Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Ligi uefa avrupa ligi maç özetleri, sevilla porto maçı özeti, sevilla porto izle, valencia basel golleri, juventus lyon izle, juventus lyon canlı, pirlo frikik izle, benfica az alkmaar izle, - Futbol Haberleri
        1

        UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Final rövanş karşılaşmalarında Sevilla - Porto, Benfica - AZ Alkmaar, Valencia - Basel ve Juventus - Lyon karşı karşıya geldi.

        2

        RAKITIC PENALTIDAN ATTI
        Roman Sanchez Pizjuan Stadı'nda oynanan Sevilla - Porto maçında Quaresma ilk 11'de sahaya çıktı. Karşılaşmaya İspanyol ekibi hızlı başladı. 3. dakikada ceza alanı içinde yaşanan mücadele sonucunda hakem penaltıya hükmetti. Topun başına geçen Rakitic, Sevilla'yı 1-0 öne geçiren golü attı.

        3

        VITOLO FARKI 2'YE ÇIKARDI
        26. dakikada Porto kendi sahasında hücuma çıkmaya çalışırken, Sevilla'da Bacca yaptığı presle topu kaptı ve hemen Vitolo ile oynadı. Defansın arasına topla beraber hızla giren Vitolo topu kalecinin solundan ağlarla buluşturarak farkı ikiye çıkaran golü kaydetti.

        4

        PORTO 'BACCA' KALDI
        30. dakikada Sevilla, Porto ceza sahasına 6 oyuncuyla geldi. Yaşanan karambol sonucunda top en son Bacca'da kaldı. Carlos Bacca'nın yerden vuruşunda top filelerle 3. kez buluştu.

        5

        GAMEIRO ATTI 4 OLDU
        3-0'dan sonra rahat bir oyun sergileyen Sevilla'da oyuna sonradan giren Kevin Gameiro topu filelere göndererek skoru 4-0'a taşıdı.

        6

        QURESMA'DAN FÜZE
        Karşılaşmada son sözü ise Quaresma söyledi. Yıldız oyuncu uzak mesafeden sağ ayağına aldığı topu sert bir vuruşla 90'a yolladı. Bu golün ardından karşılaşmada başka gol olmadı ve Sevilla 4-1'lik skorla yarı finale yükseldi.

        7

        JUVE TURLADI
        Rövanş karşılaşmalarının bir diğeride final maçının oynanacağı Juventus Arena'da Juventus ile Lyon arasında oynandı. Fransa'da oynanan ilk karşılaşmayı Juventus 1-0 kazanmıştı.

        8

        PIRLO'DAN NEFİS FRİKİK
        Karşılaşmanın 4. dakikasında İtalyan ekibinde kazanılan frikik atışında Pirlo topun başına geçti. Tecrübeli yıldızın nefis vuruşunda top ağlarla buluştu. Pirlo bu sezon attığı 6 golün tamamını frikikten kaydetti.

        9

        LYON'DAN YANIT GELDİ
        Karşılaşmanın 11. dakikasında Lyon'da Mvuemba topu ceza sahasına doğru yolladı. Defansın arkasına güzel sarkan Jimmy Briand kafayla topu uzak direğin dibine göndererek skora denge getirdi.

        10

        SON SÖZ MARCHISIO'DAN
        Skora denge getiren Lyon'un umutlarını ise 68. dakikada Juventus'u bir kez daha öne geçiren Marchisio kırdı. Marchisio'nun golüyle Juventus 2-1 öne geçti ve sahadan galip ayrılarak yarı finale adını yazdırdı.

        11

        39'DA İLK GOL GELDİ
        İlk maçta deplasmanda Hollanda temsilcisi AZ Alkmaar'ı 1-0 yenen geçen yılın Avrupa Ligi finalisti Benfica karşılaşmanın 39. dakikasında ilk maçtaki tek golü atan Eduardo Salvio'nun asistinde Machado ile 1-0 öne geçti.

        12

        MACHADO: 2 - AZ: 0
        Karşılaşmanın 71. dakikasında yine Salvio'nun asistinde topla buluşan Machado bir gol daha atarak skoru 2-1'a taşıdı. İlk maçta da 1-0 galip gelen Benfica yarı finale adını yazdırdı.

        13

        MURAT YAKIN ŞOKTA
        Sahasında Valencia'yı 3-0 yenen ve Murat Yakın'ın teknik direktörlüğünü yaptığı Basel, Mestella'ya konuk oldu. Karşılaşmaya Valencia baskılı bir oyunla başladı.

        14

        İLK GOL GELDİ
        Karşılaşmanın 42. dakikasında Joao Pereira topu defansın arkasına sarkan Alcacer ile buluşturdu. Topu önce göğüsünde yumuşatan yıldız oyuncu yakın direğin dibine topu bırakarak takımını 1-0 öne geçirdi.

        15

        4 DAKİKA SONRA FARK 2
        Alcacer'in golünden 4 dakika sonra kazanılan kornerde topun başına geçen Fede'nin ceza sahasına yaptığı sert ortada topa nefis yükselen Vargas skoru 2-0'a taşıyan golü kaydetti.

        16

        VARGAS & ALCACER A.Ş.
        70. dakikada ikinci golün sahibi olan Vargas, ilk golün sahibi Alcacer'e yaptığı asistle skoru 3-0 taşıdı. Kalan dakikalarda başka gol olmadı. İlk maçı 3-0 Basel kazandığı için karşılaşma uzatmalara gitti.

        17

        KIRMIZI KARTLAR HAVADA UÇUŞTU
        Uzatma dakikalarının ilk yarısında gol sesi çıkmazken 101. dakikada Marcelo Diaz ikinci sarı karttan oyun dışında kaldı. Bundan 3 dakika sonra da Gaston Sauro arka arkaya 2 sarı kart görerek takımını 9 kişi bıraktı.

        18

        VE DESTAN YAZDILAR
        Uzatma dakikalarının 2. yarısında ise 113. dakikada Paco Alcacer 3. kez sahneye çıkarak takımını 4-0 öne geçirdi. Karşılaşmada son noktayı ise 118. dakikada Juan Bernat koydu. Bernat'ın golüyle Valencia 3-0'ın rövanşında sahadan 5-0 galibiyetle ayrılarak adını yarı finale yazdırdı.

        19

        KURALAR YARIN
        UEFA Avrupa Ligi yarı final eşleşmeleri yarın TSİ ile 13:00'te çekilecek olan Şampiyonlar Ligi kuralarının ardından çekilecek. UEFA Avrupa Ligi yarı final eşleşmelerinde ilk maçlar 24 Nisan'da, rövanş karşılaşmaları ise 1 Mayıs'ta oynanacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ