Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi - Fenerbahçe Haberleri

        Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Köse, "Fenerbahçe'yle ilgili cezayı disiplin kurul verdi. Temyiz kurulunda ceza iki artı birden ikiye indirildi ve bu CAS tarafından onandı. Dolayısıyla spor hukuku anlamında ceza kesinleşmiş oldu. Bu cezanın ertelenmesi ya da değiştirilmesi konusunda UEFA Yönetim Kurulu'nun her hangi bir yetkisi bulunmuyor. Bu tür kararları, ancak disiplin kurulu alabilmekte ya da tahkim kurulu alabilmekte. Bu kurullarında da yeniden değerlendirme yapmak ya da dosyayı yeniden ele alması gibi bir usul de söz konusunu değil. Dolayısıyla cezanın değişebilmesi veya önümüzdeki yılla ilgili cezanın ertelenmesi mümkün gözükmüyor" dedi.

        FENERBAHÇE'Yİ ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE GÖNDERMEME KARARI TFF'NİNDİ

        Alpay Köse, "Duyduğum kadarıyla Fenerbahçe avukatları daha önce verilen bir yıllık men kararının sayılması ve gelecek sezonla ilgili cezanın bu nedenle ertelenmesini talep edecekler. Ama bunun mümkün olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Zaten o kararı veren, UEFA değildi. O kararı veren, Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'ne göndermeme kararı veren TFF'ydi. Nitekim Fenerbahçe, CAS'ta açtığı davayı çekmek zorunda kaldı. Bu anlamda hukuksal yolları bitirmiş oldu. Dolayısıyla eğer böyle bir eğilim varsa bu pek bir şey ifade etmiyor" ifadelerini kullandı.

        ÇAYKUR RİZESPOR MAÇINDAKİ CEZA ERTELENEMEZ

        Avukat Köse, sarı lacivertli kulübün Çaykur Rizespor maçındaki seyircisiz oynama cezasının ertelenmesiyle ilgili talebi konusunda ise "Disiplin talimatının 101. maddesi var; erteleme için. Daha önce bu madde sadece bireyler için işletilmişti. Fakat ben ısrarla belirtiyorum, bu madde kulüpler için de işletilebilir. Fakat şimdiye kadar bunu hiç bir kulüp fark etmemişti. Şu anda Fenerbahçe bunu fark etmiş gözüküyor. Ancak şu anda bu maddeden yararlanmaları mümkün değil, çünkü madde hükmüne göre verilen cezanın en az yarısını çekmesi gerekir. Burada bir maçlık cezanın yarısı olamayacağı için ertelenmesi söz konusu değil. Eğer birden fazla maç cezası olsaydı; bunun yarısının ertelenmesi mümkündü. Bence Rize maçı için ceza erteleme talebi reddedilecek dedi.

        (Radyospor)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ