Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Beşiktaş Melo, Galatasaray Beşiktaş - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci turunda 26 Şubat Çarşamba günü Chelsea ile oynayacakları ilk maçın Türk futbolunun yurt dışındaki marka değeri açısından çok önemli olduğunu söyledi.

        Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yeni açılan GSStore'un açılış töreninde gazetecilere açıklamalarda bulunan Aysal, Chelsea karşılaşmasında başarılı olacaklarına inandığını belirterek, şunları kaydetti:

        "Chelsea maçı sadece Galatasaray için değil, Türkiye için de çok önemli. Türkiye'nin imajı ve Türk futbolunun yurt dışındaki marka değeri bakımında Chelsea maçı çok önem taşıyor. Başarılı olacağımıza inanıyorum. Bu konuda herhangi bir endişemiz yok. Kendi oyuncularıma her zaman çok güvendim, bu maçta da güveniyorum. Galatasaray'ın ve Türk futbolunun marka değerini yükseltmek için bir fırsat. Bu fırsatı da en iyi şekilde kullanacağımızı tahmin ediyorum."

        Aysal, sarı-kırmızılı takımın standardını devam ettirmesi için bundan sonraki maçlarını kazanması gerektiğini dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

        "Futbol, yaşayan bir süreç. Türkiye ligleri her türlü ihtimale açıktır. Açık olmazsa futbolun zevki kalmaz. İlk devre bazı şanssızlıklar yaşadık. Kalecimiz ve bazı futbolcularımız sakatlandı. Bu süre içinde de puan kayıpları yaşandı. O şanssızlıklar her takımın başına gelebilir. Form grafikleri her zaman aynı olmaz. Buna bağlı olarak puan kayıpları yaşanabilir. Benim beklentim Galatasaray'ın standardını devam ettirmesi ve bundan sonraki maçlarını kazanmasıdır. Diğer kulüplerin başarısı kendi yöneticilerini ilgilendirir. Bizim o konuda fikir beyan etme hakkımız yok."

        "SEMİH'İN HAREKETİ BENİ ŞAŞIRTMADI, SADECE MUTLU ETTİ"

        Spor Toto Süper Lig'de oynanan Beşiktaş derbisinde hakem Cüneyt Çakır'ın kendi lehlerine verdiği aut kararını değiştirten Semih Kaya'nın hareketi hakkındaki görüşleri sorulan Aysal, "Semih çok genç bir oyuncumuz. Altyapımızdan yetişen bir futbolcu. Aldığı Galatasaray kültürünü özel hayatında da yaşatan birisi. O hareketi beni şaşırtmadı, sadece mutlu etti" diye konuştu.

        Türk Telekom Arena'daki maçın ardından yaşadığı sevinç sırasında yaptığı hareketler tartışma çıkaran Melo'nun milli dansını sergilediğini savunan sarı-kırmızılı kulübün başkanı Aysal, şunları kaydetti:

        "Bu dans ilk defa yapılmadı. Derbi maçı olduğu için biraz ilgi çekti. Daha önce Orduspor maçında da diğer oyuncularla beraber yapılmıştı. Melo'nun bu dansı klasik bir dans. Bunun seyirciye yönelik, hakaret veya tahrik edici bir yanı yok. Her maçtan sonra oyuncularımız kendi milli danslarını şu veya bu şekilde sergiliyorlar. Burada hakaret içeren bir davranış olsaydı, Galatasaray yönetimi olarak herkesten önce biz harekete geçerdik."

        Aysal, Juventus maçı hatırlatılarak, "Chelsea maçında sahanın durumu nasıl olacak?" şeklindeki soruya, "Bugüne kadar hazırdı ama yarın ne olur bilemem? Dua edelim güzel bir maç izleriz" cevabını verdi.

        "PARÇALI FORMADAN DA ÜRETİLMESİ İÇİN RİCADA BULUNDUK"

        Bir süre önce basında yer alan Galatasaray'ın yeni sezon forma tasarımları hakkında da konuşan Ünal Aysal, sözlerini şöyle tamamladı:

        "Çıkan görseller birebir doğru demek yanlış. Nike kendi çalışmasını yapıyor. Önümüzdeki sezon için kullanımı yönünde, özellikle parçalı formamızla ilgili birtakım görüşmeler oldu. Formalardan bir tanesi, parçalı görünümde olmakla beraber aslında o forma Metin Oktay'ın giydiği formanın birebir eşi. Sadece biraz revize edilmiş şeklidir. Galatasaray'ın geleneklerinde olan bir formadır. Bunun dışında taraftarlarımızın arzusunu da göz önüne alarak, sürekli kullandığımız parçalı formadan da üretilmesi için ricada bulunduk. Kendileri bu çalışmayı yapıyorlar. Bize yardımcı olmak için de söz verdiler."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ