Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig passolig kart, e-bilet, beşiktaş fenerbahçe derbisi, passolig kart nasıl çıkarılır, kombine, Passo lig nedir, Passolig nasıl kullanılır? Passolig'in faydaları, Passolig başlangıç tarihi - Futbol Haberleri
        1

        Atilla TÜRKER / HT SPOR
        Futbolda 2013-14 sezonunun son derbisi için geri sayım başladı... Beşiktaş’ın Devler Ligi’ne direkt katılması yolunda ‘kader maçı’ olacak bu derbi... Aynı zamanda Fenerbahçe için de şampiyonluğun ilan edilmesiyle noktalanabilecek bir mücadele... Gelin görün ki, futbolun ana öğesi şu an için bu derbide mumla aranacak gibi... Yani taraftar... Nedeni de belli...

        2

        Süper Lig’de bu derbiyle birlikte hayata geçirilecek olan e-bilet uygulaması. Bilindiği gibi taraftarlar, maça girebilmek için Passolig adı verilen ve üzerlerinde kimlik bilgileri ile fotoğrafları bulunan elektronik karta sahip olmak zorunda.

        3

        Ancak lig sonuna 5 hafta kala hem kulüplerin hem de taraftarların uygulamaya ‘hazırlıksız’ yakalandığını görmek için rakamlara bakmak yeterli. E-bilet sistemi, Avrupa’da sadece İtalya’da uygulanıyor. Türkiye bu konuda ikinci ülke olacak.

        4

        REKOR KIRILMIŞTI
        Süper Lig’in 5. haftasında oynanan Beşiktaş-Galatasaray derbisi, Olimpiyat Stadı’nda bir ‘rekoru’ beraberinde getirmiş, mücadeleyi toplam 76 bin 127 biletli seyirci takip etmişti.

        5

        Hava şartlarını da düşünen Beşiktaş Yönetimi, Fenerbahçe derbisinde de en az 70 bin seyirci olmasını bekliyordu. Ancak Siyah-Beyazlı kurmaylar, biletler satışa çıkalı birkaç gün olmasına karşın Passolig kartına e-bilet yükleten taraftar sayısının sadece 3 bin olması nedeniyle sıkıntılı...

        6

        Yani Beşiktaş Kulübü’nün kombineler hariç satışa sunduğu 57 bin biletin 3 bini satılmış durumda. Bakalım pazar günü Olimpiyat Stadı’nda derbinin fonunu boş tribünler mi oluşturacak?

        7

        BİR BAKIŞTA E-BİLET

        1- SİSTEM NASIL İŞLİYOR?
        www.passolig.com.tr sitesi veya özel satış noktalarından Passolig kartları temin edilecek. Kartı alan taraftarlar ister passo.com.tr bilet sitesi üzerinden, ister gişeden, isterlerse de Türkiye genelindeki satış noktalarından kartlarına maç bileti yükleyebilecek. Stat kapısında e-biletini okutarak tribüne geçecek.

        8

        2- PASSOLİG KARTIN BEDELİ NE?
        6222 sayılı kanunla birlikte gündeme gelen e-bilet uygulamasının temelini oluşturan Passolig kartı, 15 TL karşılığında satılıyor. Aynı zamanda kredi kartı olarak kullanabilen kartın bedeli ise 25 TL.

        9

        3- KART KAÇ GÜNDE GELİYOR?
        www.passolig.com.tr adresinden yapılan başvurunun ardından, Passolig kartınız hazırlanıyor. Ancak kartın elinize ulaşması 3-4 günü buluyor. Fakat sisteme başvuru yapıldığı andan itibaren ‘günlük kart’ uygulamasıyla bilet alınabiliyor.

        10

        4- KOMBİNELER NE OLACAK?
        Kombine sahipleri 2013-14 sezon sonuna kadar mevcut kombine kartlarıyla statlara giriş yapabilecekler. 2014-2015 sezonu için kombine kart almak isteyen taraftarların Passolig Elektronik Kart sahibi olması gerek.

        11

        5- TARAFTAR NEDEN KARŞI?
        Sistem, ‘taraftarın fişlenmesi’ olarak değerlendiriliyor. Türkiye’nin bir çok taraftar grubu da uygulamayı protesto ediyor.

        12

        6- UYGULAMAYAN NE YAPAR?
        e-bilet bu haftadan itibaren hayata geçirilecek. Ancak altyapının hazır olmadığını düşünen kulüpler, uygulamayı sezon sonuna kadar devreye sokmaya niyetli değil. Bu kulüpler maç başına 100 bin lira ceza ödeyecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ