Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş 1 Fenerbahçe 1 maçın golleri, Beşiktaş 1 Fenerbahçe 1 özet izle, Beşiktaş Fenerbahçe goller, Beşiktaş Fenerbahçe link, Şampiyon Fenerbahçe, Fenerbahçe şampiyonluk, Derbi izle, Derbi canlı, Derbi link, Beşiktaş Fenerbahçe canlı - Fenerbahçe Haberleri
        DERBİ HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... BEŞİKTAŞ-FENERBAHÇE MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

        Spor Toto Süper Lig'deki dev derbide Beşiktaş ile Fenerbahçe 1-1 berabere kaldı. Fenerbahçe 24. dakikada Sow ile öne geçti. 44'te Motta skoru eşitledi. Beşiktaş'ta 58'de Jones, 90+3'te İsmail Köybaşı kırmızı kart gördü. Sarı-lacivertliler şampiyonluk turunu haftaya bıraktı. Devler Ligi mücadelesi veren Beşiktaş ise haftayı Galatasaray'ın 2 puan önünde kapadı.

        67 puana yükselen Fenerbahçe, haftaya Çaykur Rizespor karşısında puan alması halinde diğer maçların sonuçlarını beklemeden şampiyonluğunu ilan edecek.

        Beşiktaş: 1 - Fenerbahçe: 1

        Stat: Atatürk Olimpiyat

        Hakemler: Halis Özkahya, Mustafa Emre Eyisoy, Ekrem Kan

        Beşiktaş: Tolga Zengin, Hutchinson, Franco, Dany, Motta, Gökhan Töre (Dk. 65 İsmail Köybaşı), Jones, Veli Kavlak, Olcay Şahan (Dk. 72 Mustafa Pektemek), Oğuzhan Özyakup (Dk. 87 Uğur Boral), Almeida

        Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Alves, Kadlec, Caner Erkin, Mehmet Topal, Meireles (Dk. 86 Mehmet Topuz), Kuyt, Emre Belözoğlu (Dk. 46 Alper Potuk), Sow, Emenike

        Goller: Dk. 24 Sow (Fenerbahçe), Dk. 44 Motta (Beşiktaş)

        Kırmızı kartlar: Dk. 58 Motta, Dk. 90+3 İsmail Köybaşı (Beşiktaş)

        Sarı kartlar: Dk. 7 Jones, Dk. 64 Veli Kavlak, Dk. 87 Dany (Beşiktaş), Dk. 15 Emre Belözoğlu, Dk. 79 Sow, Dk. 90+1 Alper Potuk (Fenerbahçe)

        İLK YARIDAN ÖNEMLİ POZİSYONLAR

        4. dakikada Meireles'in uzak mesafeden şutunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

        5. dakikada bu kez Gökhan Gönül, ceza alanı dışından sert vurdu ancak savunmaya çarpan meşin yuvarlak yandan kornere gitti.

        9. dakikada ani gelişen Beşiktaş atağında savunmanın arkasında topla buluşan Almeida, meşin yuvarlakla ceza alanına girdi. Kaleciyle karşı karşıya kalan bu oyuncu, kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı yandan auta gönderdi.

        24. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Kuyt'ın ara pasında sol kanatta topla buluşan Sow, çaprazdan ceza alanına girdiği anda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Senegalli oyuncu, yerden düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1

        30. dakikada Caner'in uzak mesafeden sert şutunda, kaleci Tolga son anda meşin yuvarlağı çeldi. Pozisyonu takip eden Emenike'nin ofsaytta kalması sonrası Beşiktaş rahat bir nefes aldı.

        33. dakikada Fenerbahçe ceza alanı içinde uzaklaşmayan topu sol çaprazda önünde bulan Motta'nın sert şutunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

        44. dakikada Beşiktaş, derbide eşitliği sağladı. Gökhan'nın pasında ceza alanı içinde topla buluşan Almeida, altıpastaki Olcay'ı gördü. Ancak bu oyuncunun dokunamadığı top ceza alanı dışına çıktı. Pozisyonun devamında Veli'nin uzak mesafeden yerden sert şutunda kaleci Volkan'ın çelmeye çalıştığı top yan kale direğine çarparak oyun alanına döndü. Pozisyonu iyi takip eden Motta, çaprazdan sert bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-1

        Karşılaşmanın ilk yarısı atılan karşılıklı gollerle 1-1 beraberlikle sona erdi.

        İKİNCİ YARIDAN ÖNEMLİ POZİSYONLAR

        49. dakikada Oğuzhan ile iyi paslaşan Olcay, savunmadan kurtardığı topla ceza alanına girdi. Ancak siyah-beyazlı oyuncu, ceza alanı içinde istediği gibi vuramayınca meşin yuvarlak yandan auta gitti.

        54. dakikada Caner'in soldan kullandığı serbest vuruşta, altıpasta müsait pozisyonda topla buluşan Mehmet'in istediği gibi vuramadığı meşin yuvarlak, ceza alanı dışına çıktı.

        76. dakikada Gökhan'ın pasıyla ceza alanı önünden topla buluşan Alper'in şutunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

        81. dakikada Mehmet'in şutunda, top az farkla üstten auta çıktı.

        84. dakikada Beşiktaş mutlak bir gol kaçırdı. Jones'un pasıyla ceza alanında sağ çaprazda topla buluşan Mustafa, açısı daraldığı anda yakın mesafeden yerden vurdu ancak kaleci Volkan meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

        90. dakikada Beşiktaş kalesinde oluşan karambolde Emenike ve Kuyt'ın vuruşlarında Beşiktaş savunması topu önledi.

        MAÇTAN NOTLAR

        ŞAMPİYONLUK ERTELENDİ

        Lider Fenerbahçe, son 4 haftaya en yakın rakibinin 12 puan önünde girdi.

        Süper Lig'de bu sezon 4. beraberliğini yaşayan sarı-lacivertli ekip, puanını 67'ye yükselterek, 55 puanlı en yakın rakibi Beşiktaş'ın 12 puan önünde yer aldı. Sarı-lacivertlilere kalan 4 maçta şampiyonluğu erkenden garantilemek için bir puan bile yetecek. Şampiyonluğu matematiksel olarak garantileme umudunu gelecek hafta sahasında Çaykur Rizespor ile yapacağı karşılaşmaya bırakan sarı-lacivertliler, son 4 haftada maçlarını kaybetse bile, açtığı puan farkının sonucunda, gol averajı üstünlüğünü elinde tuttuğu müddetçe ligi şampiyon tamamlayacak.

        PERDEYİ SOW AÇTI

        Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde gol perdesini sarı-lacivertli takımın Senegalli oyuncusu Sow açtı. Karşılaşmanın 24. dakikasında attığı golle sarı-lacivertli takımı 1-0 öne geçiren Sow, bu sezon ligde gol sayısını 13'e yükseltti. Son 5 lig maçında 4. golünü kaydeden sarı-lacivetli futbolcu, Süper Lig'de 69. maçında 35. golüne imzasını attı.

        EMENİKE VE CANER ÖNCE TARTIŞTILAR SONRA SARILDILAR

        Karşılaşmanın 40. dakikasında Emre Belözoğlu'nun sakatlığı nedeniyle oyunun durduğu sırada Fenerbahçe'de Emenike ve Caner Erkin'in tartışması dikkati çekti. Kuyt'un yatıştırmaya çalıştığı Emenike'nin agresif hareketlerinin ardından Volkan Demirel kalesinden iki futbolcunun yanına gelerek ortamı sakinleştirmeye çalıştı. Tartışan iki Fenerbahçeli daha sonra sarılarak aralarındaki gerginliğe son verdi.

        İlk yarıda Gökhan Gönül ile Alves arasında da bir tartışma yaşandı. Bir pozisyon sonrası Gökhan Gönül, Alves'e kızınca, bu oyuncu da Gökhan'a karşılık verdi. İki futbolcunun tartışması büyümeden sona erdi.

        EMRE HAKEMLE KONUŞTU SARI KARTI GÖRDÜ

        Karşılaşmanın ilk yarısında Beşiktaşlı Jones'un kendisine faul yaptığı bir pozisyondan sonra maçın hakemi Halis Özkahya'ya tepki gösteren Emre Belözoğlu, 15. dakikada rakip kaleye yaptığı bir vuruşun ardından da hakemle diyaloğunu sürdürünce sarı kart gördü.

        İlk yarıda bir pozisyonda kafasına darbe alan ancak oyuna devam eden Emre, ikinci yarıda yerini Alper Potuk'a bıraktı. Maçın ikinci yarısında bir pozisyonda kendisine yapılan faule sinirlenen Fenerbahçeli Sow, Beşiktaşlı İsmail Köybaşı'na tepki göstererek rakibinin yakasına yapıştı. Maçın hakemi iki futbolcuya da sarı kart gösterdi.

        DERBİDE GALİBİYETE HASRET

        Beşiktaş, bu sezon derbi galibiyetine hasret kaldı. Bu sezon Galatasaray ile oynadığı 2 derbiyi de kaybeden siyah-beyazlılar, Fenerbahçe ile de 2 maçta berabere kaldı. Beşiktaş, en son derbi galibiyetini geçen sezonun ikinci yarısında BJK İnönü Stadı'ndaki maçta 3-2'lik skorla Fenerbahçe'ye karşı elde etmişti.

        MOTTA İLK GOLÜNÜ DERBİDE ATTI

        Beşiktaş'ın beraberlik golünü atan Ramon Motta, siyah-beyazlı formayla ilk golünü Fenerbahçe derbisinde kaydetti. Sezon başında transfer edilen Brezilyalı futbolcu, daha önce oynadığı 22 lig maçında gol atamamıştı. Siyah-beyazlı formayla çıktığı 23. lig maçında golle buluşan Motta, 58. dakikada, ikinci sarı karttan gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.

        JONES, VELİ, MOTTA VE İSMAİL CEZALI

        Beşiktaş'ta Fenerbahçe derbisinde sarı ve kırmızı kart gören 4 futbolcu cezalı duruma düştü. Derbinin henüz 7. dakikasında sarı kart gören Jermaine Jones ile 58. dakikada kırmızı kartla cezalandırılan Ramon Motta, 64. dakikada sarı kart gören Veli Kavlak ve 90+3. dakikada kırmızı kart gören İsmail Köybaşı, cezalı oldu.

        Daha önce 3 sarı kartı bulunan Jones, Fenerbahçe derbisinde dördüncü sarı kartını gördü. Motta ise ikinci sarı kartını görüp, kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Veli, bu sezon 8. sarı kartına ulaşırken, İsmail Köybaşı ise uzatmalarda kırmızı kart görerek, takımını 9 kişi bıraktı.

        Dört futbolcu da siyah-beyazlıların gelecek hafta deplasmanda oynayacağı Sivasspor maçında forma giyemeyecek.

        MOTTA YİNE KIZARDI

        Beşiktaş'ın Brezilyalı futbolcusu Motta, bu sezon üçüncü kez kırmızı kartla cezalandırıldı. Motta, daha önce 11. haftada Kayserispor ve 15. haftada oynanan Kasımpaşa maçlarında kırmızı kart görmüştü. İsmail Köybaşı ise bu sezon ilk kez kırmızı kart gördü. Bu arada siyah-beyazlıların, bu sezon gördüğü kırmızı kart sayısı da toplam 8'e çıktı. Sezonun ilk yarısında Kadıköy'de oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde de Necip Uysal, 69. dakikada kırmızı kart görerek, takımını 10 kişi bırakmıştı.

        4 MAÇTIR GOL YİYORLAR

        Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de oynadığı son 4 maçta da kalesinde gol gördü. En son 3-0 kazandığı 26. haftadaki Akhisar Belediyespor maçında kalesini rakibe kapatan siyah-beyazlılar, daha sonra Kardemir Karabükspor (0-1), Kayserispor (2-1), Torku Konyaspor (1-1) ve son olarak da Fenerbahçe (1-1) maçlarında goller yedi.

        BİLİC YERİNDE DURAMADI

        Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, maç boyunca yedek kulübesinin önünde yerinde duramadı. Bazı pozisyonlarda hakeme tepki gösteren, bazen de oyuncularını uyaran Hırvat teknik adam, yağmurda ıslanmasına rağmen yağmurluk giymeyip, ceketiyle saha kenarında yer aldı. Maçın 78. dakikasında Sow ile İsmail Köybaşı arasında yaşanan gerginlikte sahaya giren Bilic, iki futbolcuyu yatıştırmaya çalıştı.

        FENERBAHÇE'DEN CENTİLMENLİK DERSİ

        Karşılaşmanın 88. dakikasında yaşanan tartışmalı bir pozisyonun ardından Fenerbahçeli futbolcular, lehlerine verilen endirekt vuruşta topun auta atılmasına karar verdiler.

        Topun Beşiktaş'ta olduğu dakikada Jones'un sakatlığı nedeniyle hakem Halis Özkahya oyunu durdurdu. Yapılan tedavinin ardından Özkahya, hakem atışıyla maçı başlatıp, topu Dany'nin önüne bıraktı. Bu futbolcu da topu ayağıyla havaya kaldırıp, kafasıyla kaleci Tolga'ya gönderdi. Halis Özkahya, bu pozisyonun ardından maçı durdurup, Dany'ye sarı gösterdi ve Fenerbahçe lehine endirekt atış kararı verdi.

        Ceza sahası önünde sağ çaprazda tehlikeli bir noktadan kullanılacak endirekt vuruş öncesi topun başına gelen Caner Erkin, takım arkadaşlarının da kararıyla topu bilinçli olarak auta gönderdi ve centilmenlik dersi verdi.

        Beşiktaşlı taraftarlar, bu pozisyon sonrası Fenerbahçe takımını alkışlarken, hakem Halis Özkahya'yı da protesto etti.

        FUTBOLCULAR ARALARINDA TOPLANTI YAPTI

        Fenerbahçeli futbolcular, maç için hareket etmeden önce kamp yaptıkları otelde toplantı yaptı. Takım kaptan Emre Belözoğlu'nun bir konuşma yaptığı toplantıda futbolcuların, "Bu maçı başkanımız için kazanacağız" dedikleri ifade edildi. Bu arada, maç kadrosunda bulunmayan oyuncular da takımlarının kamp yaptıkları otele gelerek arkadaşlarının yanlarında oldular.

        Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, maç öncesinde yayıncı kuruluş Lig TV'ye yaptığı açıklamada, "Derbiler futbol bayramı olmalı. Maç, bizim iddiamızı ve Beşiktaş'ın iddiasını da ortaya koyarsak, ayrı bir keyif verecek. Futbolun kazanacağı güzel bir sonuç olacak. Matematiksel olarak şampiyonluğu garantilemek için maça çıkacağız. Rakibimize saygı duyuyoruz. Hak ettiğimiz sezonu burada sonuçlandırmak istiyoruz. Umarım her şey bizim istediğimiz gibi olur" şeklinde ifadeler kullandı.

        Sarı-lacivertli futbolcu Alper Potuk ise hafta başından bu yana çok sıkı hazırlandıklarını belirterek, "Çok iyi bir sezon geçirdik. Bu sezonki şampiyonluğun Fenerbahçe tarihinde çok önemli olduğunu biliyoruz. Bu maçta da bir kat daha değerlendi. İnşallah burada şampiyonluğu kazanıp başkanımıza hediye ederiz" dedi.

        Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında yapılan sezonun son derbi maçına ev sahibi siyah-beyazlı taraftarlar beklenen ilgiyi göstermedi. Beşiktaş'ta bazı taraftar grupları, bu hafta uygulamaya geçen elektronik bilet (e-bilet) uygulamasını protesto edip, derbiye gelmezken, karşılaşmayı 25 bine yakın sporsever izledi. Sadece kombine kart ve passolig kartı bulunan taraftarların girebildiği derbide, passolig ile bilet alanların sayısının yaklaşık 8 bin olduğu öğrenildi. Bu arada bazı taraftar grupları stat dışında e-bilet uygulamasını protesto etti. Bir grup taraftar, pankartlar açarak, passolig uygulamasına karşı olduklarını dile getirdi. Tribünlerde bulunan taraftarlar da "Yönetim uyuma taraftarın dışarda" ve "Yeter Yıldırım Demirören" şeklinde tezahüratlar yaptı.

        TERİM DE DERBİDE

        Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de derbiyi izleyenler arasındaydı. Terim, maçı Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Abdullah Kiğılı'nın yanında oturarak izledi. Bu arada Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic, maç öncesi sarı-lacivertli futbolculara çıkış tünelinde "hoş geldiniz" derken, hakemlere de başarılar diledi. İki takım oyuncuları ve teknik adamları da maç öncesi birbirlerine başarı dileklerinde bulundu.

        Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından hayata geçirilen elektronik bilet (e-bilet) ilk kez bir derbide uygulandı. Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmada, e-bilet uygulaması ilk kez yapıldı. İlgili kanun gereğince 14 Nisan'da uygulamaya sokulan e-bilet kapsamında, derbide sadece kombine ve passolig kart sahibi taraftarlar stada alındı.

        E-bilet uygulamasını bazı taraftarlar olumlu yaklaşırken, bazı taraftarlar da tepki gösterdi. Bir taraftar "Beşiktaş için e-bilet de alırız. Beşiktaş'a her şey feda" derken, başka bir taraftar uygulamayı olumlu bulduğunu ve sıkıntı yaşamadığını söyledi. Tepki gösteren taraftarlardan biri e-biletini aldığını, maça gireceğini ancak uygulamaya karşı olduğunu söylerken, başka bir taraftar "E-bilete hayır, sistem oturmamış. Sistemler bozulmuş, bilet alanlar da girişte sıkıntı yaşıyor. Buraya maç izlemeye geliyoruz, savaşa, terörizme değil. Biz sadece taraftarız" diye tepkisini dile getirdi. Bu arada, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ilk kez uygulanan e-bilet sisteminde zaman zaman girişlerde sıkıntılar yaşandı.

        ATATÜRK OLİMPİYAT STADI'NDA 5 YIL SONRA

        Beşiktaş ile Fenerbahçe, derbinin oynandığı Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ikinci kez sahaya çıktı. İki takım arasında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda daha önceki tek maç 2 Ağustos 2009 tarihinde yapıldı. TFF Süper Kupa maçını Fenerbahçe, Alex de Souza'nın golleriyle 2-0 kazanarak, kupayı müzesine götürmüştü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ