Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe transfer, Galatasaray transfer, Beşiktaş transfer, Drogba Beşiktaş - Futbol Haberleri
        1

        Sezonun finali için artık gün sayılırken, transfer piyasası da yavaş yavaş hareketleniyor...

        2

        Ocak dönemini ‘yıldız transfer’ anlamında durgun geçiren devler, taraftarını heyecanlandıracak isimleri listesine katmaya başladı.

        3

        Yeni sezonda yeni stadına geçecek ve yepyeni bir başlangıç yapacak olan Beşiktaş’ın gündemine aldığı isim Didier Drogba.

        4

        Forvet bölgesine deneyimli ve popüler bir takviye yapacağı bilinen Siyah-Beyazlılar, Drogba-Galatasaray cephesinde yaşanacak hareketliliğe kilitlendi. Kara Kartal, aracılarla golcüye, “Beşiktaş’ın kapıları sonuna kadar açık. Yeni stadımızda, muhteşem taraftarımızla süper bir başlangıç yapmak istiyoruz” mesajını ilettiği de gelen haberler arasında.

        5

        Başkan Fikret Orman ise daha temkinli ve “Önce Galatasaray’daki durumu netleşsin” görüşünü savunuyor.

        6

        İşin ekonomi ve sözleşme şartları boyutuna gelince... Drogba’nın 1.5 yıl için Galatasaray’a maliyeti 10 milyon Euro (30 milyon TL) olmuştu.

        13

        Brezilya basınına göre bu yabancı isimlerden bir ya da bir kaçının takım ile ilişkisinin kesilebileceği ve bunun yanında Diego'nun Sarı-lacivertli ekibe katılabileceği ifade edildi.

        14

        YILDIRIM'DAN SÜRPRİZ TELEFON
        Aziz Yıldırım adı Fenerbahçe ile de anılan Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı Fernandes için Fikret Orman'a telefon etti.

        15

        Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım geçen hafta Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ı arayarak şöyle dedi: “Fernandes’le ilgimiz yok. Çıkan haberlere bakma. Daha önce de açıkladık ama ben bir de sözlü olarak bizzat ileteyim dedim.” Fernandes’in, Fenerbahçe’ye olası bir transferi ve burada başarılı olma durumunda camiaya bunu izah edemem endişesi taşıyan Orman, bu net ifade karşısında rahatladı ve futbolcusuna resti çekti.

        (Akşam)

        16

        Kampl'da ezeli rekabet
        Fenerbahçe'nin yeni sezon için transfer listesinde yer alan Salzburg'lu Kevin Kampl için yeni iddia... Alman Bild gazetesi, gösterdiği performansla sürekli değerini katlayan 23 yaşındaki oyuncunun peşine altyapısından yetiştiği Leverkusen'in de düştüğünü ileri sürdü. Avusturya basını ise Leverkusen'in işinin zor olduğunu, oyuncuyla ilgilenen kulüpler arasında F.Bahçe'nin yanı sıra G.Saray, Hamburg, Liverpool ve Juventus gibi takımların da bulunduğunu aktardı.

        17

        KRAL'A SÖZLEŞME ŞOKU
        Burak Yılmaz'ın sözleşmesini 3 yıl daha uzatmak isteyen Galatasaray ile menajeri arasındaki görüşmeler sürerken, ücret konusunda ciddi sıkıntıların olduğu ifade edildi.

        18

        Yılda 2.3 milyon euro'ya oynayan golcü futbolcuya, yönetim, 2016'da bitecek olan sözleşmesinde yer alan 1 yıllık opsiyon hakkının yanı sıra 2 yıllık da ekstra bir sözleşme teklif etti.

        19

        Fakat yapılan görüşmelerde 2016-17 sezonu için 2.1 milyon euro, 2017-18 sezonu için 1.9 milyon euro, 2018-19 sezonu içinse 1.7 milyon euro önerildi.

        20

        MAÇ BAŞI ÜCRETİ DE DÜŞTÜ
        Futboldaki yüksek maliyetleri düşürmek için oyuncularından bi nevi 'feda' isteyen ve SPK'ya oyuncularla yapılacak olan yeni sözleşme maddelerini göndermeye hazırlanan Galatasaray yönetimi, Burak'ın 20 bin euro olan maç başı ücretini de 7 bin 500 euro'ya çekti.

        21

        Burak'ın önüne konulan bu şartlar nedeniyle büyük şok yaşadığı ve düşünmek için izin istediği bildirildi.

        22

        Yıldız futbolcunun, Aysal'ın, "Sözleşme yenileyelim" demesine, şartları bilmediği için "Tabii başkanım" diyerek hevesle olumlu cevap verdiği ama önüne gelen yeni sözleşme ile geri adım attığı bildirildi. Burak Yılmaz'ın yurt dışına gitme ihtimalini düşünmeye başladığı da öğrenildi.

        23

        SCHÖNE'YE YAKIN TAKİP
        Yeni sezon transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, Ajax'ın yıldızı Lasse Schöne'yi yakın takibe aldı. Dış ilişkilerden sorumlu yönetici Erdal Torunoğulları ve oyuncu izleme komitesi başkanı Fikret Demirer, hafta sonu Hollanda'da oynanan Ajax-Ado Den Haag maçını izledi ve Danimarkalı orta saha oyuncusu Schöne'yi mercek altına aldı.

        24

        39 MAÇTA 13 GOL KAYDETTİ
        Ajax ile sözleşmesi Haziran 2015'te bitecek olan Schöne'nin bonservis bedelinin yaklaşık 5 milyon euro olduğu öğrenildi. sona erecek. Bir süre daha oyuncuyu izleyecek olan yönetim, teknik heyetin raporuna göre hareket edecek. Schöne, Hollanda'da şampiyonluğu garantileyen Ajax'ta bu sezon 39 maçta 13 gol attı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ