Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Ligi uefa avrupa ligi özetleri, porto sevilla maçı özeti, lyon juventus maçı izle özet, az alkmaar benfica maçı golleri, basel valencia maçı izle, basel valencia özet izle, basel delgado golleri izle - Futbol Haberleri
        1

        UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Final ilk karşılaşmaları bu gece oynanan Porto-Sevilla, Lyon-Juventus, Basel-Valencia ve Alkmaar-Benfica maçlarıyla tamamlandı.

        2

        Turnuvanın en zorlu eşleşmelerinden olan Porto-Sevilla maçında Estadio Dragao'da ilk yarım saat golsüz geçildi.

        3

        Q7'DEN HARİKA ASİST
        Karşılaşmanın 31. dakikasında Ricardo Quaresma soldan ceza sahasına girdi ve mükemmel bir trivelayla topu ceza sahasına gönderdi. Ceza sahasında rakip takım oyuncuları arasından ok gibi sıyrılan Mangala nefis bir kafa vuruşuyla takımını 1-0 öne geçiren golü attı.

        4

        İlk yarıda iki takımda başka gol bulamayınca soyunma odasına 1-0 Porto üstünlüğü ile gidildi. İkinci 45 dakika ise kıran kırana bir mücadeleye sahne oldu.

        5

        Maçın başında sonuna kadar rakibine üstünlük kuran Porto farkı ikiye çıkarmak için elinden geleni sahaya koydu ancak Sevilla kalecisi Beto Porto'ya izin vermedi ve karşılaşma 1-0 Porto üstünlüğü ile sona erdi. Porto'da 86. dakikada Fernando Reges kırmız kart gördü.

        6

        AVRUPA'NIN YÜKSELENİ BASEL
        Teknik direktörlüğünü Murat Yakın'ın yaptığı Basel ile Valencia arasında oynanan karşılaşma, İsviçre'nin Saint Jakob-Park Stadı'nda oynandı.

        7

        HARİKA DELGADO
        Son yılların Avrupa'daki flaş takımı olan Basel'de ilk yarıda adeta Matias Delgado şov vardı. Eski Beşiktaşlı yıldız 34. dakikada ve 38. dakikada attığı gollerle 4 dakikada takımını 2-0 üstünlüğe taşıdı.

        8

        İlk yarıda başka gol olmayınca takımlar soyunma odasına 2-0'lık Basel üstünlüğü ile gitti. Karşılaşmanın 90. dakikasında herkes maçın bu skorla sona ereceğini düşünürken 90. dakikada Stocker Basel adına bir gol daha atarak Valencia'a şok yaşattı. Karşılaşma 3-0 sona erdi.

        9

        İLK YARIDA ÇIT YOK
        Bir diğer Çeyrek final eşleşmesinde ise Juventus deplasmanda Lyon'a konuk oldu. İki takımda ilk yarıda kontrollü bir oyun sergiledi.

        10

        İlk 45 dakikada iki ekipte skoru değiştirecek skoru bulamayınca takımlar devre arasına 0-0'lık skorla girdi. İkinci yarıda ise Juventus rakibine göre daha atak bir oyun sergiledi.

        11

        BONUCCI GOLÜ ATTI
        İtalyan devinde 85. dakikada Bonucci topu filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Juventus deplasmandan avantajlı döndü.

        12

        Bir diğer çeyrek final eşleşmesinde ise Tottenham'ı eleyen Benfica deplasmanda AZ Alkmaar'a konuk oldu. İki takımda ilk 45 dakikada skoru değiştirecek golü bulamadı ve ilk yarı golsüz sona erdi.

        13

        SALVIO ÖNE GEÇİRDİ
        İkinci yarıda ise konuk ekip etkili bir oyun ortaya koydu. 51. dakikada Eduarda Salvio'nun golü Benfica'yı deplasmanda 1-0 öne geçirdi. Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Benfica sahadan 1-0 galip ayrıldı.

        14

        UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Final Rövanş karşılaşmaları 10 Nisan'da oynanacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ