Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Ünal Aysal çilek, Ünal Aysal kiraz, Galatasaray transfer - Galatasaray Haberleri
        1

        HTSPOR / Erhan TELLİ
        Halkalı Atakent Anafen İlköğretim Okulu öğrencileri, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’ı Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da ziyaret etti.

        2

        Öğrencilerle sohbet eden Aysal, soruları yanıtlarken transfer konusunda ipucu verdi. Bir öğrencinin, “Önümüzdeki yıl yeni çilekler getirecek misiniz?” sorusuna yeni bir meyve açılımı yapıp, “Çilekleri kiraza dönüştürmek gerekir. Pastanın üstüne kiraz da konur” şeklinde cevap verdi.

        3

        AYSAL’IN FAVORİSİ WESLEY
        Aysal da öğrencilere zaman zaman sorular sorarken, bir öğrenciye “En çok hangi futbolcuyu seviyorsun?” dedi.

        4

        Öğrencinin Wesley Sneijder cevabını vermesi üzerine ise başkan Aysal, “Seninle ortak noktamız var, çünkü ben de Wesley Sneijder’ı çok beğeniyorum” dedi.

        5

        Başkan Aysal, bir öğrencinin “Transferinden dolayı pişmanlık duyduğunuz bir futbolcu var mı?” sorusuna ise ilginç bir yanıt vererek, “Var ama isim olarak söyleyemeyeceğim. O bende kalsın” ifadesini kullandı.

        6

        CİMBOM’UN TRANSFER AÇIĞI 274 MİLYON TL
        Galatasaray son beş yılda transfer gelirlerinde yaklaşık 274 milyon lira açık verirken, bu açığın 207 milyon lirası son iki yılda oluştu.

        7

        İngiliz The Guardian gazetesinde yer alan 2009-2014 yılları arası transferde gelir-gider tablosuna göre Cimbom, toplam 4 kupa kazandığı bu dönemde transfer politikasında sınıfta kaldı. Sarı- Kırmızılı ekip 5 yıllık dönemde transfere yaklaşık 444 milyon TL harcarken, aynı dönemde sadece 170 milyon TL gelir elde edebildi.

        8

        Böylece Galatasaray, futboldaki her bir kupa için ortalama 111 milyon TL transfer harcaması yapmış oldu. Cimbom 2012-13 sezonunda 82 milyon TL, 2013-14 sezonunda da 125 milyon TL transfer açığı verdi. En fazla kar eden kulüp Atletico Madrid olarak ön plana çıkarken, en çok zarar eden takımlar ise M.City, PSG, Chelsea ve R.Madrid olarak sıralandı.

        9

        FLORYA'NIN YENİ MÜDÜRÜ BELLİ OLDU
        Galatasaray’da Florya Metin Oktay Tesisleri’ne sürpriz bir atama gerçekleştirildi. Kısa bir süre öncesine kadar Sarı-Kırmızılı kulübün kadın voleybol takımı menajeri olarak görev yapan Orkun Darnel, Florya Metin Oktay Tesisleri Müdürü olarak atandı.

        10

        Fatih Terim döneminde bu görevi Fahri Yılmaz yürütüyordu. Ancak Terim’in ayrılmasıyla birlikte Yılmaz’ın görevine de son verilmişti. Bu atama ile beraber yönetim, Terim sonrası oluşan sorunları bir nebze olsun azaltmaya çalışacak. Bilindiği gibi Orkun Darnel, evli olduğu ünlü voleybolcu Neslihan Darnel’den kısa bir süre önce boşanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ