Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Sepp Piontek, Sepp Piontek röportaj - Futbol Haberleri

        HTSPOR/Arifcan YAZGAÇ

        Antalya’daki 5. Vodafone Cup kapsamında Türkiye’ye gelen Alman futbol adamı Sepp Piontek ile Türk futbolunun kanayan yaralarını konuştuk. 1990-93 yıllarında Türkiye’ye çağ atlatan Piontek, o sistemin yürütülemediğinin altını çizdi.

        - Türk futbolunun geleceğini nasıl görüyorsunuz?

        Türkiye’de büyük bir genç potansiyeli var. Ama 18-19 yaşına geldiklerinde şans bulamıyor ve kayboluyorlar. Bu çok acı. G.Saray’ın Chelsea maçlarını izledim. İlk maçta sahada sadece 3 Türk futbolcu görünce üzüldüm. Türk gençlerinin yeteneklerinin bizzat şahidiyim. Kulüpler, hep isimleri duyulmuş yabancılara yöneliyor. Antrenörler de eleştirilme korkusundan gençlere yer vermekten kaçınıyor. Türk futbolunda gelecek parlak ama bu gençlere ne kadar şans verileceğiyle doğru orantılı.

        - Döneminizde gençleri nasıl keşfettiniz?

        Birçok şehirde kamp yapıp gençleri denedik. Ümit Takım kapılarını açtık. H.Şükür, Tugay, Ogün, Hami, Abdullah bu şekilde sivrildi. Bu yapıyı oluşturmak için çok çabaladık ve onlara güvendik. Dünya Kupası’nda 3. olan takımın temelini de bu isimler oluşturuyordu.

        - Türk futbolunun sizce sorunu nedir?

        Şu anda altyapınıza oyuncular Almanya, Fransa, Hollanda ve Belçika’dan geliyor. Hamburg’dan Hakan Çalhanoğlu en çok konuşulan isimlerden. Peki G.Saray’ın, F.Bahçe’nin, Beşiktaş’ın altyapı oyuncuları nerede? Neden şans bulamıyor? İşte temel sorun bu. Ekonomik güç var. Kaliteli eğitmenler getirecek imkan var. Ama oradan çıkacak isimlere güvenecek sistem yok.

        - Fatih Terim neleri değiştirmeli?

        Fatih, dünyada ün yapmış bir teknik direktör. Öncelikle aksamayan, daima kendini yenileyen bir sistem oluşturmalı. Tabii ki tek başına her yere yetişemez. Ona yardımcı olacak kaliteli isimler de olmalı. Doğru yolda ilerliyor. Umarım çok başarılı olur.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ