Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İspanya luis suarez barcelona, suarez ısırık, suarez'in bir ısırığının bedeli, suarez sözleşme ısırık maddesi - Futbol Haberleri

        HTSPOR

        2014 Dünya Kupası’nda akıllarda kalan isimlerden biri de Luis Suarez... Uruguaylı yıldız attığı gollerden ziyade, İtalya maçında Giorgio Chiellini’yi ısırarak hafızalara kazındı.

        FIFA tarafından 4 ay futboldan men edilen 27 yaşındaki golcü, 75 milyon Sterlin karşılığında Liverpool’dan Barcelona’ya transfer olmuştu. Futbolu kadar skandallarıyla da konuşulan Suarez’i alan Katalan ekibi, işini sağlama aldı ve sözleşmeye özel bir madde koydurdu.

        YENİ BİR İMAJ YARATILACAK

        İspanya basınının saygın gazetelerinden El Mundo Deportivo’nun haberine göre Barcelona, yıllık 12 milyon Euro’dan 5 senelik sözleşmeye imza atan Suarez’in mukavelesine “Birini ısırırsa yıllık ücretinden 3.5 milyon Euro kesilir” şeklinde madde koydurdu. Katalan ekibinin ayrıca Suarez’e yeni bir imaj yaratmak için büyük çaba içerisinde olduğu ve bunun için de bir dizi projenin hazırlandığı ifade edildi.

        İspanya basını, Barcelona’nın Uruguaylı golcünün sözleşmesine, “Birini ısırırsa yıllık ücretinden 3.5 milyon Euro kesilir” şeklinde madde koydurduğunu iddia etti.

        FIFA’NIN ACIMASI YOK!

        Barcelona, yeni transferi Luis Suarez’e imza töreni düzenleyemeyecek. FIFA, İtalya maçında Chiellini’yi ısıran ve 4 ay futboldan men alan Uruguaylı golcü için Katalan ekibinin hiçbir organizasyon yapamayacağını açıkladı.

        FIFA Basın Sözcüsü Delia Fischer, “Ceza, futbol ile ilgisi olan her etkinlikte geçerli sayılıyor. Mekanın önemi yok. Halka açık etkinliklere de Suarez katılamaz. Futbol ile ilgili hayır organizasyonuna katılması bile söz konusu değil” dedi.

        BARTRA: SÖZ VERDİ ISIRMAYACAK

        Barcelona’nın 23 yaşındaki stoperi Marc Batra, Luis Suarez’in transferini değerlendirdi. El Mundo Deportivo’ya konuşan genç yetenek, “O dünyanın sayılı forvetlerinden biri. Takıma katılmasıyla seviyemizi biraz daha artıracağız” dedi.

        Uruguaylı’nın cezasıyla ilgili de konuşan Bartra, “Suarez’in özür dilemesi unutulmamalı. Artık golleriyle bize yardımcı olacak. Kendisi bize söz verdi. Artık kimseyi ısırmayacak” ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ