Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Spor Toto 3. Lig TFF tescil, Süper Lig tescil - Futbol Haberleri

        Yönetim kurulunun, Federasyonun İstinye'deki binasında düzenlediği toplantıdan sonra yapılan açıklamada, "2013-2014 sezonunda Spor Toto Süper Lig, PTT 1. Lig, Spor Toto 2. Lig, Spor Toto 3. Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve A2 Ligi müsabaka sonuçlarının, Futbol Müsabaka Talimatı'nın 8. maddesi hükmü saklı kalmak üzere, hakem raporlarındaki sonuçlara ve bu sonuçlar esas alınarak düzenlenen puan cetvellerine göre, Futbol Müsabaka Talimatı'nın 26. Maddesi hükmü gereğince tesciline karar verilmiştir" denildi.

        Süper Lig maçları sonucunda, Avrupa kupalarında, 2013-2014 Sezonu Spor Toto Süper Lig Müsabakaları Statüsü ve UEFA'nın 13 Mayıs 2014 tarihinde gönderdiği yazı uyarınca, lig ikincisi Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ne grup aşamasından, lig üçüncüsü Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ne 3. ön eleme turundan, lig dördüncüsü Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi'ne play-off aşamasından, lig beşincisi Sivasspor'un UEFA Avrupa Ligi'ne 3. ön eleme turundan katılmasına, Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ne katılmasından dolayı, Ziraat Türkiye Kupası Finalisti Eskişehirspor'un Avrupa Ligi'ne 2. ön eleme turundan katılacakları belirtildi.

        Spor Toto Süper Lig'i 16, 17, ve 18. sırada tamamlayan Elazığspor, Medical Park Antalyaspor ve Kayserispor takımlarının PTT 1. Lig'e düşürülmelerine karar verildiği bildirildi.

        PTT 1. Lig müsabakaları sonucunda 1 ve 2. sıraları alan İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Balıkesirspor ile play-off müsabakaları sonucunda başarılı olan Mersin İdmanyurdu takımlarının, Spor Toto Süper Lig'e yükseltilmelerinin, lig'de 16, 17, 18 ve 19. sırayı alan Fethiyespor, 1461 Trabzon, TKİ Tavşanlı Linyitspor ve Kahramanmaraşspor takımlarının da Spor Toto 2. Lig'e düşürülmelerinin tescil edildiği ifade edildi.

        2 VE 3. LİGLER

        Spor Toto 2. Lig maçları sonunda Beyaz Grubu 1. olarak tamamlayan Giresunspor ve Kırmızı Grubu 1. olarak tamamlayan Altınordu ile play-off müsabakaları sonucunda başarılı olan Alanyaspor takımları PTT 1. Lig'e yükselirken, Beyaz Grup'ta 16, 17 ve 18. sıraları alan, Dardanelspor, Gaziosmanpaşa ve Çankırıspor takımları ile Kırmızı Grup'ta 16, 17 ve 18. sıraları alan Eyüpspor, İstanbul Güngörenspor ve Bozüyükspor takımları, Spor Toto 3. Lig'e düşürüldü.

        Spor Toto 3. Lig'de grupları ilk sırada tamamlayan, 1. Grup'ta Ümraniyespor, 2. Grup'ta Düzyurtspor ve 3. Grup'ta Keçiörengücü ile grup içi play-off müsabakaları sonucunda başarılı olan Lokaltime Fatih Karagümrük, Hacettepe Spor ve Menemen Belediyespor takımları, Spor Toto 2. Lig'e yükseltildi.

        Spor Toto 3. Lig'de 1. Grup'ta,16, 17 ve 18. sıraları alan Adıyamanspor, Siirtspor, Belediye Bingölspor, 2. Grup'ta 16, 17 ve 18. sıraları alan Çıksalınspor, Ünyespor, Elazığ Belediyespor, 3. Grupta 16, 17 ve 18. sıraları alan Yimpaş Yozgatspor, Kocaelispor ve 1930 Bafraspor takımlarının da Bölgesel Amatör Lig'e düşmeleri onandı.

        Bölgesel Amatör Lig müsabakaları sonucunda, gruplarında başarılı olan Bayburt Grup Özel İdare Spor (Bayburt), Erzin Belediyespor (Hatay), Etimesgut Belediyespor (Ankara), Çatalcaspor (İstanbul), Çine Madranspor (Aydın), Halide Edip Adıvar Spor (İstanbul), Niğde Belediyespor (Niğde), Tire 1922 Spor (İzmir), Zonguldak Kömürspor (Zonguldak), takımlarının Spor Toto 3. Lig'e yükselmeleri tescil edildi.

        A2 Ligi'nde de Fenerbahçe'nin şampiyonluğu tescil edilirken, A2 Ligi ikincisi Boluspor, üçüncüsü de Çaykur Rizespor olarak onaylandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ