Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş demba ba beşiktaş'ta (demba ba kimdir) Demba Ba Beşiktaş'ta - Beşiktaş Haberleri

        Beşiktaş'ın yeni golcüsü Demba Ba oldu... Siyah beyazlılar, Chelsea'nin Senegalli forveti Demba Ba'yı 1 yıllığına kiraladı.

        Almedia ile yollarını ayırdıktan sonra forvet arayışına giren Beşiktaş, Demba Ba’da karar kıldı. Bir süredir Chelsea kulübüyle temasta olan siyah-beyazlı yönetim, Senegalli golcüyü 1 yıl kiralama konusunda anlaşma sağladı. Demba Ba da Beşiktaş'a evet derken, siyah-beyazlıların transferi kısa süre içinde resmi olarak açıklaması bekleniyor.

        MARKO MARİN

        Beşiktaş yönetiminin bonservisi Chelsea'de olan Alman kanat oyuncusu Marko Marin'in kiralanması için de görüşmeler yaptığı gelen haberler arasında. Marin geçen sezon kiralık olarak Sevilla forması giymişti.

        DEMBA BA KİMDİR?

        Doğum tarihi: 25 Mayıs 1985

        Doğum yeri: Sevr, Fransa

        Boyu: 1,89 m

        Mevkii: Forvet

        Ba, futbola amatör olarak 2001 yılında Montrouge takımının altyapısında başladı. 2005-06 sezonunda Fransa Üçüncü Ligi ekiplerinden Rouen'le anlaşarak bu takımda profesyonel oldu. 2006-07 sezonu öncesinde üç yıllığına Mouscron'la sözleşme imzaladı. Ancak yaşadığı sakatlıklar nedeniyle beklentileri karşılayamayınca 29 Ağustos 2007'de 2. Fußball-Bundesliga takımlarından 1899 Hoffenheim'a transfer oldu.

        Hoffenheim'da ilk maçına 3 Eylül 2007 tarihinde Freiburg karşısında çıkarken, ilk golünü 16 Eylül 2007'de Osnabrück ile oynanan ve 3-1 kazanılan maçta attı. Ba, ikinci ligde Chinedu Obasi ile birlikte attığı 12 golle Hoffenheim'ın Bundesliga'ya çıkmasında önemli rol oynadı. Bundesliga'daki ilk sezonunda Vedad Ibišević ile başarılı bir ortaklık oluşturan Ba, bu futbolcunun sakatlanıp sezonu kapatmasıyla takımının hücum hattını sırtladı. 21 Şubat 2009 tarihli 3-3 biten maçta Stuttgart'a karşı üç gol atarak hatrick yaptı.

        Hoffenheim'daki performansı ile dikkatleri üzerine çeken Ba, West Ham United'a transfer oldu. Ancak West Ham küme düşme hattından çıkamadı ve ligi son sırada bitirdi. Ligin ikinci yarısında gelmesine rağmen takımının o sezon en çok gol atan oyuncusu oldu. 2011-2012 ana transfer sezonunda Newcastle United, Ba'yı serbest kaldığı için para vermeden aldı.

        4 Ocak 2013 Tarihinde 7 Milyon Pound karşılığında 3,5 Yıllığına Chelsea ile anlaştı. Ba Chelsea tarihinin ilk Senegalli oyuncusu ve 19 numaralı formayı giydi... Ba Chelsea'de ilk maçına 5 Ocak 2013 tarihinde FA Cup'ın üçüncü turunda Southampton'a karşı çıktı. Chelsea'nın 5-1 kazandığı maçta 2 gol atarak iyi bir başlangıç yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ