Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş tolga zengin beşiktaş, tolga zengin açıklama, tolga zengin HABERTÜRK - Beşiktaş Haberleri

        HTSPOR ÖZEL RÖPORTAJ / Kartal YİĞİT

        Beşiktaş’ın kaptanı, tribünlerin gözdesi o... Sahada da, saha dışında da beyefendiliğiyle, duruşuyla öne çıkan bir isim Tolga Zengin... Hal böyle olunca biz de biraz daha saha dışına taştık, Tolga’nın hayat felsefesine kulak verdik... İşte Tolga ve dünyası...

        ‘O ARACI ARIYORUM’

        “Büyük takım oyuncusu olmak önemli. Ama en önemlisi geldiğin yeri unutmamak. Türkiye’de meşhur olmak kolay. Açın magazin sayfalarını, herkes ünlü. Orasını burasını açanlar, iki kelimeyi bir araya getiremeyenler meşhur. Önemli olan bir yere geldikten sonra doğallığını koruyabilmek. Allah şahit, ben babamın 1993 model Doğan’ından aldığım zevki Ferrari’den alamıyorum! Babam o aracı satmıştı, şimdi bulabilirsem geri almak istiyorum! Karadeniz damarlarımda var. Aşırı sinirlilik tek sıkıntım. Onu da kontrol altına almaya başladım.”

        ‘İÇİMDE BİR ÇOCUK VAR’

        “Hayatta para hiçbir zaman hedefim olmadı. Benim küçük bir evim olsun, sobam olsun, çayım demlensin yeter. İçimdeki çocuğu hiç kaybetmedim. Eğer o çocuğu kaybederseniz hayat sıradan olur. Çocuklar da kendi aralarında top oynuyor ama sen para da kazanıyorsun. Çocukken, ‘Ne zaman büyüyeceğiz’ derdik. Şimdi keşke küçük kalsaydık diyorum. Çünkü her şey maddiyat olmuş. Hele İstanbul’da... Keşke hayat bir oyun olsa.”

        ‘YÖNETİMLE TARTIŞ, TAKIMLA TARTIŞMA!’

        “Takımdaki çocuklarla sadece saha içini konuşmam. Özel yaşantı dahil her şeyi konuşuruz. Yeri gelir tartışırız ama arkadaşımı insanların önünde satmam. Benim duruşum belli. Takım arkadaşlarıma ‘Hoca ile yönetimle sorun yaşayın ama aranızda sıkıntı olmasın’ dedim.”

        ‘MONDİ GİBİ OLACAĞIM’

        “Futbolcunun fabrikası vücudu. Bu vücuda ihanet etmeyeceksin. Çalışacaksın. Mondragon, 43 yaşında Dünya Kupası oynadı. Jose Samba de’den sürekli bir şeyler öğreniyoruz. Büyük bir hoca. Bana ‘40’a kadar oynarsın’ diyor.”

        TOLGA’DAN iNCiLER...

        BAHANE ÜRETEMEYİZ

        “Transferi biz de bekliyoruz. Ama olmazsa ne yapacağız? Sahaya mı çıkmayacağız? Bahanelere küçük insanlar sığınır. Vedat Okyar’ın güzel bir lafı vardı, ‘Hakemi de yeneceksin’ diye. Sen işini yap, ondan sonra insanlar senin bahaneni konuşsun!”

        EN İYİSİ ALEX

        “Oynadığım dönemde Türkiye’ye gelmiş geçmiş en iyi oyuncu Alex’tir. Karakteri de çok sağlam. Heykel olayı yanlıştı. İnsanları putlaştırmamak lazım. Saddam’ı hatırlayın! ABD, Irak’a girdi; halk heykelleri kendisi indirdi.”

        AVRUPA'YA NİYE GİDEYİM?

        “Hiç Avrupa hayali kurmadım. Ben gün gün yaşarım. Yarın bakalım ne olacak! Planlar yapacaksın. Ama hayallerle yaşanmaz. Burada mutluyum, Avrupa’yı niye düşüneyim ki?”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ