Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Hajrovic'in toplam maliyeti ( Hajrovic'in bonservis bedeli) Hajrovic Werder Bremen - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray Kulübü'nü ödemelerinde yaşanan gecikme nedeniyle FIFA'ya şikayet eden ve Almanya'nın Werder Bremen takımıyla sözleşme imzalayan Boşnak futbolcu Izet Hajrovic'in olası maliyeti göz korkutuyor.

        Geride kalan sezonun devre arasında İsviçre'nin Grasshoppers kulübünden 3,5 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer edilen ve büyük beklentilerle kadroya dahil edilen Izet Hajrovic'in Galatasaray macerasının, Özhan Canaydın'ın başkanlığı döneminde yaşanan "Ribery krizi"ne benzer bir şekilde sonuçlanma ihtimali sarı-kırmızılı yönetimi sıkıntıya soktu.

        Galatasaray Kulübü'nün, Werder Bremen ile sözleşme imzalamasına karşın, oyuncunun henüz FIFA'dan geçici lisans alamadığını ve kendilerinden de bu yönde bir savunma istenmediğini duyurmasına karşın, olası kötü senaryonun mali boyutu oldukça yüksek.

        9 MİLYON EURO

        Izet Hajrovic'in, FIFA'ya 4,6 milyon Euro erken fesih tazminatı talebiyle yaptığı başvuruyla birlikte, oyuncunun kulübe olası maliyeti 9 milyon Euro'ya yaklaşıyor.

        Grasshoppers Kulübü'ne ödenen 3,5 milyon Euro bonservis, oyuncunun yarım sezonda kazandığı 670 bin Euro ve sözleşmesinin kalan 4 yıllık bölümü için istediği 4,6 milyon Euro tazminat talebinin toplamı, 8 milyon 770 bin Euro'ya ulaşıyor.

        Hajrovic, 4,5 yıllık sözleşmesinin, yarım sezonluk ilk bölümü için imza ücretiyle birlikte 550 bin Euro ve forma giydiği 12 maç için de 120 bin Euro gelir elde ederken, kalan 4 yılı için de her bir sezon için 1,1 milyon Euro garanti ücret elde edecekti. Galatasaray Kulübü, sorun yaşanılan oyuncuyla ilgili tüm hukuki yolların kullanılacağını daha önce yapılan açıklamalarda duyurmuştu.

        12 MAÇTA 526 DAKİKA SÜRE ALDI

        Izet Hajrovic, yaklaşık 5 ay süren Galatasaray macerasında 12 resmi maçta forma giydi ve 526 dakika sahada kaldı. Spor Toto Süper Lig'de 5'i ilk 11'de olmak üzere 8 maça çıkan Boşnak oyuncu, 366 dakika süre alırken, Ziraat Türkiye Kupası'nda forma şansı bulduğu 2 maçta toplam 116 dakika, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı 2 maçta ise toplam 44 dakika ter döktü.

        Hajrovic, sarı-kırmızılı formayla tek golünü, Ziraat Türkiye Kupası'nda Tokatspor ile deplasmanda yapılan karşılaşmada kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ