Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Aziz Yıldırım dava, Aziz Yıldırım ceza, Aziz Yıldırım Mehmet Berk Zekeriya Öz - Fenerbahçe Haberleri

        AHT / Sedef ŞENKAL DEMİR

        Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın şike soruşturmasını yapan ve iddianamesini hazırlayan Savcılar Zekeriya Öz ve Mehmet Berk’e “Ahlaksızlar” diyerek hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davanın 7. duruşmasında karar çıktı... Anadolu 29. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Aziz Yıldırım ve savcılar katılmazken, taraf avukatları hazır bulundu.

        BUDAPEŞTE İLKELERİ’NDEN ÖRNEKLER

        Duruşmaya iki taraf avukatlarının ilginç diyalogları damga vurdu... F.Bahçe Kulübü Asbaşkanı ve aynı zamanda Yıldırım’ın avukatı Tolga Deniz Aytöre, Budapeşte İlkeleri’nin 4. özel davranış bölümünden örnekler vererek, “Davada şikayetçi olan savcılar, ücret ödemeden kongre üyesi olmuşlar, ücretsiz maçları izleyip davetlere katılmışlar ve birlikte yemek yemişlerdir. Polisin etik görmediği bu davranış tarzı, Aziz Yıldırım ‘ahlak dışı’ olarak nitelendirdiğinde neden suç oluyor?” savunmasını yaptı. Savcı Mehmet Berk’in avukatı Kaptan Yılmaz ise müvekkilinin kongre üyeliğine kendisinin müracaat ettiğini ve genel kurulca kabul gördüğünü, ücreti ise yine genel kurul kararıyla ödemediğini belirterek, Aziz Yıldırım’ın cezalandırılmasını istedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ