Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş beşiktaş fenerbahçe, ersun yanal açıklama, ersun yanal galatasaray açıklaması - Fenerbahçe Haberleri

        Beşiktaş karşısında derbiye yakışır bir mücadele olduğunu ifade eden Yanal, Galatasaray ile oynadıkları maça da gönderme yaparak, "Bugün futbol sahanın içerisinde kaldık, derbinin güzelliklerini yaşadık ve bir taşkınlık yoktu. Kazanabileceğimiz bir maçı berabere tamamladık. Şampiyonluğu garantileyebilirdik ama Rize maçına bıraktık, 1 puan bize yetecek. Bugün rakibimize karşı bariz bir üstünlük kuramadık ama 1 puan da kötü değil, bizi biraz daha rahatlattı. Derbiyi kazanarak şampiyon olsaydık, bizim için çok daha güzel olacaktı. Futbolcularımın da benim de üzüntüm bu yönde" dedi.

        Caner Erkin'in hareketini de yorumlayan Yanal, "Bu olay tamamen futbolcularımızın kendi arasında aldığı bir karardı ve doğru da bir karardı" şeklinde konuştu.

        BASIN TOPLANTISI

        Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Beşiktaş ile oynadıkları derbi maça şampiyonluğu garantilemek için çıktıklarını ancak berabere kaldıklarını söyledi.

        Yanal, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, maça çok istekli ve arzulu başladıklarını anlatarak, "Sezonun başından bu yana kovaladığımız şampiyonluğu bugün derbi ile almayı çok istiyorduk. Bütün oyuncularımızın isteği, arzusu, maç öncesinde bütün konuşmalar bu yöndeydi. Bugün bunu çok isteyerek, sahaya çıktık" dedi.

        İlk 30 dakikada oyunun kontrolünün kendilerinde olduğunu kaydeden Ersun Yanal, şöyle devam etti:

        "İlk 30 dakikada golü de attık. Rakibimize saygı duyuyoruz. Onlar da bu sezon oldukça iyi mücadele ettiler. İstediğimiz sonucu almaya yaklaştığımız anlar da oldu. Rakibimiz eksik kaldıktan sonra ise iyi oynadığımızı düşünüyorum. Sezonun başından bu yana, her türlü istatistiğe baktığımızda, en çok topu ayağında tutan, en çok kaleye şut atan, en çok duran toptan gol atan takımız. Bugün yaptığımız performansla, şampiyonluğa bir adım daha yaklaşmış olduk. Önümüzdeki hafta kendi sahamızda oynayacağımız maçta da bunun sonucunu alacağımızı düşünüyorum. Bütün sezon boyunca çok süre almayan oyuncularımızın da dahil olduğu bir kadroyla mücadele ettik. Çok süre almayan oyuncularımızın da oynadıkları her maçta, oldukça iyi performans sergilediklerini düşünüyorum. Oyuncularımı tekrar kutluyorum. Önümüzdeki hafta umarım seyircimizin önünde mutlu sona ulaşırız."

        EMENİKE İLE CANER'İN TARTIŞMASI

        Ersun Yanal, maç içinde Emenike ile Caner'in tartışmasının normal olduğunu, sahada gerginlikler yaşanabileceğini belirtti.

        "Siz de iş yerinde tartışıyorsunuz, normal bu" diyen Yanal, "Saha içinde gerginlik oluyor. Biz iyi bir takımız. İyi iletişim kuran oyunculardan kurulu bir takımız. Daha sonra bize bir problem yansımadı" ifadelerini kullandı.

        Yanal, bir soru üzerine, Emre Belözoğlu'nu kafasına aldığı darbe sonucu yaşadığı travma nedeniyle oyundan aldığını bildirdi.

        Gelecek hafta kadın ve çocuk taraftarların önünde oynayacaklarının hatırlatılması üzerine Yanal, "Sahamızda kazanan, iyi oynayan bir takımız. Bizim için stadımızda oluşturulan o atmosferde oynamak, büyük bir keyif. Önümüzdeki hafta bayan ve çocuk taraftarlar önünde oynayacağımız maçta da keyif yaşayacağız. Umarım önümüzdeki hafta alacağımız puanlarla şampiyonluğu garantileyeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

        "UMARIM MÜJDELİ HABERLER GELİR"

        Ersun Yanal, kulüp başkanı Aziz Yıldırım ile ilgili bir soru üzerine, şunları söyledi:

        "Biz bunu çok uzun süredir yaşıyoruz. Sahanın içinde kalma gayretimiz oldukça fazla. Başkanımız ve yönetim kurulumuz, bizi bu konuda çok ayrı tutuyorlar. Ne olursa olsun bizi bu sürecin içinde yaşananlarla bir arada tutmama gayreti içerisindeler. Bugün Türkiye'de gerçekleşen bir takım hadiseler, hepimizi oldukça üzüyor. Ben oldukça ağır ve haksız olduğunu düşünüyorum. Hem Türk futboluna hem spora katkıda bulunmuş özel bir liderin böyle bir pozisyonda duruşuna hepimiz içerliyoruz. Umarım müjdeli haberler gelir."

        Yanal, bir gazetecinin, "Sosyal medyada, 'Fenerbahçe'nin bu maçta fazla sıkmayacağı' iddiası vardı. Bu iddialar sizi ve takımınızı nasıl etkiledi?" şeklindeki sorusunu, "Ciddi bir soru değil" diyerek yanıtsız bıraktı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ