Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Bitexen Antalyaspor Beşiktaş: 0 - MP Antalyaspor: 0, Beşiktaş-MP Antalyaspor maçı, Beşiktaş-MP Antalyaspor maç sonucu - Beşiktaş Haberleri
        SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... BEŞİKTAŞ-MP ANTALYASPOR MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

        Beşiktaş: 0 - MP Antalyaspor: 0

        Stat: Atatürk Olimpiyat

        Hakemler: Çağatay Şahan, Volkan Narinç, Ali Saygın Ögel

        Beşiktaş: Tolga Zengin, Necip Uysal, Ersan Adem Gülüm, Franco, Motta, Hutchinson, Jones (Dk. 58 Oğuzhan Özyakup), Veli Kavlak, Olcay (Dk. 71 Ömer Şişmanoğlu), Holosko, Almeida (Dk. 78 Uğur Boral)

        Medical Park Antalyaspor: Fornezzi, Koray Arslan, Giray Kaçar, Boum, Vederson, Köksal Yedek (Dk.68 Emrah Başsan), Enoh, Uğur İnceman (Dk. 78 İbrahim Dağaşan), Serkan Balcı, Murat Duruer, Diarra (Dk. 85 Semih Şentürk)

        Sarı Kartlar: Dk. 35 Veli Kavlak, Dk.72 Necip Uysal, Dk. 90+1 Hutchinson (Beşiktaş), Dk. 68 Uğur İnceman, Dk. 81 İbrahim Dağaşan, Dk. 90+1 Fornezzi, Dk. 90+3 Boum (Antalyaspor)

        Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Beşiktaş ile Medical Park Antalyaspor arasında oynanan maç, 0-0 eşitlikle tamamlandı.

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        11. dakikada Motta'nın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda, Medical Park Antalyaspor savunmasının uzaklaştıramadığı topu ceza alanı içinde önünde bulan Franco, sert vurdu ancak meşin yuvarlak farklı şekilde üstten dışarı gitti.

        30. dakikada Olcay'ın uzak mesafeden çektiği şutta, top üstten auta çıktı.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        52. dakikada Almeida'nın uzak mesafeden çektiği sert şut az farkla dışarı gitti.

        57. dakikada ani gelişen Medical Park Antalyaspor atağında, sağ kanattan gelen Köksal, ceza alanı içerisindeki Diarra'yı gördü. Diarra'nın çektiği sert şutta top, kaleci Tolga'nın ellerinde kaldı.

        59. dakikada rakip savunmayı az adamla yakalayan Beşiktaş'ta Olcay, daha müsait pozisyondaki Almeida'yı topla buluşturdu. Portekizli futbolcunun bekletmeden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak, Medical Park Antalyasporlu Boum'a çarparak kornere gitti.

        65. dakikada Ersan'ın hatasını değerlendiren Uğur İnceman, sağ çarprazdan ceza sahasına girerek pasını Murat'a aktardı. Murat'ın kaleyi cepheden gören pozisyonda yaptığı zayıf vuruşta top, kaleci Tolga'da kaldı.

        68. dakikada Hutchinson'ın sol çarprazdan yaptığı ortada, ceza sahasında topla buluşan Almeida, net bir fırsattan yararlanamadı.

        75. dakikada Hutchinson'ın sağ taraftan yaptığı sert ortada, savunmanın uzaklaştırmaya çalıştığı topu önünde bulan Veli, meşin yuvarlağı kafayla Almeida'ya bıraktı. Bu oyuncunun sert şutunda kaleci Fornezzi golü ayaklarıyla önledi, Almeida'nın yaptığı ikinci hamleyi de savunma kafayla uzaklaştırdı.

        90+1. dakikada Holosko'nun sağ taraftan yaptığı ortaya Uğur Boral ayak koyamadı.

        90+4. dakikada Oğuzhan'ın kullandığı serbest vuruşta Hutchinson'ın altı pasa indirdiği topu önünde bulan Uğur Boral, kötü bir vuruş yaparak topu üstten dışarı gönderdi.

        Karşılaşma 0-0 beraberlikle tamamlandı.

        MAÇTAN NOTLAR

        Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, sakat futbolcularının çokluğunda Medical Park Antalyaspor maçının kadrosunda değişiklikler yaparken, devre arasında transfer edilen ABD'li futbolcu Jermain Jones ilk kez siyah-beyazlı formayı giydi. Beşiktaş'a geldikten sonra antrenmanda sakatlanan ve lig maçlarında forma şansı bulamayan Jones, Medical Park Antalyaspor maçında sahaya ilk 11'de çıktı. ABD'li futbolcu, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmada orta alanda görev yaptı.

        DERBİ MAÇIN KADROSUNDA 3 DEĞİŞİKLİK

        Teknik direktör Bilic, Galatasaray derbisinin kadrosundan 3 değişiklik yaparak, takımını Medical Park Antalyaspor karşısına çıkardı. Kırmızı kart cezası biten Ersan Gülüm, Dany'nin yerine forma giyerken, Oğuzhan Özyakup'un yerine Jones, Gökhan Töre'nin yerine de Holosko görev aldı.

        5 SAKAT

        Beşiktaş'ta 5 futbolcu, sakatlıkları nedeniyle Medical Park Antalyaspor karşısında forma giyemedi. Manuel Fernandes, Gökhan Töre, Dany, Escude ve Sivok, sakat oldukları için kadroda yer almadı. Geçen hafta içinde sadece 1 antrenmana çıkan Oğuzhan Özyakup ise yedek soyundu.

        NECİP YİNE SAHADA

        Bilic, Galatasaray derbisinde savunmanın sağında oynattığı Necip Uysal'ı, Medical Park Antalyaspor karşısında da aynı bölgede görevlendirdi. Ersan Gülüm, Pedro Franco ile birlikte savunmanın göbeğinde forma giyerken, Jones, Veli, Hutchinson, Olcay ve Holosko orta alanda, Hugo Almeida ise forvette oynadı.

        HOLOSKO 2 MAÇ SONRA

        Beşiktaş'ın Slovak futbolcusu Filip Holosko, 2 maç sonra takımdaki yerini aldı. Bursaspor ve Galatasaray maçlarında forma şansı bulamayan Slovak futbolcu, 2 karşılaşmanın ardından formasına kavuştu. En son 17. haftadaki Gençlerbirliği maçında ilk 11'de sahaya çıkan Holosko, Kasımpaşa ile yapılan tekrar karşılaşmasıyla birlikte 6 maç sonra ilk 11'de sahaya çıktı.

        TOLGA 11'DE, CENK YEDEK

        Galatasaray derbisinde sakatlanan Beşiktaş'ın kalecileri Tolga Zengin ve Cenk Gönen, Medical Park Antalyaspor karşısında takımdaki yerlerini aldı. Tolga, ilk 11'de sahaya çıkarken, Cenk ise yedek kulübesinde oturdu. Siyah-beyazlılarda Cenk'in yanı sıra yedek kulübesinde İsmail Köybaşı, Serdar Kurtuluş, Kerim Frei Koyunlu, Uğur Boral, Oğuzhan Özyakup ve Ömer Şişmanoğlu yer aldı.

        KONUK EKİPTE CEZALI

        Medical Park Antalyaspor'da sarı kart cezalısı Insa, Beşiktaş karşısında forma giyemedi. Insa'nın yanı sıra sakatlıkları bulunan kaleci Hakan Arıkan ile Tita da Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki maça çıkamadı. Fenerbahçe'den transfer edilen Semih Şentürk yedekler arasında soyunurken, sakatlığı geçen Vederson takımdaki yerini aldı. Bu arada, geçen sezon Beşiktaş'ı çalıştıran Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, takımdan ayrıldıktan sonra ilk kez İstanbul'da siyah-beyazlı taraftarların önüne çıktı. Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic ile Aybaba, maç öncesi birbirlerine sarılarak başarı dileklerinde bulundu. Siyah-beyazlı futbolcular da eski teknik direktörleri Aybaba ile hasret giderdi.

        TARAFTAR İLGİSİ

        Atatürk Olimpiyat Stadı'nda son yapılan Bursaspor maçına büyük ilgi gösteren siyah-beyazlı taraftarlar, aynı ilgiyi Medical Park Antalyaspor karşılaşmasına göstermedi. Çalışmalar nedeniyle doğu tribününe seyirci alınmazken, kale arkaları ve batı tribünlerinde boşluklar göze çarptı. Karşılaşmayı 10 bine yakın sporsever izledi. Az sayıda Medical Park Antalyaspor taraftarı da kale arkası tribününde yer alarak takımlarını destekledi.

        TARAFTARLARA UYARI

        Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu, Türkiye Futbol Federasyonu Disiplin Talimatı'nda yapılan değişiklik sonrası ceza sınırına gelindiği için siyah-beyazlı taraftarlara uyarıda bulundu. Taraftarlara dağıtılan el ilanlarında Kayseri Erciyesspor, Gaziantepspor ve Kasımpaşa maçlarında küfürlü tezahüratlar nedeniyle ceza alındığı hatırlatılarak, şu ifadelere yer verildi:

        "Talimat gereği, Medical Park Antalyaspor maçında bir saniyelik bile küfürlü tezahüratta bulunulması halinde bunun 4. ihlal olması sebebiyle bir sonraki Eskişehirspor maçını seyircisiz oynama ve 80 bin lira para cezasına çarptırılmamız tehlikesi ortaya çıkacaktır. Şampiyonluk yolunda, sahada alın terlerini son damlasına kadar akıtarak zafere ulaşmayı hedefleyen futbol takımımızı, kötü söze ve küfüre yer vermeden, centilmence, coşkuyla Beşiktaş taraftarına yakışır ve tüm futbol camiasına örnek olacak şekilde destekleyeceğinize inancımız tamdır."

        Ayrıca zaman zaman stat hoparlörlerinden de anonslar yapılarak, taraftarlara uyarıda bulunuldu.

        BİLİC: "3 ÖNEMLİ OYUNCUMUZ YOK"

        Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, maç öncesi yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, sakatlıkları nedeniyle 3 önemli oyuncularının Medical Park Antalyaspor maçında forma giyemeyeceğini belirterek, "Oğuzhan da tam anlamıyla hazır değil. Bizi zor bir maç bekliyor. Sahaya çıkacak olan takıma inancım tam. Galip gelmek için elimizden geleni yapacağız. İyi bir rakibe karşı oynayacağız. Galatasaray'a karşı 3 maç oynadılar ve kaybetmediler. Ligin ilk yarısında da bizi yenmişlerdi" diye konuştu.

        BEŞİKTAŞ YÖNETİMİNDEN YEMEK

        Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu, maç öncesi Medical Park Antalyaspor yönetimine Florya'daki bir restoranda yemek verdi. Yemekte, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Medical Park Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer'e arkasında ismi yazılı forma hediye etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ