Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Futbolu filipinler yardım maçı, hakan şükür ronaldo, ronaldo ve zidane - Futbol Haberleri

        Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (BMKP) tarafından bu yıl 4 Mart'ta 11'incisi düzenlenecek "Yoksullukla Mücadele Maçı"nın kadroları belli oldu.

        FIFA'nın internet sitesinde yer alan haberde, İsviçre'nin başkenti Bern'deki Ulusal Stadyum'da yapılacak etkinlikte eski yıldızlar Brezilyalı Ronaldo ve Fransız Zinedine Zidane'ın dünyaca ünlü futbolculardan kuracağı takımda İstanbul Bağımsız Milletvekili Hakan Şükür, Luis Figo, Fabio Cannavaro ve Patrick Vieira'nın da yer alacağı belirtildi.

        Bilet satışlarından elde edilecek gelirin, tarihin en yıkıcı doğal afetlerinden birinin yaşandığı Filipinler'deki Haiyan Tayfunu'nun ardından başlatılan iyileştirme çalışmalarına destek amacıyla kullanılacağı dostluk maçını dünyacü ünlü eski İtalyan hakem Pierluigi Collina yönetecek.

        Söz konusu etkinlik hakkında konuşan Figo, futbolseverlere çağrıda bulunarak, "Yoksulluğa karşı savaşımızda tüm tribünleri dolu görmek ve futbol heyecanını birlikte kutlamak son derece hoş olacak. Filipinler'e yardım edelim" şeklinde konuştu.

        Partrick Viera ise bu maçın kendisini çok heyecanlandırdığını belirterek, "Futbolun dili evrenseldir ve Filipinler'in yeniden yapılandırılmasına yardımcı olmak istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

        Organizasyonda Young Boys takımının bugünkü ve eski oyuncularının karmasıyla Ronaldo ve Zidane'ın davet ettiği eski yıldızlar karşılaşacak. Takımların teknik direktörlüğünü eski milli İsviçreli futbolcular Stephane Chapuisat ve Hakan Yakın üstlenecek.

        Ronaldo ve Zidane'ın takımında yer alacak yıldız isimler şöyle:

        Ronald de Boer (Hollanda), Steve McManaman ve Jamie Carragher (İngiltere), Robert Pires, Claude Makelele, Christian Karembeu ve Patrick Vieira (Fransa), Jens Lehmann (Almanya), Gaizka Mendieta, Fernando Hierro ve Michel Salgado (İspanya), Paulo Ferreira, Fernando Couto, Luis Figo, Paulo Sousa ve Deco (Portekiz), Marta, Giovane Elber, Juliano Belletti ve Roberto Carlos (Brezilya), Pavel Nedved (Çek Cumhuriyeti), Gianluca Zambrotta, Gennaro Gattuso, Christian Vieri ve Fabio Cannavaro (İtalya), Hakan Şükür (Türkiye) Hidetoshi Nakata (Japonya) ve Freddie Ljungberg (İsveç).

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ