Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Bursaspor Bursaspor 2 Galatasaray 5 penaltı pozisyonu, hakem kararları - Futbol Haberleri
        1

        Bursa'da kıran kırana bir mücadele vardı. Finale çıkacak takımı belirleyecek maçta tam 7 gol oldu. Bunlardan iki tanesi penaltı golüydü... Bursaspor, 2-0 öne geçtiği maçı tutamadı. Galatasaray'ı hazır yakalamışken 5 atayım sevdasındaydı. Bu da Bursaspor'a pahalıya mal oldu.

        2

        Galatasaray bu sezon ilk defa deplasmanda 5 gol birden attı. Bir patlama olacağı zaten bekleniyordu. Şimdi Galatasaray finalde. Kısmen kaybolan prestijini de tekrar sağlamış oldu.

        3

        Hakeme gelince; kesinlikle maçta çok kritik hatalar yaptı ve bu maçın seyrini, temposunu ve mücadelesini kesinlikle düşürdü. Bursaspor, hakem İlker Meral'den mutlaka şikayetçi olacatır. Gelelim pozisyonlara;

        4

        1- Burak ile Volkan'ın birbirlerine yaptıkları sportmen dışı hareket doğru değildi. Hakem müdahale etti, her iki futbolcuya da sarı kart göstererek olayların büyümesini engelledi.

        5

        2- 49. dakika maçın kırılma noktasıydı ve durum 2-1 Bursa lehineydi... Sneijder'ın şutunda top İbrahim'in dirseğine deydi. Hakem bir anlık tereddütten sonra penaltı noktasını gösterdi. Bursasporlular yoğun itirazda bulundular ama netice değişmedi. Hakemin verdiği penaltı kesinlikle yanlıştı. Topa 3-4 gibi kısa bir mesafeden vuruldu. İbrahim'in elleri ve kolları da doğal durumdaydı ve vücuduna yapışıktı. Top dirseğe çarptı, dirsek topa gitmedi. Bu Bursaspor'u darmadağın etti.

        6

        3- 66. dakikada Belluschi'ye ceza alanı içerisinde bir müdahale var ama hakemin kararı doğruydu.

        7

        4- Melo'nun sarısı yüzde yüz doğruydu. Hakemi gözleyerek önüne geçip sürmeye çalıştı. Hakemin sarı verdiğine yatsın kalksın dua etsin. Ben olsam kırmızı kart verirdim.

        8

        5- Bursaspor'un attığı ve iptal edilen gol yüzde yüz doğruydu. Çünkü pozisyon ofsayttı.

        9

        6- Galatasaray'ın kazandığı ikinci penaltı doğruydu. Ama topu elle kesen İbrahim'in de ikinci sarı kartı görmesi lazımdı. Yani oyuncu ihraç edilmesi gerekirken hakem toleranslı davrandı.

        10

        7- 74. dakikada Muslera'nın topa müdahalesinden sonra rakibinin üzerine çıkması yüzde yüzde penaltı gerektirecek bir müdahaleydi. Hakem burada da bir yanlış yaptı.

        11

        8- 84. dakikada Burak Yılmaz'ın ikinci sarı kartı doğruydu. Aslında Burak daha önce ikinci sarı kartı hak etmişti.

        12

        9- 90+1'de Veysel'e ceza alanı içerisinde yapılan müdahale 10 kusurlu hareketten biriydi, aslında penaltı olmalıydı...