Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İşte o liste, Avrupa'da beklentileri karşılayamayan takımlar, En kötü takımlar, en kötü performanslı takımlar - Futbol Haberleri
        1

        HTSPOR.COM / Yaşar DÜNDAR
        FERGUSON'DAN SONRA ÇÖKÜŞ

        2013-2014 sezonun şüphesiz en büyük hayal kırıklığı yaratan takımlarının başında İngiliz devi Manchester United geliyor. Alex Ferguson'un 27 yıllık kariyerine son vermesinin ardından başa gelen David Moyes ile Kırmızı Şeytanlar oldukça kötü bir sezon geçiriyor. Premier Lig'de tepetaklak olan Manchester United, Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'ne katılamama tehlikesi ile karşı karşıya.

        2

        FA Cup'ta 3. turda Swansea'e, Lig Kupası'nda ise yarı finalde Sunderland'e elenerek veda eden Kırmızı Şeytanlar, Şampiyonlar Ligi'nde de son şampiyon Bayern Münih'e elendi. Manchester United'ta şimdi hedef sezon sonunda büyük bir bütçe ile yeniden kupalara ambargo koyan bir takım oluşturmak.

        3

        BİR DEVİN ÖNLENEMEZ ÇÖKÜŞÜ
        İtalya Seri A'da bu sezon Milan herkesin gözü önünde eriyor. Massilimiano Allegri yönetiminde sezona başlayan Milan'da, daha sonra görevi devralan eski efsane futbolcusu Clarence Seedorf da yaraları saramadı. 33 haftası tamamlanan Serie A'da 33 haftada sadece 48 puan toplayabilen kırmızı-siyahlılar, tarihinin en kötü performansını sergiliyor. Milan bu performansından sonra tıpkı İngiliz devi Manchester United gibi önümüzdeki yıl Avrupa sahnesinde yer alamayacak.

        4

        Şampiyonlar Ligi'nde de kötü bir performans sergileyen Milan, gruptan çıkmasına rağmen Atletico Madrid'e elenmişti. Aynı şekilde İtalya Kupası'nda da yarı finalde veda eden kırmız-siyahliların geleceği belirsizliğini koruyor.

        5

        4 YILDA DİBE VURDU
        2009-2010 sezonunda Jose Mourinho ile Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Inter tüm dünyada da zirvede yer almaştı. Ancak Mourinho sonrası İtalyan ekibinde tam anlamıyla bir yıkım yaşanıyor. Inter sezona Walter Mazzarri'nin takımın başına getirilmesiyle umutlu girmişti. Mazzari, başlarda her ne kadar iyi sonuçlara imza atsa da ligin devamında grafik aşağı doğru gitti ve puan kayıpları arttı. Inter şu an 33 haftası tamamlanan Serie A'da UEFA Avrupa Ligi'ne katılabilmek için Parma ile büyük bir savaş veriyor.

        6

        Mazzari'nin Inter'i İtalya Kupasın'da ise Son 16 Turu'nda Udinese'ye elendi. İtalyan devi için tek umut ışığı ise takımı satın alan Erick Thohir'in gelecek yıl büyük yatırımlar yapacağını açıklaması.

        7

        TEK UMUT KUPA
        Geçen yıl Jürgen Klopp önderliğinde Şampiyonlar Ligi'nde tarih yazan Borussia Dortmund bu sezon ise bir türlü istediği başarıyı elde edemedi. Bundesliga'ya kötü bir başlangıç yapan Dortmund bir türlü toparlanamadı ve bunun sonucunda ezeli rakibi Bayern Münih 27. haftada şampiyonluğunu ilan etti. Dortmund 30. haftası geride kalan ligde 61 puan ile ikinci sırada yer alıyor fakat Schalke sadece 3 puan gerisinde.

        8

        Geçen yıl final oynadığı Şampiyonlar Ligi Real Madrid'e elenen Dortmund, Alman Kupası'nda ise finale yükselme başarısı gösterdi. Dortmund'un zorlu finalde karşısında kupa canavarı Bayern Münih var.

        9

        GALATASARAY'DA KAZAN KAYNIYOR
        Ülkemizde son iki yılın tartışmasız en başarılı takımı Galatasaray Şampiyonlar Ligi performansı ile de herkesin beğenisini toplamıştı. Ancak 5. haftada Fatih Terim'in gönderilerek takımın başına İtalyan teknik adam Roberto Mancini'nin getirlmesi her şeyin başlangıcı oldu. Şampiyonlar Ligi'nde Juventus'un geride bırakılarak gruptan çıkılması sonucu göklere çıkarılan Mancini buna rağmen geldiği günden bu yana sürekli kadro tercihleri, deplasmanda aldığı kötü sonuçlar ve başarısız transferler konusunda hep eleştirilerin hedefinde oldu.

        10

        Şampiyonlar Ligi'nde Chelsea deplasmanında kötü bir futbol sergileyerek elenen Galatasaray'da bu performans ligde de sürünce şampiyonluk hayal oldu. Galatasaray'ın geriye kalan hedefleri ise ligi ikinci tamamlayarak Şampiyonalar Ligi'ne grup aşamasından başlamak ve Ziraat Türkiye Kupası'nda Eskişehirspor'u yenerek kupaya uzanmak.

        11

        UZAY TAKIMI (!)
        Bir dönem herkesin beğenisini toplayan ve "Uzay Takımı" benzetilmesi yapılan Barcelona da bu sezonun kaybedenlerinden. Pep Guardiola sonrası takımın başına getirilen Tata Martino geldiği günden bu yana eleştirilerin odağında. La Liga'nın bitimine 5 hafta kala hala şampiyonluk mücadelesi veren Barcelona'da Martino'nun gönderileceği iddia ediliyor. Lider Atletico Madrid'in 4 puan gerisinde yer alan Barcelona, Şampiyonlar Ligi'nde de Çeyrek Final'de Atletico Madrid'e elenmişti. 12 Nisan'da kaybedilen Granda maçının ardından Katalan taraftarlar tesisleri basarak isyan etti.

        12

        Barcelona en son Kral Kupası finalinde ezeli rakibi Real Madrid'e 2-1 yenilerek taraftarlarını yine hayal kırıklığına uğrattı. Kral Kupası'nın kaybedilmesinin ardından Barcelona, Atletico Madrid, Granada ve Real Madrid'e mağlup olarak 3 maç üst üste kaybetmiş oldu. Dünya futbolu şimdi Tata Martino ile Barcelona'nın geleceğini ve alınacak kararları büyük bir merakla bekliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ