Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe futbolda şike davası, aziz yıldırım hapis cezası, aziz yıldırım yeniden yargılanma talebi, aziz yıldırım fenerbahçe, aziz yıldırım cezası, Fenerbahçe UEFA, Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi - Fenerbahçe Haberleri
        1

        13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin yeniden yargılanma kararı vermesinin ardından Fenerbahçe Kulübü’nde kara bulutlar dağıldı ve güneş kendini gösterdi...

        2

        3 Temmuz sürecinde oldukça sıkıntılı günler yaşayan Sarı-Lacivertliler, derin bir nefes alırken, hiç vakit kaybetmeden deyim yerindeyse kara kaplı defteri açtı ve karşı taarruza geçmek için düğmeye bastı...

        3

        Peki kara kaplı defterde kimlerin isimleri vardı. Fenerbahçeli kurmaylar, kimlere diş bilemişti ve şimdi kimler için intikam zamanıydı? Madde madde sıralayalım:

        4

        UEFA'YA...
        3 Temmuz şike süreci boyunca UEFA’nın sıfır tolerans uygulaması nedeniyle 2 yıl Avrupa’dan men cezası alan Sarı-Lacivertliler, son gelişmelerin ardından İsviçre Federal Mahkemesi’nden çıkacak olan karara yoğunlaştı.

        5

        Eğer Federal Mahkeme, 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği yeniden yargılama kararını göz önüne alarak Fenerbahçe’yi haklı bulur ve Avrupa yolunu açarsa UEFA’ya tazminat davası açılacak. Bir anlamda UEFA’dan bu şekilde intikam alınacak.

        6

        TRABZONSPOR'A...
        Fenerbahçe’nin şike sürecindeki bir numaralı rakibi Trabzonspor için de planları olan Sarı- Lacivertliler, yeniden yargılama kararı çıkar çıkmaz harekete geçti.

        7

        3 Temmuz 2011’den bu yana TFF’nin, UEFA’nın ve mahkemelerin verdiği kararlardan sonra Trabzonspor hak arayışına geçerken; şimdi tam tersi bir durum oluştu ve Fenerbahçe Kulübü, Bordo-Mavililer’i Sivas Başkanı Mecnun Odyakmaz’ın sözlerini delil göstererek TFF’ye şikayet edip disiplin kuruluna gönderilmelerini talep etti.

        8

        Böylece Trabzonspor için de intikam harekatı başlatılmış oldu.

        9

        GALATASARAY'A...
        Şike sürecinde ezeli rakip Galatasaray’ın tutumundan rahatsız olan ve her platformda “UEFA’ya hakkımızda yanlış bilgiler verip bizim aleyhimizde çalışıyorlar” iddiasında bulunan Fenerbahçeli kurmaylar, araları zaten hep gergin olan Sarı-Kırmızılı kulübe karşı da atak başlatacak.

        10

        Sarı-Lacivertliler’in ezeli rakibinin eski dosyalarını açarak onların da ceza alması için girişimlerde bulunacağı öğrenildi.

        11

        Hatırlanacağı üzere Fenerbahçe Kulübü’nden geçtiğimiz hafta yapılan bir açıklamada böyle bir konunun gündeme alınacağı belirtilmişti.

        12

        F.BAHÇE’DEN TFF’YE ÇIKARMA
        Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Genel Sektreter Mahmut Uslu ve Asbaşkan Deniz Tolga Aytöre başta olmak üzere bazı yönetim kurulu üyeleri dün TFF’ye çıkarma yaptı.

        13

        Gelişmelerle ilgili TFF ile fikir alışverişinde bulunan Sarı-Lacivertli kurmaylar, daha önce yazılı olarak yaptıkları Trabzonspor’un disiplin kuruluna sevk edilmesi başvurusunu sözlü olarak da dile getirdi.

        14

        Aziz Yıldırım’ın Mecnun Odyakmaz’ın ve Mehmet Yıldız’ın itiraflarının TFF tarafından dikkate alınması gerektiğini federasyon yetkililerine anlattığı öğrenildi.

        15

        HİSSELER TAVAN YAPTI!
        Borsa İstanbul’da işlem gören F.Bahçe Futbol A.Ş. hisselerinin fiyatı, başkan Aziz Yıldırım hakkında verilen kararının ardından yükselişine devam ediyor.

        16

        3 Temmuz 2011’de yaşanan şike operasyonu sonrasında Sarı-Lacivertli kulübün hisse değeri ilk defa 1 milyar TL’nin üzerine çıktı.

        17

        Yeniden yargılamanın yanı sıra İsviçre Federal Mahkemesi’nin de F.Bahçe’nin lehinde karar alacağı beklentisinin bu yükselişte başrol oynadığı ifade ediliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ