Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray Şampiyonlar Ligi, Galatasaray Şampiyonlar Ligi kazancı - Futbol Haberleri

        HTSPOR.COM / DIŞ HABERLER

        UEFA, resmi internet sitesi üzerinden Şampiyonlar Ligi'nde 2013-2014 sezonunda hangi takımın kaç para kazandığı açıkladı.

        Buna göre geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi'nde ülkemizi temsil eden Galatasaray, 8 milyon 600 bin Euro katılım payı, 2 milyon 500 bin performans bonusu, 6 milyon 472 bin Euro havuz payı, 3 milyon 500 bin Euro da son 16'ya kaldığı için kazandı.

        Böylece sarı-kırmızılılar geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi'nden toplam 21 milyon 72 bin Euro kazandı. Temsilcimiz 32 takım arasında en yüksek geliri elde eden 19. takım konumunda.

        EN ÇOK KAZANAN REAL MADRİD

        Finalde Atletico Madrid'i yenerek kupayı müzesine götüren Real Madrid, Devler Ligi ekipleri arasında en çok parayı kazanan takım oldu. Real Madrid, 20 milyon 500 bin Euro televizyon haklarından, 28 milyon Euro performansından, 8 milyon 600 bin Euro da katılım parası alarak toplamda 57 milyon 400 bin Euro'yu kasasına koydu. Ardından en çok kazanç finalist Atletico Madrid ile Fransız Paris Saint-Germain'e ait. İki kulüp kasalarına 50'şer milyon Euro götürdü.

        Belçika ligi ekiplerinden Anderlecht ise 12 milyon 200 bin Euro ile en az kazanan ekip oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ