Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Adalete Fener Yak, Fenerbahçe imza kampanyası, - Fenerbahçe Haberleri

        HTSPOR / Ahmet Selim KUL

        Fenerbahçe'de bir yandan şampiyonluk hazırlıkları başlarken bir yandan da Şike Davasında "Adil Yargılanma" için 1907 Fenerbahçe Derneği'nin öncülük ettiği "Adalete Fener Yak" kampanyasındaki imza toplama etkinliği de devam ediyor.

        Etkinlik change.org/AdaleteFenerYak adresinden devam ederken toplanan imzalar neredeyse 500 bine ulaştı. Bu rakam da bir rekoru beraberinde getirdi. Change.org sitesinde bu güne kadar yapılan kampanyalarda bu rakamın yanına bile ulaşılmazken, "Adalete Fener Yak" kampanyası rekor kırdı.

        Bu aynı zamanda Avrupa genelinde İspanya'nın ardından en fazla imza alan kampanya olma başarısı anlamına geliyor. Toplanan bu imzalar kampanya sonunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanlığı ve Türkiye Barolar Birliği'ne iletilecek.

        İŞTE KAMPANYANIN MANİFESTOSU

        "Bundan üç yıl önce, Türk futbolunun kalbine bir hançer saplandı. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı ve yöneticilerine yönelik şike iddialarına ilişkin bir operasyon başlatıldı. Soruşturma ve kovuşturma sürecinde temel hukuk prensiplerine aykırı tutum sergilendi. Bu yetmezmiş gibi özel hayatın gizliliği ve masumiyet karinesi ihlal edildi ve daha ilk günden kamu algısında Fenerbahçe yöneticileri haksız yere, -yargılaması dahi başlamadan- suçlu ilan edildi.

        Üzerinden iki buçuk yıl geçmesine rağmen sarı-lacivertliler aynı kararlıkla hak arama mücadelesine devam ederken, bu mücadele artık tüm kesimlerin kabullendiği ve sahip çıktığı bir çığlığa dönüştü. Bugün, güncel gelişmeler ışığında "Özel Yetkili Mahkemeler tarafından görülen davaların yeniden yargılama kapsamına girebileceği" gündeme geldi ve hatta iktidar tarafından da bu mahkemelerin meşruiyeti tartışmaya açıldı.

        Sözde Şike davasında olduğu gibi diğer davalarda da birçok hukuksuzluğa imza atan Özel Yetkili Mahkemelerin kapatılmasına rağmen verdikleri kararların hala uygulamada olması sizce de yanlış değil mi? Fenerbahçe Spor Kulübü; yüzbinlerin yürüyüşünde yüksek sesle haykıran binlerce kadın, çocuk, genç, yaşlı herkesin vicdanında aklandı.

        Şimdi, talebimiz bir ayrıcalık beklemeksizin, tek bir gün daha kaybetmeksizin Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticilerinin adilce ve yeniden yargılanması. Bu hukuki mücadele, hangi takımdan olursa olsun, hangi fikri savunursa savunsun artık halkın mücadelesi!

        Yani şimdi 'Türkiye için Adalet,Fenerbahçe için adalet' zamanı. Yarın çok geç olmadan… Hemen… Sen de bir imzayla, Ülken için, Fenerbahçe Spor Kulübü için ADALETE FENER YAK!"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ