Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Dortmund - Real Madrid özet, Dortmund - Real Madrid goller, Chelsea-PSG özet, Chelsea-PSG goller - Futbol Haberleri
        1

        Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Borussia Dortmund deplasmanda 3-0 yenildiği Real Madrid'i ağırladı.

        2

        Borussia Dortmund sahaya Weidenfeller, Piszczek, Friedrich, Hummels, Durm, Jojić, Kirch, Grosskreutz, Reus, Mkhitaryan ve Lewandowski 11'i ile sahaya çıkarken,

        3

        Real Madrid ise Casillas, Carvajal, Pepe, Ramos, Coentrão, Xabi Alonso, Illarramendi, Modric, Di María, Bale ve Benzema 11'i ile mücadeleye başladı.

        4

        DI MARIA PENALTIYI KAÇIRDI
        16. dakikada Fabio Coentrao'nun ortasında top Piszcek'in eline çarpınca hakem Skomina penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Di Maria'nın vuruşunda kaleci Weidenfeller gole izin vermedi.

        5

        MIKHITARYAN FIRSAT TEPTİ
        19. dakikada Lewandowski'nin çizgi üzerinden çevirdiği topu Reus, Mkhitaryan'a aktardı. Yıldız oyuncu topu kale yerine auta gönderince Dortmund maçta öne geçme fırsatını değerlendiremedi.

        6

        REUS AFFETMEDİ
        Dakikalar 24'ü gösterdiğinde Real Madrid'de Pepe'nin kaleciye pası kısa düştü. Casillas'tan önce topu kontrol eden Marco Reus attığı golle Borussia Dortmund'u öne geçirdi.

        7

        CASILLAS GOLE İZİN VERMEDİ
        Maçın 31. dakikasında Xabi Alonso, Marco Reus'a yaptığı sert hareket sonrası sarı kart gördü. Pozisyonun devamında Reus'un ortasında Hummels arka direkte kafayı vurdu ancak kaleci Casillas harika bir kurtarışla gole izin vermedi.

        8

        YİNE REUS ATTI
        37. dakikada Borussia Dortmund durumu 2-0'a getirdi. Real Madrid orta sahasında yapılan top kaybı sonrası Reus pasını Lewandowski'ye aktardı. Polonyalı golcünün vuruşunda direkten dönen topu Reus ağlara gönderdi. İlk yarı 2-0 Dortmund'un üstünlüğüyle sona erdi.

        9

        NE YAPTIN MKHİTARYAN
        İkinci yarııda da ev sahibi Dortmund üstün oyununu sürdürdü. 65. dakikada Mkhitaryan, Reus'un enfes pasında kaleci Casillas'ı geçti ancak topu boş kale yerine direğe nişanlayınca Borussia Dortmund inanılmaz bir gol fırsatını değerlendirememiş oldu.

        10

        İlerleyen dakikalarda başka gol olmadı. Real Madrid, maçı 2-0 kaybetmesine rağmen ilk maçı 3-0 kazandığı için adını yarı finale yazdıran taraf oldu.

        11

        RONALDO ECEL TERLERİ DÖKTÜ
        Sakatlığı sebebiyle bu maçta forma giyemeyen ve yedek kulübesinde adeta ecel terleri döken Cristiano Ronaldo, maç sonrası arkadaşlarını böyle tebrik etti.

        12

        KLOPP MAÇ SONRASI TAKIMINA BÖYLE DESTEK İSTEDİ
        Borussia Dortmund teknik direktörü Jurgen Klopp ise 2-0 kazandıkları ancak Şampiyonlar Ligi'ne veda ettikleri maç sonrası taraftarlarına takıma olan destek tezahüratlarını duyamadığını bu şekilde ifade etti.

        13

        CHELSEA ZORU BAŞARDI
        Gecenin bir diğer maçında ise deplasmanda Paris Saint Germain'e 3-1 mağlup olan Chelsea, evinde Fransız devini konuk etti.

        14

        Ev sahibi Chelsea sahaya Cech, Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta, David Luiz, Lampard, Oscar, Hazard, Willian ve Eto'o 11'i ile sahaya çıkarken,

        15

        PSG ise Sirigu, Jallet, Alex, Thiago Silva, Maxwell, Thiago Motta, Verratti, Matuidi, Lucas, Cavani ve Lavezzi ile maça başladı.

        16

        HAZARD DEVAM EDEMEDİ
        18. dakikada sakatlanan Chelsea'nin Belçikalı yıldızı Eden Hazard yerini Andre Schürrle'ye bıraktı.

        17

        SCHÜRRLE GOLÜNÜ ATTI
        Hazard'ın yerine oyuna giren Schürrle 32. dakikada ceza sahası içerisinde oluşan karambolde son vuruşu yaptı ve Chelsea'yi 1-0 öne geçirdi.

        18

        SILVA KORKUTTU
        37. dakikada PSG'nin tecrübeli savunmacısı Thiago Silva, Eto'o ile girdiği ikili mücadele sonrası yerde kalarak korkuturken, ilk yarıda başka gol olmadı ve Chelsea soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gitti.

        19

        DİREKLER GOLE İZİN VERMEDİ
        Chelsea ikinci yarıya da hızlı başlayan taraf oldu. 52. dakikada Willian'ın pasında topun gelişine nefis vuran Schürrle'ye direk izin vermezken, 54'te ise frikikte topun başına geçen Oscar'ın şutu da aynı şekilde direkte patladı.

        20

        DEMBA BA ATTI, CHELSEA TARİH YAZDI
        87. dakikada Lampard'ın kısa düşen şutunu ceza sahası içerisinde Demba Ba tamamladı. İlk maçı 3-1 kaybeden Chelsea 2-0'lık skor ve deplasman golü avantajı ile adını yarı finale yazdıran bir diğer takım oldu.

        21

        MOURINHO KENDİNDEN GEÇTİ
        Demba Ba'nın golü sonrası Chelsea'nin Portekizli teknik direktörü Jose Mourinho inanılmaz bir depar atarak futbolcularının yanına gitti ve golün coşkusunu doyasıya yaşadı.