Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Gökhan Töre silahlı saldırı, Gökhan Töre'nin vurulduğu mekan, Gökhan Töre silah, Gökhan Töre vuruldu - Beşiktaş Haberleri

        Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kavalcı, futbolcuları Gökhan Töre'nin bir eğlence mekanında omzundan silahla yaralanma olayının tamamen tesadüf olduğunu belirterek, "Futbolcumuzla hiçbir ilgisi yoktur. Biz bunu emniyetten teyit ettik" dedi.

        Futbolcunun tedavi altına alındığı Çağlayan'daki Florence Nightingale Hastanesi'nde, Beşiktaş Futbol Direktörü Önder Özen'in de katıldığı basın toplantısında açıklamalar yapan Kavalcı, siyah-beyazlı futbolcunun omzundaki kurşun nedeniyle ameliyat edileceğini bildirdi.

        Gökhan'ın arkadaşlarıyla beraber eğlendiği sırada, yan locada bir şahsın önce kız arkadaşına sonra da havaya ateş etmeye başladığını anlatan Kavalcı, şöyle konuştu:

        "Futbolcumuzla hiçbir ilgisi yoktur, tamamen tesadüf olmuştur. Sıkılan kurşunlar neticesinde tamamen tesadüf, futbolcumuz Gökhan Töre sağ omzundan yaralanıyor. Şu anda hastanededir, sağlık durumu gayet iyidir. 1-2 saate kadar ameliyat edilecek. Yarın sabah inşallah taburcu olup istirahate çekilecek. Bu olay tamamen tesadüf olmuştur. Biz bunu emniyetten teyit ettik. Basında çok çeşitli bilgiler yer alıyor. Bunlar tamamen yanlıştır. Gerçek budur, fazla da söyleyecek şey yoktur."

        Futbolcu ve spor camiasıyla beraber eğlence mekanında Beşiktaş Kulübü Medya İletişim Departmanı Sorumlusu Can İpekçi'nin de omzundan hafif yaralandığını bildiren Kavalcı, kulüp doktoru Ertuğrul Karanlık'ın olay gerçekleştikten sonra futbolcunun durumunu takip etmek için olay yerine geldiğini bildirdi.

        Özen: "Eğlence mekanında yaklaşık 20 sporcu vardı"

        Beşiktaş Futbol Direktörü Önder Özen ise yaşanan olayın ardından sabah saat 05.12'de Gökhan Töre'nin kendisini telefonla arayarak elinde bir sıkıntı olduğunu söyleyip, hangi hastaneye gidebileceğini sorduğunu belirtti.

        Özen, şu ifadeleri kullandı:

        "Gidebileceği hastaneyi söyledim, ardından da kulüp doktorumuz Ertuğrul Karanlık ve güvenlik sorumlusu arkadaşımızı aradım, Ahmet Kavalcı'yı haberdar ettim. Hastaneye geldiğimde kapının önündeydi. Onlar da o sırada gelmişti. Yanında başka kulüplerin oyuncuları da vardı. Başka kulüplerin oyuncuları olması sebebiyle o konuda bir şey söylemeyi tercih etmem. İyi tanıdığımız oyunculardan bazılarının da birtakım sıkıntıları vardı. İlk etapta sıyrık sanılmıştı, çünkü ayaktaydı. Buradaki kontrolden sonra kurşunun içeriye girdiği saptandı ve operasyona karar verildi."

        Gökhan Töre'nin olayla bir ilgisinin olmadığını anlatan Özen, şunları kaydetti:

        "Basketbol ve futbol camiasından çok sayıda sporcunun bir arada bulunduğu bir eğlence mekanında, Ahmet Kavalcı'nın aktardığı gibi, bir şahsın kendi kız arkadaşını hedef alan bir eylemi sonucunda orada bulunanlar yaralandı. Bize ilk söylenen 6 kişi yaralanmıştı. Birinin bizim sporcumuz olması tamamen şanssızlık ve tesadüftür. Emniyet müdürlüğü buraya da bir ekip gönderdi, burada da bir kez daha ifade alındı. Doktor Ertuğrul Karanlık söylendiği gibi olay yerinde değil. Ben sabah ilk olarak onu aradım. Tıbbi bir durum, benim yeterli bilgiye sahip olmadığım bir alan, en azından başında bulunması için kendisine rica ettim ve buraya geldi."

        Sporcularının omzunda kurşun olduğu açıklanınca paniğe kapıldıklarını, ancak Gökhan'ın gayet iyi durumda olduğunu kaydeden Özen, "Diğer yaralıların tamamının sıyrık olduğunu söyleyebilirim. Emniyet kayıtlarında bu şekilde. Sadece bizim oyuncumuza bir kurşun isabet etmesi söz konusu. Şükürler olsun durumu son derece iyi. Operasyona alınacak, tetkikleri yapılıyor. Yarın sabahtan itibaren de taburcu edilecek. Hastanede bir gün kalacak. Bu hafta içinde antrenmanlara tekrar başlayacak" diye konuştu.

        Eğlence mekanında aralarında basketbolcuların da bulunduğu yaklaşık 20 sporcu olduğunu aktaran Özen, "Birisi bizim oyuncumuz" diye konuştu.

        Beşiktaş Futbol Takımı'nın bu sabah antrenmanı olduğu halde futbolcunun eğlence mekanında bulunmasıyla ilgili soru üzerine Özen, şu ifadeleri kullandı:

        "Bu kendi kararı. Neticede ben her zaman söylerim, profesyonel futbolcular sadece performanslarını değil, sağlıklarını da aslında kulüplere kiraya verirler. Tabir kötü ama gerçek bu. Doğal olarak onun performansına, oyuncunun bedenine de spor kulüpleri para öderler. Onun karşılığını vermek üzere bir antrenman varsa, rejenerasyon antrenmanı dahi olsa eğer izinli değilse futbolcunun o gece uygun bir saatte evde olması doğrudur."

        Beşiktaşlı futbolcuların bu sezon özellikle sakatlıkların haricinde en çok yer aldıkları haberlerin "bar kavgaları" olduğu ifade edilerek yöneltilen soru üzerine de Önder Özen şöyle konuştu:

        "Bu konuda saatlerce konuşabilirim. Benim bakış açım toplumun, spor medyasının, camiasının, kamuoyunun bakışıyla paralel değil. Benim bakış açım farklıdır. Oyuncuların veya sporcuların olaylara karışmaları elbette üzer, kulübü yıpratır, kulübün prestijine ve oyuncunun prestijine de olumsuz etki yapar. Ama ben bu konuda değerlendirme yaparsam değişik bir tartışma başlar. Bence o tartışmanın yeri burası değil. Onu daha sonra yapabiliriz. Önemli olan oyuncumuzun sağlığı. Şükürler olsun sağlık durumu iyi."

        TOLGA ZENGİN, GÖKHAN TÖRE'Yİ ZİYARET ETTİ

        Beşiktaş kaptanı Tolga Zengin, sabaha karşı uğradığı silahlı saldırı sonucunda yaralanan siyah-beyazlı futbolcu Gökhan Töre'yi hastanede ziyaret etti.

        Beşiktaş'ın tecrübeli kalecisi Tolga Zengin, sabaha karşı bir gece kulübünde yaşanan silahlı saldırı sonucu yaralanan takım arkadaşı Gökhan Töre'yi, tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti. Ziyaret çıkışında açıklamalarda bulunan Zengin, Gökhan Töre'nin gayet iyi olduğunu belirterek, "Verilmiş sadakası varmış. Saldırıda yaralanan herkesin durumu iyi Allah'a şükür. Ufak bir operasyon geçirecek. Çok büyük bir şey değil, o merminin oradan alınması gerekiyor. Talihsiz bir olay yaşandı" dedi.

        Gökhan Töre ile hastanede görüştüğünü ifade eden Zengin, "İçerideyken bir ses duymuşlar. Sonra omuzunda bir şey hissetmiş. Zaten vurulduğunu arabaya binip elini omuzuna attıktan sonra anlamış. Mekandan yürüyerek çıkmışlar. Kendileri de yaşanan olaylardan çok fazla bir şey anlamamışlar" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ