Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig MKE Ankaragücü Ankaragücü, Ankaragücü başkanı dayak, Ankaragücü başkanı futbolcuları dövdü - MKE Ankaragücü Haberleri

        Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup takımlarından MKE Ankaragücü'nde 6 futbolcu ve yardımcı antrenörle sözleşmeler karşılıklı olarak feshedildi.

        Sarı-lacivertlilerde, dün sahasında Ofspor ile oynadığı ve 3-2 kaybettiği maçın ardından sıcak gelişmeler yaşanıyor.

        MKE Ankaragücü Kulübü Yönetim Kurulu, dün gece geç saatlere kadar yaptığı toplantı sonrasında bazı kararlar aldı. Yönetimin aldığı karara göre, futbolculardan Mehmet Çakır, Aydın Toscalı, Erhan Güven, İbrahim Şahin, Serhat Akyüz ve Serkan Şirin'in yanı sıra yardımcı antrenör Ümit Geçmen'in sözleşmeleri karşılıklı olarak feshedildi.

        Kulüp basın sözcüsü Fatih Mert, sözleşmeleri feshedilen isimlere bugüne kadar Ankaragücü'ne katkılarından dolayı teşekkür ederek, bundan sonraki spor hayatlarında başarılar diledi.

        MKE Ankaragücü ile Ofspor arasında dün yapılan maçın ardından, kulüp başkanı Mehmet Yiğiner ile futbolcular arasında soyunma odasında yumruklaşmaya varan olaylar yaşandığı iddia edilmişti.

        PROFESYONEL FUTBOLCULAR DERNEĞİ'NDEN AÇIKLAMA

        Profesyonel Futbolcular Derneği, dün 19 Mayıs Stadı'nda 3-2 konuk takımın galibiyetiyle biten, Ankaragücü-Ofspor maçının ardından yaşandığı iddia edilen "darp" olayını kınadı.

        Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Akbin, Ofspor'un galibiyetiyle sonuçlanan karşılaşmanın ardından "MKE Ankaragücü Spor Kulübü başkanı ve bazı kulüp yöneticilerinin soyunma odalarına girerek sporcuları darp ettikleri" iddiasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

        "Duyumların gerçek olmadığına inanmak, hatta yanlış çıkmasını temenni ettikleri için açıklamalarını bir süre beklettiklerini" ifade eden Akbin, şunları kaydetti:

        "Gerçekleşen olayların Türk spor tarihinde kara bir leke olarak anılacak nitelikte olduğu görülmüştür. Sermayeleri alın terleri olan sporcular bir maç kaybetmişler, kendi yöneticileri tarafından soyunma odasında mahsur bırakılmışlar ve darp edilmişlerdir. Yaşanan olaylar sporda şiddetin önlenmesine ilişkin çıkarılan kanunların tek başına yeterli olmadığını, spor kulüplerine seçilecek başkan ve yöneticilerin de belirli şartları taşımalarının gerekliliğini ortaya çıkarmıştır.

        MKE Ankaragücü yöneticilerinin, mağlubiyet halinde takımın yanında olmaları gelirken sporcularını darp etmelerini kınadığımızı, ayrıca sporculara ilişkin tüm yasal yolları çalıştıracağımızı belirtmek isteriz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ