Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer türkiye isveç maçının golleri, türkiye isveç maçının özeti, Türkiye 2 - İsveç 1 Show Tv, Türkiye-İsveç maçının golleri Olcan Adın Mevlüt Erdinç, Türkiye-İsveç maçının özeti - Futbol Haberleri
        TÜRKİYE - İSVEÇ MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

        Fatih Terim ile hedefi “2016 Avrupa Şampiyonası” olarak belirleyen Türkiye, özel maçta İsveç'i 2-1 yendi. Show TV’den yayınlanan mücadelede Ay-Yıldızlılarımızın gollerini 2. dakikada Mevlüt Erdinç ve 58. dakikada Olcan Adın kaydetti. İsveç'in tek golünü ise Toivonen attı. Yeni umutlarla yepyeni bir sayfa açan Milli Takım gelecek adına güzel sinyaller verdi.

        Umutlar, yeşil sahada alevleniyor... Show TV, Ay-Yıldızlı forma için, Millilerimizle el ele veriyor...

        TÜRKİYE - İSVEÇ MAÇININ TÜM YAYIN HAKLARI CİNER MEDYA GRUBU'NA AİTTİR. HİÇBİR ŞEKİLDE KULLANILAMAZ...

        TÜRKİYE: 2 - İSVEÇ: 1

        STAT: 19 Mayıs

        HAKEMLER: Milorad Mazic, Milovan Ristic, Dalibor Djurdjevic (Sırbistan)

        TÜRKİYE: Onur Kıvrak, Gökhan Gönül, Semih Kaya, Ersan Gülüm, Caner Erkin, Nuri Şahin (Dk. 90 Tarık Çamdal), Alper Potuk (Dk. 46 Murat Duruer), Selçuk İnan (Dk. 67 Olcay Şahan), Arda Turan (Dk. 90 Uğur Demirok), Burak Yılmaz (Dk. 46 Olcan Adın), Mevlüt Erdinç (Dk. 84 Umut Bulut)

        İSVEÇ: Dahlin, Larsson, Rasmus Bengtsson (Dk. 46 Ekstrand), Antonsson (Dk. 46 Nilsson), Pierre Bengtsson, Jimmy Durmaz (Dk. 67 Tankovic), Wernbloom (Dk. 84 Hiljemark), Albin, Kacaniklic, Marcus Berg (Dk. 46 Elmander), İbrahimovic (Dk. 46 Toivonen)

        GOLLER: Dk. 2 Mevlüt Erdinç, Dk. 57 Olcan Adın (Türkiye), Dk. 54 Toivonen (İsveç)

        SARI KART: Dk. 77 Caner Erkin (Türkiye)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        6. dakikada Arda'nın düşürülmesi sonucu kazanılan serbest vuruşu Selçuk kullandı. Bu futbolcunun ceza alanına ortasında iyi yükselen Mevlüt'ün kafa vuruşunda meşin yuvarlak kale direğinin üzerinden auta gitti.

        25. dakikada Onur Kıvrak'ın yumrukladığı top, ceza alanının dışında kaleyi karşıdan gören pozisyonda Jimmy'de kaldı. Bu futbolcunun gelişine yaptığı vuruşta, meşin yuvarlağı gol çizgisi üzerinden Gökhan Gönül uzaklaştırdı. Ceza alanına tekrar gönderilen topla buluşan İbrahimovic'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak üst ağlarda kaldı.

        30. dakikada Alper Potuk'un hatalı pasında araya giren Marcus Berg'in, meşin yuvarlağı ceza alanına kadar taşıdıktan sonra yaptığı vuruşta top kale direğinin yanından auta çıktı.

        42. dakikada Kacaniklic'in soldan ortasında defansın arkasında topla buluşan Wernbloom, uygun durumda olmasına karşın kafayla kötü bir vuruş yapınca, İsveç beraberlik şansını değerlendiremedi.

        44. dakikada İbrahimovic'in şutunda top dışarı gitti. İsveçli futbolcunun itirazı üzerine Nuri, meşin yuvarlağın kendisinden çıktığını belirterek, maçın hakemini uyardı. Bunun sonucunda da Sırp hakem kararını değiştirerek, İsveç lehine köşe vuruşuna hükmetti.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        47. dakikada serbest vuruşu kullanan Caner'in sert şutunda meşin yuvarlak az farkla direğin yanından auta çıktı.

        52. dakikada Arda'nın kaleyi karşıdan gören pozisyonda yaklaşık 30 metreden şutunda üst direkten dönen top, gol çizgisinin üstünden sekerek oyun alanına döndü. Pozisyonu takip eden Mevlüt'ün vole vuruşunda ise meşin yuvarlak kale direğinin yanından az farkla auta gitti.

        54. dakikada İsveç'in beraberlik golü geldi. Semih'in kaptırdığı topla kaleciyle karşı karşıya kalan Taivonen, plase bir vuruşla Onur'un solundan meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-1

        57. dakikada A Milli Takım yeniden öne geçti. Caner'in soldan yaptığı ortada arka direğe hareketlenen Olcan Adın, topu kafayla filelerle buluşturdu: 2-1

        72. dakikada Tankovic'in göğsüyle indirdiği topa dönerek vuran Elmander'in şutunda kaleci Onur, meşin yuvarlağı yatarak kornere çeldi.

        MAÇTAN NOTLAR

        Ankara, 10 yıl aradan sonra A Milli Futbol Takımı'na ev sahipliği yaptı. En son Türkiye ile Moldova arasında oynanan ve 2-0 ay-yıldızlıların üstünlüğüyle biten maça ev sahipliği yapan başkentlilerin milli takım hasreti 10 yıl sonra sona erdi. Özel maçta İsveç ile karşılaşan A Milli Futbol Takımı, 10 yıl aradan sonra başkent seyircisinin önüne çıktı. Ay-yıldızlı takım, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın startını da başkentten vermiş oldu.

        Ankara 19 Mayıs Stadı'nda daha önce 27 maç yapan Türkiye, 12 galibiyet, 6 beraberlik ve 9 yenilgi aldı. A Mili Takım, bu maçlarda 41 gol atarken, kalesinde de 33 gol gördü. Milli takımı 10 yıl sonra ağırlamanın heyecanını yaşayan başkentli futbolseverler de maça yoğun ilgi gösterdi. 20 bin 600 seyirci kapasitesi bulunan Ankara 19 Mayıs Stadı'nda tribünler tamamen doldu.

        TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav da karşılaşmayı protokol tribününden izledi.

        ANKARALILARIN BEKLEDİĞİNE DEĞDİ

        A Milli Futbol Takımı'nı 10 yıl sonra seyretme şansı bulan başkentliler, bunun mükafatını dünya yıldızı Zlatan İbrahimovic'i izleyerek aldı. İsveçli ünlü golcü Türkiye karşısında ilk 11'de görev yaptı. Ronaldo ve Messi ile dünyanın en iyi üç futbolcusundan biri olarak kabul edilen "İbra"nın, belinde hafif ağrı bulunmasına rağmen ilk 11'deki yerini alması, Ankaralıları da mutlu etti.

        İSVEÇ'TE TANIDIK İSİMLER

        İsveç Mili Takımı'nın Türkiye karşısındaki kadrosunda Spor Toto Süper Lig'den 2 isim yer aldı. Süper Lig'de Gençlerbirliği forması giyen Johan Dahlin İsveç'in kalesini korurken, başkent ekibinin bir diğer oyuncusu Jimmy Durmaz da ilk 11'de sahaya çıktı. Gençlerbirliği'nde futbol hayatını sürdüren Dahlin ve Jimmy ayrı bir heyecan daha yaşadı. Dahlin ve Jimmy, Gençlerbirliği'nin "mabedi" 19 Mayıs Stadı'na bu kez rakip takım formasıyla çıktı. Ayrıca dün gece rahatsızlanan Eskişehirsporlu futbolcu Erkan Zengin ve Kasımpaşa'nın filebekçisi Isaksson kadro dışı kaldı. Galatasaray'ın eski golcüsü Elmander de yedek kulübesinde forma bekledi.

        İLK 11 TWİTTER'DAN AÇIKLANDI

        A Mili Futbol Takımı'nın İsveç maçı ilk 11'i dün gece sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan duyuruldu. Türkiye Futbol Federasyonu'nun sosyal medyayı daha aktif kullanması için ilk defa böyle bir uygulamaya gidildi. Fatih Terim, İsveç mücadelesinde takımını 4-1-4-1 sistemiyle sahaya sürdü. Terim'in el yazısıyla duyurulan ilk 11'de kalede Onur yer alırken, defans hattını Gökhan, Semih, Ersan ve Caner oluşturdu. Nuri'ye ön libero mevkisinde görev veren Terim, orta sahada Alper, Selçuk, Arda ve Mevlüt'ü, hücum hattında da Burak'ı görevlendirdi.

        TERİM'İN VAZGEÇEMEDİĞİ 5 İSİM

        Türkiye Futbol Direktörü Terim, Belarus ve Kuzey İrlanda hazırlık maçlarında ilk 11'de şans verdiği 5 futbolcusundan İsveç karşısında da vazgeçmedi. Gökhan Gönül, Arda Turan, Caner Erkin, Mevlüt Erdinç ve Ersan Gülüm, milli takımın yaptığı son üç hazırlık maçında da ilk 11'de şans bularak, tecrübeli teknik direktörün en çok güvendiği isimler oldu.

        A MİLLİLER 513. RANDEVUDA

        A Milli Futbol Takımı, İsveç ile yaptığı özel maçla 513. karşılaşmasına çıktı. Türk Milli Takımı, 91 yıllık tarihinde 269'u resmi, 243'ü özel olmak üzere geride kalan 512 maçta 186 galibiyet alırken, 120 kez berabere kaldı, 206 kez rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekip, 218'i deplasmanda, 219'u iç sahada, 75'i de tarafsız sahada olmak üzere yapılan maçlarda toplam 677 gol attı, kalesinde 759 gol gördü.

        GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

        Türkiye ile İsveç arasında Ankara 19 Mayıs Stadı'nda yapılan maçta geniş güvenlik önlemleri alındı. Karşılaşmada bin 900'ü resmi ve 250'si özel olmak üzere 2 bin 150 güvenlik görevlisi hazır bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ