Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri (Riva Hasan Doğan Tesisleri) Türkiye Futbol Federasonyu (Hasan Doğan Tesisleri açılış tören Recep Tayyip Erdoğan) - Futbol Haberleri

        TFF tarafından 450 gün gibi rekor bir süre içinde tamamlanan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri, temmuz ayı başında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı. Açılışta Erdoğan’ın bir milli sporcuya yaptığı ‘dövme uyarısı’ ve A Milli Takım’ın Dünya Kupası’nda bulunmamasına yönelik serzenişi gazetelerin manşetlerini süslemişti. Peki tesislerle ilgili detaylar neler? Ay-Yıldızlı gençlere nasıl imkanlar sunacak?

        4 YILDA GERİ DÖNECEK!

        Tesiste 87 oda var ve hepsi 5 yıldızlı otel konforunda hazırlandı. Türkiye’nin en büyük ve en modern tesisi olan Hasan Doğan Kamp ve Eğitim Merkezi, toplam 200 bin metrekarelik alan üzerine kurulu. Tesiste tüm Milli Takımlar için sahalar hazır. 5 nizami sahanın yanında plaj futbolu ve futsal sahaları da mevcut durumda. Bu sahalar sayesinde tüm Milli Takımlar tek merkezde buluşuyor. Tesisin ekonomik boyutu ise hayli cazip...

        Yaklaşık 60 milyon TL harcanan (bu bedelin 3’te 1’i Spor Toto tarafından karşılandı) tesis, TFF’nin tarihindeki en büyük yatırım. Ancak bu rakamın geri dönüşü çok kısa sürede olacak. Zira çevreye duyarlı olan tesisler sayesinde kamp ve kira giderlerinden kurtulacak olan TFF’nin yılda 15 milyon TL tasarruf etmesi planlanıyor. Bu da tesise harcanan rakamın sadece 4 yıl içinde karşılanması anlamına geliyor!

        KAPILAR AÇIK

        TFF’nin yıl boyu organize ettiği tüm kamp ve seminerlere Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nin ev sahipliği yapması bekleniyor. Tesis ayrıca önümüzdeki yıllarda dünyanın önde gelen takımlarını da ağırlamaya hazır. Bu doğrultuda kulüplerimizin kamplarına da ev sahipliği yapması söz konusu.

        ‘DÖRT ALTILIK BİR TESİS OLDU’

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nin açılışında güzelliği dile getirmek için, “Milli Takımlarımız daha önce göçebe gibiydi. Bu işlerde büyük olmak, böyle anlayışlarla mümkün değil. Milli Takım’ın artık dört dörtlük, hatta dört altılık bir tesisi oldu” ifadelerini kullanmıştı.

        TERİM'İN EMEKLERİ...

        Riva’ya yapılan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nin en büyük emekçilerinden biri de Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim... Göreve gelmesiyle birlikte bu projeye el atan Terim, sık sık burayı ziyaret etti ve fikirlerini TFF Başkanı Yıldırım Demirören’e aktardı. Hasan Doğan Tesisleri’nin eğitim açısından büyük önem arz ettiğini belirten Terim, Riva’nın maddi yönden de büyük kazanç olduğunu söylemişti.

        ÖNCE SAĞLIK!

        Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde ‘sağlık’ konusuna verilen önem de dikkat çekiyor. Bu nedenle 3000 metrekarelik alan, spor ve sağlık merkezi olarak ayrıldı. Teknolojik cihazlarla donatılan tesis, sporcuların tüm ihtiyaçlarını gidermek için hazırlandı.

        ORHAN SAKA UNUTULMADI

        Tesislere Hasan Doğan’ın adını veren TFF, eski yönetim kurulu üyesi Orhan Saka’yı da unutmadı. Riva’da yer alan 350 kişilik konferans salonuna Orhan Saka’nın adı verildi. Amatör sporlara yaptığı katkı ile hatırlanan Saka’nın anılması, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı da memnun etti. Başbakan Erdoğan’ın, TFF Başkanı Yıldırım Demirören’i bu konuda tebrik ettiği belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ