Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig passolig kart, e-bilet, beşiktaş fenerbahçe derbisi, passolig kart nasıl çıkarılır, kombine - Futbol Haberleri
        1

        Erdem AKBAŞ / HT SPOR
        TÜRK futbolu yeni bir döneme adım atıyor... Passolig... Artık adını sık sık duyacağımız, bir çok özelliği olan program. Ancak daha başlamadan tartışmaları beraberinde getirdi. Beşiktaş - F. Bahçe maçında taraftarların yeterli ilgili gösterip göstermeyeceği hala kafalarda soru işareti. Süper Lig kulüplerinin bu uygulamaya geçerken yaşadığı sancı, acaba PTT 1. Lig'de nasıl hissedilecek. "Passolig için acele mi edildi? Neden yeni sezon beklenmedi? Bu kartın getirileri neler?" gibi bir çok soruyu biz HABERTÜRK olarak uzmanlara yönelttik... İşte konunun uzmanları ve Türk futbolunun önde gelenlerinin görüşleri:

        2

        KAYSERİ'DE SADECE 1 BAŞVURU
        SÜPER Lig'de kulüpler tek tek e-bilet için passolig uygulamasına geçerken bazı takımlarda ilginin bir hayli az olduğu öğrenildi. İşte onlardan biri de Kayserispor... Düşme hattından yer alan Sarı-Kırmızılılar'da dün itibariyle passolig için yapılan başvurunun sadece 1 olduğu öğrenildi. Eğer bu sayı artmazsa Kayseri'nin iki hafta sonra sahasında oynacağı Karabük maçını 1 taraftarı izleyebilecek!

        3

        'Daha fazla erteleyemezdik'
        E-Bilet Komisyonu Başkanı ve TFF Hukuktan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Faruk ÖKSÜZ:
        Bunun süresini 2 kere uzattık ama son tarih 14 Nisan'dı. Şiddeti engellemeyi yönelik bir program. Bu kartla isteyen istediği takımın maçına gidebilir. Bu uygulamada kamera alt yapısı da var. Burada asıl amaç statlara giden olay çıkaran insanları ayrıştırmak. Gelişmiş özellikli kameralar olacak statlarda. G.Saray, F.Bahçe ve Beşiktaş bu projeyi destekliyor. Sadece Fenerbahçe'de teknik bir kaç sıkıntı var. Onlar da yeni sezondan itibaren bu uygulamaya geçecek. Biz bu projeye muhalifiz kesinlikle demiyor. G.Saray'da da ufak bir sistem sıkıntısı var. Yeni sezondan itibaren bütün kombineler passolig olarak çıkacak. Bu sistem taraftarın da memnun olacağı şekilde başlayacak. Sadece her yasada olduğu gibi bunda da geçiş sürecinde sıkıntılar yaşanıyor.

        4

        'Elbette bir başlangıç tarihi olacaktı'
        Futbol Federasyonu Basın Sözcüsü Prof. Dr. Mete DÜREN:
        ELBETTE bir başlangıç tarihi olacaktı. 2 yıl önce yasa gereği bu tarih 14 nisan olarak belirlenirken, o hafta sonunda derbi maçı oynanacağını haliyle kimse bilemezdi. Bir geçiş dönemi yaşanacak. Önümüzdeki 5 hafta içinde eksiklikler görülecek. Sıkıntılar giderilecek. Bu başlangıç eğer sezon başı ya da sezon ortası da olsaydı, aynı şikayetler yine dile getirilirdi. Elektronik kart uygulamasının 14 nisanda başlayacağı çok önceden belliydi. Uygulamanın nasıl olacağını herkes öğrenecek. 5 haftalık sürecin en az sancıyla atlatılması gerekiyor.

        5

        'Geriye dönüş yok artık, uyacağız'
        Eskişehirspor Kulübü Başkanı - Kulüpler Birliği Başkan Vekili Mesut HOŞCAN:
        ESKİŞEHİRSPOR'un passolig kartını düne kadar 387 kişi aldı. Haliyle çok düşük bir rakam bu... Bilgilendirmenin çok iyi yapılamaması nedeniyle böyle bir durum ortaya çıktı. Çok iyi bir tanıtım yapılması gerekirdi. Kart uygulaması ile ilgili kulüp adına bir basın toplantısı düzenledim ve gerekli aydınlatmayı yaptım. Kanun çıktığına göre geriye dönüş yok artık. Kanuna uymak zorundayız. 2 yıl önce bu kanun hazırlanırken, uygulamanın başlangıç tarihi 14 nisan olarak değil de, mayıs sonu olarak belirlenseydi, bu sorun bu derece yaşanmazdı.

        6

        'Kulüpler olarak biz bu tarihi kabul ettik'
        Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan CAVCAV:
        BU konuyla ilgili olarak gerek federasyona gerekse e-bilet uygulamasını yapan firma ile özellikle konuştuk ve kulüpler olarak biz son tarihi 14 Nisan olarak kabul ettik. Bir anda seyircimiz buna karşı gelecek ama statlarda olan olaylar, bir sürü günahlı, günahsız insanı zan altında bırakıyor. Bu uygulama ile futbolun içinde olan bu kötü durumu düzelteceğimize inanıyorum. Sonuçta ligin bitmesine 1 ay kaldı seyirciler anlayış göstersinler.

        7

        'Ertelenmezse boş tribünlere oynayacağız'
        Beşiktaş Genel sekreteri Metin ALBAYRAK:
        UYGULAMANIN bu hafta değil de önümüzdeki haftalarda başlaması için Futbol Federasyonu'na resmi başvuruda bulunduk. Bu gidişle Fenerbahçe derbisini boş tribünlere oynayacağız. Çok az sayıda bilet satıldı. Hiç ilgi yok. Çünkü futbol severler bu konuda yeteri kadar aydınlatılmadı. Oysa Olimpiyat Stadı'nda Galatasaray ile yaptığımız maçta tribünler hıncahınç dolmuştu.

        8

        'Maç için anne kızlık soyadına ne gerek var'
        CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin TANRIKULU:
        Tanrıkulu şu sorulara yanıt istedi:
        - Maç bileti almak için anne kızlık soyadına ne gerek var?
        - Futbolseverin Passolig kartı için yıllık 15-40 TL aidat ve maç başına 2 TL ödeyecekleri iddiası doğru mudur?
        - Passolig kartın, banka-kredi kartı özelliklerini taşıyacağı iddiaları doğru mudur?
        - Passolig kart hizmetlerinin Aktif Bank'a verilmesi hangi ihale usulü ile gerçekleşmiştir?
        - Passolig kart hizmetlerinin neden birden fazla banka tarafından verilmesi sağlanmamıştır?
        - Passolig kart hizmetlerinden beklenen gelir ne kadardır?
        - Futbolseverlerin kişisel bilgilerini, tuttukları takımları beyan etmeye zorlanmaları özel hayatın gizliliğinin ihlali değil midir?

        9

        'Lig fikstürü de dikkate alınmalıydı'
        Habertürk Spor Yazarı Murat AĞCA:
        Passolig uygulamasında temel sorun sistemin kendisi değil, farkındalık yaratma ve pazarlama konularındaki yetersizlik veya ön hazırlık eksikliği. Bu uygulama teknik altyapı yetişmediği için ertelendi ve bu zamana kaldı. Yasa gereği de artık uygulanmak zorunda. Fakat ertelenirken daha titiz davranılmalı, lig fikstürü de dikkate alınmalıydı. Sistemle ilgili bilgilendirmenin medya üzerinden çoktan kamuoyu ile paylaşılmış olması gerekirdi. Bu hafta sonu stat çevresinde çıkması muhtemel tartışma ve olayların sorumlusu kim olacak? Taraftar mı, yoksa gerekli tedbirleri zamanında almayan TFF ve kulüpler mi? Halbuki bu uygulama önce PTT 1. Lig'de test edilseydi ve gelecek sezon başından itibaren de Süper Lig'de uygulansaydı bu kaos yaşanmazdı.

        10

        'Pekala sezonun bitmesi beklenebilirdi'
        Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur ÇEBİ:
        Uygulamanın 14 Nisan'da başlaması elbette ki doğru değil. Pekala sezonun bitmesi beklenebilirdi. Niye beklenmedi bilemiyoruz. Büyük bir mağduriyet yaşayacağız. Bu hafta sonu oynayacağımız Fenerbahçe maçına şu ana kadar yeteri kadar kart ve bilet talebi olmadı. Taraftarlarımızın gerekli hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz. Fenerbahçe karşısında Atatürk Olimpiyat Stadı'nın dolması gerekiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ