Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Günün öne çıkanları, transfer iddiaları, futbol haberleri, Beşiktaş transfer haberleri, Galatasaray transfer haberleri, Fenerbahçe transfer haberleri - Futbol Haberleri
        1

        OSCAR CARDOZO SEFERİ
        Malouda ve Bosingwa'yı transfer ederek "Trabzonspor'a yıldız gelmez" savını yerle bir eden başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, bir kez daha tüm dünyayı sarsmak için bizzat harekete geçti.Devre arasında çok istemesine rağmen Portekizli forveti transfer edemeyen Hacıosmanoğlu, bu kez işi bitirecek. Danışmanı ile birlikte Lizbon'a giden Hacıosmanoğlu, kulübü ile 2016 yılına kadar sözleşmesi olan dünyaca ünlü forvet için 6.5 milyon euro bonservis bedeli teklif edecek.

        2

        ETO'O'NUN MENAJERİ GELİYOR
        Eto'o'nun menajeri geliyor! Bir süredir adı Beşiktaş'la anılan Samuel Eto'o'nun menajerinin önümüzdeki hafta içinde İstanbul'a geleceği iddia edildi. Chelsea'nin Kamerunlu yıldızı Eto'o'nun menajerinin, siyah-beyazlı yöneticilerle bir araya gelerek, pazarlık masasına oturacağı öğrenildi. Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Eto'o için yönetim, tüm şartları zorlama kararı aldı.

        3

        AYSAL'IN HAYALİ BALOTELLİ
        Roberto Mancini genç ve gelecek vaat eden isimlere yönelirken, başkan Ünal Aysal'ın gönlünde ise yine bir 'çilek' Mario Balotelli yatıyor. İtalyan yıldızkonusunda Mancini'nin de olumlu görüşünü alan başkanın, bu transferle bizzat ilgilendiği ifade ediliyor.

        4

        İTALYAN PİZZASI
        Cimbom'daki geleceği kupa ve Şampiyonlar Ligi biletine bağlı olan Roberto Mancini, kalacakmış gibi çalışmalarını sürdürüyor. İtalyan teknik adamın, yola devam etmesi halinde yeni sezon için bir forvet oyuncusu, biri yerli olmak üzere iki stoper, bir yerli sol bek ve Selçuk'un yerini doldurabilecek bir orta saha oyuncusu isteyeceği öğrenildi.

        5

        EN AZ 5 TRANSFER İSTİYOR
        Mancini'nin yabancı listesinin başında; Sampdoria'lı Manolo Gabbiadini (bonservisi 5.5 milyon euro), Cagliari'li Davide Astori (bonservisi 7 milyon euro) ve Uruguay'ın Defensor Sporting takımından De Arrescaeta'nın (bonservisi 5 milyon euro) yer aldığı belirlendi. Tecrübeli çalıştırıcının, yerli oyuncu olarak ise Akhisar Belediyespor'dan Uğur Demirok (bonservisi 1.5 milyon euro) ve Gençlerbirliğili Uğur Çiftçi'nin (bonservisi 1.5 milyon euro) isimlerini verdiği ifade edildi.

        6

        50 MİLYON EURO'YU BULACAK
        5 oyuncunun bonservis maliyeti yaklaşık 20 milyon euro. Sözleşmeler de katıldığında rakam iki katına çıkacak. Ocak ayında 9 transfer yaptıran Mancini için harcanan rakam böylece 50 milyon euro'yu bulacak. Üç yıldızı gözden çıkardı Kendi takımını kurmak isteyen Mancini'nin; Chedjou, Eboue ve Hamit'in ise satışını istediği belirtiliyor. Üç ismin yanı sıra Drogba da ayrılırsa; satış bedelleri ve ödenecek ücretler düşüldüğünde 20 milyon euro tasarruf edilecek.

        7

        HAMİT, HALİL'İN YANINA GİDİYOR
        Hamit Altıntop'a, ikizi Halil Altıntop'un forma giydiği Augsburg talip oldu. Milli yıldızın yüksek maliyetinden kurtulmak isteyen yönetimin, teklifi kabul etmesi halinde gitmesine izin vereceği hatta bonservis bedeli bile istemeyeceği belirtiliyor. Belinden ameliyat olan ve bu sezon ligde sadece 3 maçta şans bulan Hamit'e kalırsa iki sezon için 5.5 milyon euro daha ödenecek.

        8

        FRANCO'YA 'İNEK' YAKIŞTIRMASI
        Teknik direktör Bilic, alemci oyuncularına Franco'yu örnek gösterdi. Dün 23 yaşına giren ve Ümraniye'de pasta kesilerek doğum günü kutlanan Franco için Hırvat hoca, "Hem genç, hem bekar ama onun adını hiç gece ortamlarında duymadım" dediği belirtildi. Bu arada gece alemlerine katılan oyuncuların, bu ortamlara girmeyen Franco'ya 'inek' lakabı taktıkları belirtildi.

        9

        İSVEÇLİ SAVAŞÇI
        İngiliz yayın organı SkySports, Sunderland'in İsveçli oyuncusu Sebastian Larsson için F.Bahçe, G.Saray, Beşiktaş ve Bursaspor'un kapıştığını yazdı. 28 yaşındaki oyuncunun sağ bek, sağ kanat, ön libero gibi birçok mevkide oynayabilmesi nedeniyle tercih edildiği de belirtildi. Site, sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan 28 yaşındaki oyuncunun kontrat uzatmaya yanaşmadığını da belirterek, "Sebastian'ın rotası Türkiye" iddiasında bulundu.

        10

        GALATASARAY'DAN FENERBAHÇE'YE BÜYÜK ÇALIM
        G.Saray, ezeli rakibi F.Bahçe'nin talip olduğu Mevlüt Erdinç için sürpriz bir hamle yaptı. Sarı kırmızılı yöneticilerin, Fransa'da Saint Etienne forması giyen başarılı futbolcunun abisi ile gizlice görüştüğü ortaya çıktı.

        11

        Sezon başında Alper Potuk transferinde karşı karşıya gelen G.Saray ile F.Bahçe bu kez Mevlüt Erdinç için kapıştı. Bu sezon Saint Etienne'de iyi bir form yakalayan ve son milli maçta da göz dolduran oyuncu için F.Bahçe, St. Etienne'e resmi teklif yapmaya hazırlanırken, G.Saray'ın da devreye girerek, yıldız oyuncunun ağabeyi ile görüştüğü iddia edildi. 2015 yılına kadar mukavelesi bulunan 27 yaşındaki Mevlüt'ün sezon sonunda hangi takımı tercih edeceği merak konusu.

        12

        KOD ADI SHAKHTAR
        Gelecek sezon Mircea Lucescu'yu takımın başına getirmeyi planlayan Sarı-Kırmızılı yönetim, Rumen teknik adamla temasa geçmiş ve olumlu yanıt almıştı... Shakhtar Donetsk'te büyük başarılar yaşayan ve bu sezon Ukrayna'da yaşanan iç karışıklıktan dolayı 10 yıllık macerasına son vermeye hazırlanan Mircea Lucescu'nun Galatasaray Yönetimi'ne "Çok fazla para harcamaya gerek yok" diye mesaj gönderdiği de ortaya çıktı.

        13

        İKİSİ DE ÇOK İŞ YAPAR
        Galatasaraylı çok önemli bir isimle temas kuran Lucescu'nun "Adriano ve Douglas Costa da Ukrayna'dan ayrılmak istiyor. İkisinin de Galatasaray'a maliyeti çok yüksek rakamlar tutmaz. Ancak ikisi de Galatasaray'da çok iş yapar" dediği belirlendi.

        14

        TULUN BİZZAT İLGİLENİYOR
        Keşfettiği Brezilyalı yıldızları Shaktar'dan astronomik fiyatlara Avrupa'nın önemli kulüplerine satmayı başaran Lucescu'nun Sarı-Kırmızılı takıma genç sambacılar da getirebileceği iddia edildi. Sportif Koordinatör Bülent Tulun'un lig bittikten sonra Rumen teknik adam ile bir araya geleceği Lucescu'ya resmi teklifi sunacağı iddia edildi.

        15

        Rumen hocanın listesinde yer alan Luiz Adriano'yu Tulun'un da çok beğendiği ifade edildi. 25 yaşındaki Brezilyalı oyuincunun 2015 yılında sözleşmesinin sona ereceğinden dolayı bonservis ücretinde indirime gidilebileceği belirtildi. 23 yaşındaki orta saha oyuncusu Douglas Costa için de tüm şartlar zorlanacak.

        16

        FENER KAPMASIN DİYE!
        2011-2012 sezonunda Trabzonspor'dan Galatasaray'a bedelsiz olarak transfer edilen ve 2 şampiyonluk yaşadığı Sarı-Kırmızılı kulüpte kaptanlık pazubandını koluna takan Selçuk İnan, bu sezon ciddi sıkıntılarla yüzleşmişti. Kötü performansı nedeniyle taraftarın ıslıklı protestosuna maruz kalan tecrübeli futbolcu, Fenerbahçe derbisinde oyundan çıkıp stadı terk etmişti.

        17

        Tüm bu yaşananların ardından, Galatasaray Yönetimi sürpriz bir operasyon için kolları sıvamış ve 29 yaşındaki oyuncunun sözleşmesini 2019'a kadar uzatma kararı almıştı. 29 yaşında olan ve 2016'ya kadar mukavelesi bulunan Selçuk için yapılan bu hamlede, oyuncunun moral motivasyonunu artırma düşüncesinin rol oynadığı biliniyordu. Ancak konuyla ilgili olarak yeni bir gelişme daha ortaya çıktı. Bu kez işin içinde ezeli rakip Fenerbahçe de vardı...

        18

        "EMRE, CANER, MEHMET TOPAL..."
        Buna göre Sarı-Lacivertliler, Galatasaray'da huzursuz olan Selçuk İnan'ın menaceriyle görüşüp, Avrupa'da bir kulübe transfer olmasını sağlayacaktı. Fenerbahçe Yönetimi süreci yakından takip edip, gelecek sezonun devre arasında milli futbolcuyu renklerine bağlayarak, bir yerde hülle yöntemiyle Galatasaray'a darbe vuracaktı.

        19

        Daha önce Galatasaray forması giyen Emre Belözoğlu, Caner Erkin ve Mehmet Topal gibi isimleri transfer eden Fenerbahçe Yönetimi'nin bu planını öğrenen Sarı-Kırmızılılar, bu şekilde bir önlem alma yolunu tercih etti. Selçuk'la birlikte Burak Yılmaz'ın da önümüzdeki günlerde kontratını 2019'a kadar uzatması bekleniyor. İki oyuncunun da sözleşme şartları büyük ihtimalle aynı olacak.

        20

        SON TALİP MANCHESTER UNİTED
        Galatasaray'da gündem, Roberto Mancini'nin kulüpteki geleceği... Başkan Ünal Aysal'ın gözden çıkardığı İtalyan hoca, takımına verdiği 2 günlük iznin ardından ülkesine gitmiş ve burada hem Milan hem de İnter kulüpleriyle masaya oturmuştu. Dün itibariyle Florya'ya dönen 49 yaşındaki çalıştırıcı için, İngiliz medyası bambaşka bir iddia ortaya attı.

        21

        Geçtiğimiz günlerde David Moyes'la yollarını ayıran ve sezon sonuna kadar takımı Ryan Giggs'e emanet eden Manchester United'ın, yeni sezonda Roberto Mancini ile çalışmak istediği öne sürülüyor. Manchester City ile Premier Lig şampiyonluğu yaşayan tecrübeli teknik adam, Şampiyonlar Ligi'nde bir türlü beklenen başarıyı elde edemeyince yollar ayrılmıştı.

        22

        TAZMİNATSIZ GİTMESİ İÇİN
        Tazminatsız gitmesi için... Galatasaray Yönetimi de gelişmeleri yakından takip ediyor. Hocayı tazminatsız göndermek isteyen Aysal, Mancini için gelecek her türlü teklife açık. İtalyan hoca gitmek istediğini ifade ederse kesinlikle kalması için bir talepte bulunulmayacak.

        23

        FENERBAHÇE EMRAH'I BİTİRİYOR
        Yeni sezonun kadrosu için kolları sıvayan Fenerbahçe, özellikle yerli isimler üzerinde durmaya devam ediyor. 6+0+4 olan yabancı kontenjanının gelecek sezon 5+0+3 olma ihtimalinin de yüksek olması nedeniyle transferde önceliği yerlilere veren Sarı-Lacivertliler, bombaları üst üste patlatmaya hazırlanıyor.

        24

        St.Etienne'de forma giyen golcü Mevlüt Erdinç ile imza aşamasına gelen Sarı-Lacivertliler, Antalyaspor'un yıldız oyuncusu Emrah Başsan'da da mutlu sona yaklaştı. Aykut Kocaman'ın teknik direktörlük görevinde olduğu dönemden bu yana Sarı-Lacivertliler'in transfer listesinde yer alan 22 yaşındaki kanat oyuncusunun yeni sezonda Fenerbahçe forması giymesi bekleniyor.

        25

        GÖZLER ANTALYA'DA
        Güney ekibiyle 2016'ya kadar sözleşmesi bulunan Emrah Başsan'la ilgili en önemli gelişmelerden biri ise bonservis bedeli ödenmeden Fenerbahçe'nin kadrosuna katılabilecek olması... Genç futbolcu; lige tutunma mücadelesi veren Antalyaspor'un küme düşmesi halinde sözleşmesinde yer alan madde nedeniyle serbest kalacak.

        26

        GALATASARAY'DAN LAVEZZİ BOMBASI
        İtalyan ve Fransız basını, G.Saray'ın Paris Saint Germain'in yıldızı Ezequiel Lavezzi için temasa geçtiğini duyurdu. Haberde, İnter'in de istediği golcü oyuncu için sarı-kırmızılı yönetimin son anda devreye girip PSG'ye 15 milyon euro önerdiği belirtildi.

        27

        İYİ TEKLİF GELİRSE SATILIR
        Fransız ekibinin yeni sezonda kadrosunda bazı değişiklikler yapmayı düşündüğü ve iki yıl daha mukavelesi olan Lavezzi'yi iyi bir teklif gelmesi halinde satmaya sıcak bakacağı vurgulanıyor. Geçen sezon Napoli'den 29 milyon euro'ya PSG'ye geçen 28 yaşındaki Lavezzi, bu sezon 41 maçta 10 kez fileleri havalandırdı.

        28

        HTSPOR / Erhan TELLİ
        Galatasaray’ın ‘10 numarası’ Wesley Sneijder’a Cimbom’u Şampiyonlar Ligi’nden eleyen İngiliz devi Chelsea talip oldu.

        29

        Inter’de birlikte Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırdıkları eski teknik direktörü Jose Mourinho’dan transfer için ilk teklifi alan Hollandalı yıldız, Sarı-Kırmızılı yöneticilerle görüşerek, “İki kulüp bonservisim konusunda anlaşırsa, gitmek istiyorum” dedi.

        30

        2 yıllık daha anlaşması bulunan, imza parası ve bonuslarla birlikte yılda 5 milyon Euro civarında bir ücret kazanan Sniper, Chelsea’ye gidebilmek için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduğunun da altını çizdi.

        31

        TAKAS DA OLABİLİR
        Galatasaray’ın İnter’den 7.5 milyon Euro bonservis bedeli ödeyerek satın aldığı Sneijder için 15 milyon Euro dolayında bonservis ücreti önermeyi planlayan İngiliz kulübünün, para artı oyuncu takası da teklif edebileceği konuşuluyor.

        32

        G.Saray’la oynadıkları Şampiyonlar Ligi maçı öncesinde eski öğrencisinden övgüyle bahseden Portekizli teknik direktör, “O bence dünyanın en iyi 3 orta sahasından biri” ifadesini kullanmıştı. İkili arasında özel bir dostluk bağı da bulunuyor.

        33

        SARAY’IN KURTARICISI
        Geçen sezonun devre arasında gelen, Fatih Terim dönemindeki performansıyla çok eleştirilen Wesley Sneijder, bu sezon patlama yaptı. Kritik maçlarda attığı gollerle Sarı-Kırmızılılar’da hayat kurtaran isim oldu.

        34

        Juventus’a attığı golle takımını Devler Ligi’nde gruptan çıkaran Wesley, ligde de F.Bahçe galibiyetini getiren golü kaydetti. Türkiye Kupası’nda da Bursa rövanşında 2-0’dan sonra golünü atıp, 5-2’lik tarihi zaferin mimarı oldu ve takımının finale çıkmasında başrolü oynadı.

        35

        LUCESCU SÜRE İSTEDİ
        G.Saray’da Mircea Lucescu operasyonu gizlice devam ediyor. Rumen hocayı takımın başına getirebilmek için kolları sıvayan başkan Ünal Aysal’ın teklif götürdüğü Lucescu’nun cevabını verebilmek için süre istediği öğrenildi.

        36

        S.Donetsk’le bitime 4 hafta kala Ukrayna liginde Dnipro’nun 3 puan önünde şampiyonluk mücadelesi veren başarılı çalıştırıcı, şampiyonluk garantilenmeden kulüp başkanı Rinat Ahmedov’la görüşemeyeceğini iletti. G.Saray cephesi ise geç kalmamak için Mayıs ayı başına kadar yanıt beklediklerini bildirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ