Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Mancini gidiyor, Galatasaray'da Mancini gidiyor, Mancini'nin yerine kim gelecek - Galatasaray Haberleri
        1

        HTSPOR / ÖZEL HABER - Erhan TELLİ
        Galatasaray’ın Teknik Direktörü Roberto Mancini, sezon sonunda resmen ayrılıyor...

        2

        Kasımpaşa mağlubiyetinin ardından hem Arena’da hem de Florya’da bir kez daha istifaya davet edilen İtalyan hocanın, Kayseri maçının sonrasında başkanla ayrılık konusunda anlaştığı ancak Ünal Aysal ve yönetiminin mali kongre öncesinde zor duruma düşmemesi için bu kararın kamuoyundan saklandığı ortaya çıktı.

        3

        Kayseri mağlubiyetinin ardından basın toplantısında “Bavulumu toplar giderim” restini çeken Mancini, ertesi gün başkan Aysal ile yaptığı görüşme sonrası geri adım atmıştı.

        4

        Mali kongre öncesi böyle bir ayrılığın kulübü sıkıntıya düşüreceğini düşünen başkan Ünal Aysal, tazminat konusunda anlaşarak gitmek isteyen Mancini’ye “Sezon sonuna kadar kal ve bizi zor durumda bırakma. Lig bitiminde oturup anlaşırız” dedi.

        5

        Tazminat konusunda gerekli kolaylığın sağlanacağı sözünü alan Mancini, bunun üzerine ayrılığı erteledi.

        6

        Sezon sonunda tarafların resmen yolları ayıracağı bildirildi.

        7

        4.5 MİLYON EURO TAZMİNAT VERİLECEK
        Sarı-Kırmızılı kulüple 4.5 milyon Euro’dan 2 yıl daha anlaşması bulunan ve gönderilmesi halinde 9 milyon Euro tazminat hakkı doğacak olan Mancini’nin, ayrılmayı kendisi istemesi nedeniyle bir yıllık alacağının ödenmesine razı olduğu öğrenildi.

        8

        Kasımpaşa maçının ardından ayrılık için gün saymaya başlayan Mancini’nin, 7 Mayıs’ta oynanacak olan Türkiye Kupası’nı kazanarak veda etmek istediği, bonus olarak alacağı 500 bin Euro’luk primle birlikte toplam 5 milyon Euro’yla Türkiye’den ayrılmayı planladığı belirtildi.

        9

        YÜZDE 85’İ ‘İSTİFA ETSİN’ DEDİ
        Taraftarlar, Roberto Mancini’yi artık takımın başında görmek istemiyor. Mancini’ye duyulan güvenin dibe vurduğu, internet üzerinde taraftarların en büyük buluşma noktası olan Webaslan sitesindeki ankete de yansıdı.

        10

        “Mancini istifa etmeli mi?” sorusuna Sarı-Kırmızılılar’ın yüzde 84.7’si “Evet, bıraksın” derken, sadece yüzde 15.3’ü “Devam etsin” şıkkını işaretledi.

        11

        İŞTE İLK ADAYLAR
        Başkan Ünal Aysal yönetimi, artık ayrılığın kaçınılmaz olmasının ardından teknik direktör arayışlarına hız verdi.

        12

        İlk aday, hem G.Saray hem de Beşiktaş’ı şampiyon yapan, taraftarın da çok sevdiği Mircea Lucescu...

        13

        Rumen teknik adamın, Ukrayna’da yaşanan karışıklık nedeniyle S.Donetsk’ten ayrılabileceği düşünülüyor. Sarı-Kırmızılılar, Lucescu’nun nabzını yoklamaya başladı.

        14

        Diğer aday ise G.Saray’a tarihi başarılar yaşatan Mustafa Denizli... Azerbaycan’da Hazar Lenkeran takımını çalıştıran Mustafa Denizli’ye daha önce sportif direktör olarak teklif götürülmüş ancak kabul görmemişti.

        15

        Denizli, “Teklif çok onur vericiydi. Ancak karar vermeden önce ölçüp, biçmem gerekiyordu. G.Saray’ın bekleme süresi ise yoktu” demişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ