bulundu. TFF’ye gönderilen başvuru dilekçesinde, Trabzonspor ile ilgili disiplin soruşturması açılması için daha önce de şikayette bulunulduğu ancak bu tarihe kadar herhangi bir adım atılmadığı vurgulanarak soruşturma açılması isteği yinelendi.

        Dilekçede, aynı dosya ve aynı kulüp hakkında UEFA’nın disiplin müfettişi atamasına ve bunun önemine dikkat çekildi. UEFA’nın gösterdiği önem ve hassasiyeti TFF’nin de göstermesi gerektiğinin altının çizildiği dilekçede, “UEFA, Trabzonspor için müfettiş atayarak iddiaları önemli ve araştırmaya değer bulduğunu ortaya koymuştur. UEFA’ya bağlı olan TFF’nin de ivedilikle aynı iddialarla ilgili disiplin soruşturması başlatması artık hukuki bir zorunluluk haline gelmiştir” denildi.

        ‘GÖRELİM SIFIR TOLERANSI’

        Sarı-Lacivertli kulüp, ikinci başvuruyu ise yabancı hukukçuları vasıtasıyla yine yazılı bir dilekçe ile UEFA’ya yaptı. Martens Hukuk Bürosu, Trabzonspor hakkındaki disiplin müfettişi raporunun, 14 Ağustos tarihinde yapılacak olan UEFA Disiplin Kurulu toplantısına kadar yetiştirilmesini ve bu dosya hakkında nihai kararın 14 Ağustos tarihine kadar verilmesini talep etti.

        Martens Hukuk Bürosu’nun başvurusunda gerek sıfır tolerans, gerekse de organizasyonun marka değeri konularında Fenerbahçe’ye karşı ileri sürülen hassasiyetin Trabzonspor dosyasında da gösterilmesi istendi. UEFA’nın Trabzonspor’a karşı da aynı kararlılıkta olması ve ivedilikle karar vermesi gerektiği vurgulandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ