Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Trabzonspor şike davası, fenerbahçe yeniden yargılama, trabzonspor hakan orhan - Trabzonspor Haberleri

        Trabzonspor Hukuk Kurulu avukatı Hakan Orhan, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin aralarında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 17 kişi hakkında verdiği kararın yeniden yargılama kararı olmadığını belirtti.

        Yazılı bir açıklama yapan Avukat Hakan Orhan, "Verilen karar, (Yeniden yargılama kararı) değildir. Ceza Hukuku'nda yeniden yargılama 3 aşamalı bir işlemdir. Ceza Muhakemeleri Kanununun 318'inci ve devamındaki maddeleri çok açıktır. 1'nci aşama, (Yeniden Yargılama talebini kabule değer bulmak), 2'nci aşama (Yeniden yargılama kararı vermek), 3'üncü aşama ise (Yeniden yargılama) yapmaktır" ifadelerini kullandı.

        Yeniden yargılama müessesinin birinci aşamasını; istemin kabule değer olup olmadığını belirlemek için yapılacak incelemenin oluşturacağını kaydeden Orhan "Mahkemenin dünkü kararı, 318'inci madde gereğince talebin kabule değer olduğuna dair bir karardır. Bu karara karşı itiraz yolu açık olup Trabzonspor olarak İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesine itiraz hakkımızı kullanacağız. İtirazımızın, reddedilmesi halinde 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi 2'nci aşamaya geçecek, yeni olay ve delillerin İstanbul 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararına hiçbir etkisi olmadığını saptarsa, yargılamanın yenilenmesi istemini esassız olması nedeniyle reddedecektir. Mahkeme, soruşturma ve araştırmalar ışığında yargılamanın yenilenmesi istemini esaslı ve kabul edilebilir bulursa, yargılamanın yenilenmesine ve duruşma açılmasına karar verecektir. Bu karar da itiraza tabidir. Kısaca İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, henüz, (Yeniden yargılama kararı) vermemiştir" açıklamasında bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ