Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Arda Turan, Barcelona Atletico Madrid, Manchester United, Welbeck, Bayern Münih - Futbol Haberleri
        1

        Temsilcimiz Arda Turan'ın formasını giydiği ve La Liga'da lider olan Atletico Madrid, deplasmanda Barcelona'ya konuk oldu.

        2

        Ev sahibi Barcelona sahaya; Pinto, Pique, Mascherano, Alba, Dani Alves, Fabregas, Xavi, Iniesta, Busquets, Messi ve Neymar 11'iyle çıktı.

        3

        ARDA 11'DE BAŞLADI!
        Atletico Madrid ise; Courtouis, Godin, Filipe Luis, Juanfran, Miranda, Tiago, Koke, Arda, Gabi, Villa ve Diego Costa 11'iyle mücadele etti.

        4

        ŞOK İKİ SAKATLIK
        Karşılaşmanın 12. dakikasında Gerard Pique sakatlanarak oyundan çıktı. Atletico Madrid'de ise takımın en önemli oyuncusu Diego Costa 30. dakikada sakatlandı ve yerini Diego'ya bıraktı.

        5

        ARDA MESSİ'Yİ BİÇTİ!
        Karşılaşmanın 44. dakikasında milli oyuncumuz Arda Turan, Messi'ye yaptığı sert hareket sonrası sarı kart gördü. İlk 45 dakikada Barcelona üstün bir oyun ortaya koymasına rağmen skoru değiştirecek golü bulamadı.

        6

        DIEGO 90'A TAKTI!
        Karşılaşmanın 57. dakikasında konuk Atletico Madrid'de sakatlanan Diego Costa'nın yerine oyuna giren Diego, yaklaşık 25 metreden yaptığı harika vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.

        7

        COURTOUIS UZADI RESMEN
        62. dakikada gol için bastıran Barcelona'da Sergio Busquets uzaktan çok sert vurdu, kaleci Courtouis son anda uzanarak topu köşeden çıkardı.

        8

        NEYMAR SKORA DENGE GETİRDİ
        Karşılaşmanın 71. dakikasında ise, Iniesta'nın ara pasında defansın arkasına sarkan Neymar ayağının içiyle topu köşeye bırakarak skora denge getirdi.

        9

        Golden sonra da Barcelona'nın atakları devam etti. Ceza sahası dışından Iniesta'nın nefis şutunu Courtouis son anda kornere çeldi. 77. dakikada Arda Turan oyundan çıkarken yerini Rodriguez'e bıraktı.

        10

        RÖVANŞ 9 NİSAN'DA
        Karşılaşmanın kalan kısmında başka gol olmayınca Atletico Madrid 1-1'lik skorla deplasmandan avantajlı bir skorla dönmüş oldu. Rövanş karşılaşması ise 9 Nisan'da Vicente Calderon'da oynanacak.

        11

        Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinin bir diğer önemli mücadelesinde ise Manchester United, 'Düşler Tiyatrosu' adıyla anılan stadı Old Trafford'da Bayern Münih'i ağırladı.

        12

        Manchester United sahaya kalede De Gea, savunmada Jones, Ferdinand, Vidic, Büttner, orta alanda Valencia, Carrick, Fellaini, Giggs, Rooney ileride ise Welbeck 11'i ile çıktı.

        13

        Konuk Bayern Münih ise Neuer, Rafinha, Boateng, Martinez, Alaba, Lahm, Schweinsteiger, Kroos, Robben, Ribery ve Müller 11 ile maça başladı.

        14

        UNITED'IN GOLÜ İPTAL
        Maçın henüz 3. dakikasında Manchester United'ın golü İspanyol hakem Carlos Carballo tarafından iptal edildi. Carballo, Danny Welbeck'in topu kontrol ederken kafasını uzatan Javi Martinez'e tehlikeli harekette bulunduğunu belirterek golü geçerli saymadı.

        15

        Topun daha çok Bayern'de kaldığı mücadelede orta alanda adeta büyük bir savaş yaşandı.

        16

        31. dakikada Arjen Robben'in sol ayağıyla çektiği nefis şutu kaleci De Gea aynı güzellikte kurtararak topu kornere çeldi.

        17

        WELBECK MUTLAK GOLÜ KAÇIRDI
        40. dakikada Boateng'in büyük hatasında topu önünde bulan Welbeck kaleci Neuer'i geçmeyi başaramadı ve Manchester United'ı net bir golden etti.

        18

        VIDIC HAVADA ASILI KALDI
        İkinci yarıda yine topun kontrolü Bayern'de olsa da 58. dakikada kullanılan köşe vuruşunda topa müthiş yükselen Vidic, Manchester United'ı öne geçirmeyi başaran isim oldu.

        19

        BAYERN BERABERLİĞİ BULDU
        Maçın 67. dakikasında Bayern Münih beraberliği yakaladı. Sağ kanattan Rafinha'nın arka direğe yaptığı ortayı Mandzukic kafayla indirdi. Schweinsteiger topun gelişine vurdu ve meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-1.

        20

        SCHWEINI KIZARDI
        90. dakikada Bayern'in golünün sahibi Bastian Schweinsteiger gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı. İlerleyen dakikalarda başka gol olmayınca Alman ekibi, 1-1'lik sonuçla saha avantajını eline geçiren taraf oldu. Bu zorlu karşılaşmanın rövanşı 9 Nisan'da Allianz Arena'da oynanacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ