Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Dünya Kupası 2014 Hollanda Hollanda Arjantin, Hollanda Arjantin hakem, Hollanda Arjantin Cüneyt Çakır, Bülent Yavuz, Bülent Yavuz yorum - Futbol Haberleri
        1

        HTSPOR/Bülent YAVUZ
        Milli Takımımız'ın olmadığı Dünya Kupası'nda Türkiye'yi kahraman çocuk, büyük hakem, muhteşem Türk Cüneyt Çakır alnının akıyla çok iyi bir şekilde temsil etti.

        2

        Yaklaşık 1 aydır dünyanın ilgiyle takip ettiği bu turnuvaya adını altın harflerle kazıyan bu Türk oğlu Türk'ü ayakta alkışlıyorum. Ne mutlu bana ki bu günleri de gördüm. Dünyanın haklı övgüsünü alan sevgili Cüneyt, Hollanda-Arjantin yarı final maçında yine tarih yazdı.

        3

        FIFA'nın kart uygulamalarına aynen uydu. Bruno Martins Indi önce Messi'ye bastı ve ikaz aldı. Sonra yine Arjantinli oyuncuya basınca Cüneyt Çakır sarı kartı gösterdi. Demichelis, Robben'i çekti ve indirdi. Sevgili Cüneyt hiç atlamadı ve ona da sarı kartını gösterdi. Büyüksün Cüneyt Çakır! İkisi de doğru karttı ve örneklerdi. Faul standardı adeta göz kamaştırdı. İlaç için bir yanlış düdük çalmadı.

        4

        Bu çocukta mangal gibi yürek, körük gibi ciğer var. Dur durak bilmedi. 120 dakika sahada basmadık yer bırakmadı. Başarının sırrı bu olsa gerek. Yüksek kondisyon. İşte bu finalleri getiren, Cüneyt'in en büyük özelliğiydi. Helal olsun sana Sevgili Cüneyt! Bütün Türkiye seninle gurur, onur duyuyor. Sen artık gönüllerin kahraman hakemisin.

        5

        Yardımcılar Bahattin Duran ve Tarık Ongun da mükemmel katkılar yaptılar. Kaldırdıkları ve kaldırmadıkları bayraklar, yıllarca FIFA'da ders olarak anlatılacak.

        6

        Maçın son anlarına doğru Cüneyt Çakır öyle bir avantaj kuralı uyguladı ki, gol olsa tarihe yeni bir sayfa açardı. FIFA'nın ve UEFA'nın ofislerinde, "İşte büyük bir hakemin örnek bir kararı" diye asılırdı.

        7

        Artık sen dünyanın en iyi hakemisin. Arkadaşlarınla beraber Türkiye'nin gururusunuz. Devletimiz ve milletimiz sizleri bağırana basacak. Sizler 'Üstün Hizmet Madalyası'nı da hak ettiniz. Seni doğuran anaya, yetiştiren babaya helal olsun.

        8

        Maçtan önce UEFA hakem komitesi üyesi Hollandalı Uilenberg'in Çakır ile yakın ilişkilerine dikkat çeken Arjantinliler, FIFA'ya Türk hakemin ataması için tepki göstermişti. Bu spekülasyonları yaratan Arjantinliler umarım şimdi utanmışlardır. Ne büyük ayıp öyle değil mi..?

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ