Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Bursaspor Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Beşiktaş, Olimpiyat Stadı'nda Bursaspor'u 1-0 yendi - Futbol Haberleri
        SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... BEŞİKTAŞ-BURSASPOR MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

        Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Beşiktaş, Olimpiyat Stadı'nda Bursaspor'u 1-0 yendi. Galibiyet golünü 72. dakikada Hugo Almeida kaydetti. Portekizli yıldız, siyah-beyazlı formayla bu sezon 12. golünü atarak en skorer sezonuna ulaştı.

        Öte yandan mücadelenin 44. dakikasında Ersan Gülüm kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Beşiktaş 42 puana yükselerek zirveye göz kırptı. Maçın hakemi İlker Meral çok tartışılacak kararlara imza attı. Uzatma dakikalarında Fernandes'in şutu direkte patladı.

        BEŞİKTAŞ: 1 - BURSASPOR: 0

        STAT: Atatürk Olimpiyat

        HAKEMLER: İlker Meral, Baki Tuncay Akkın, Serkan Gençerler

        BEŞİKTAŞ: Tolga Zengin, Dany, Ersan Adem Gülüm, Franco, Motta, Gökhan Töre, Hutchinson, Veli Kavlak, Olcay Şahan (Dk. 87 Uğur Boral), Oğuzhan Özyakup (Dk. 46 Necip Uysal), Almeida (Dk. 73 Fernandes)

        BURSASPOR: Frey, Şener Özbayraklı, Civelli, Serdar Aziz, Basser, Şamil Çinaz, Bekir Yılmaz (Dk. 79 Sercan Yıldırım), Belluschi, Kazım Kazım (Dk. 71 Volkan Şen), Sestak (Dk. 71 Ferhat Kiraz), Fernandao

        GOL: Dk. 72 Almeida (Beşiktaş)

        KIRMIZI KART: Dk. 44 Ersan Adem Gülüm (Beşiktaş)

        SARI KARTLAR: Dk. 34 Motta, Dk. 42 Hutchinson (Beşiktaş), Dk. 51 Kazım Kazım, Dk. 58 Bekir Yılmaz, Dk. 68 Şamil Çinaz, Dk. 68 Fernandao, Dk. 88 Serdar Aziz, Dk. 88 Volkan Şen (Bursaspor)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        2. dakikada Bursaspor gole çok yaklaştı. Belluschi'nin sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta Beşiktaş ceza alanı içinde kafalardan seken topa son olarak Civelli yine kafayla vurdu. Meşin yuvarlak çok az farkla yandan auta gitti.

        9. dakikada Bursaspor yine mutlak bir golden oldu. Belluschi'nin sağdan kullandığı korner atışında arka direkte topla buluşan Serdar'ın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak kale çizgisi üstündeki Oğuzhan'dan döndü. Tekrar kaleye yönelen topu Motta yine çizgi üstünden çıkarırken, kaleci Tolga meşin yuvarlağa sahip oldu.

        18. dakikada Olcay'ın uzak mesafeden şutunda, kaleci Frey topu kontrol etti.

        44. dakikada Civelli'ye vurduğu gerekçesiyle Beşiktaşlı Ersan Adem Gülüm, hakem İlker Meral tarafından kırmızı kartla oyun dışında bırakıldı.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        72. dakikada Gökhan Töre'nin sürüklediği atakta Beşiktaş golü buldu. Sol çaprazda rakiplerinden topu kurtaran Gökhan, meşin yuvarlağı ceza alanı içinde yerden Almeida'ya çıkardı. Bu oyuncu, bekletmeden yaptığı vuruşla topu yerden filelere gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

        86. dakikada Şener'in uzak mesafeden şutunda top üstten auta gitti.

        90+3. dakikada ani gelişen Beşiktaş atağında Fernandes, mutlak bir gollük pozisyonu değerlendiremedi. Gökhan'ın pasıyla savunmanın arkasında topla buluşan Fernandes, bom boş durumda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Bir süre meşin yuvarlağı süren Portekizli oyuncunun ceza çizgisi üstünden yaptığı vuruşta top üst direğe çarparak auta gitti.

        MAÇTAN NOTLAR

        ALMEİDA KARİYER REKORU KIRDI

        Bursaspor karşısında takımının golünü kaydeden Hugo Almeida, kariyer rekorunu kırdı. Ligdeki gol sayısını 12'ye çıkaran Portekizli futbolcu, bir sezonda en çok gol attığı döneme imza attı. Siyah-beyazlı formayla geldiği ilk sezon 4, 2011-12 sezonunda 11, geçen sezon da 9 gol atan Almeida, bu sezon henüz 21. haftada 12 gole ulaştı. Beşiktaş'tan önce Almanya'nın Werder Bremen takımında forma giyen Almeida, 2006-2007'de 5, 2007-2008'de 11, sonraki sezon iki sezonda 5 ve 7 gol atmıştı. Hugo Almeida, Beşiktaş'a geldiği 2010-2011 sezonun ilk yarım sezonunda Werder Bremen formasıyla 9 gol kaydetmişti.

        BİLİC, GOLDEN SONRA COŞTU

        Beşiktaş'ın 71. dakikada Almeida ile bulduğu golün ardından siyah-beyazlılar, büyük bir sevinç yaşarken, teknik direktör Bilic de adeta coştu. Önce golün sevincini yaşayan Hırvat teknik adam, daha sonra tribünlere dönerek, tezahürat yapmaları için koluyla hareketler yaptı.

        ÜST ÜSTE 4. KEZ KAZANDILAR

        Siyah-beyazlılar, Bursaspor galibiyeti ile Süper Lig'de üst üste 4. galibiyetini aldı. Bu sezon ligin ilk 4 haftasında da aynı başarıyı gösteren Beşiktaş, son 4 haftada aldığı 12 puanla, puanını da 42'ye taşıdı.

        BEŞİKTAŞ, 46 DAKİKADA 10 KİŞİ

        Ersan Adem Gülüm'ün maçın 44. dakikasında Bursasporlu Civelli ile yaşadığı pozisyonun ardından kırmızı kart görmesiyle, Beşiktaş 46 dakika 10 kişi oynamak zorunda kaldı. İlave yardımcı hakemin uyarısıyla hakem İlker Meral, 44. dakikada Civelli'ye dirseği ile vurduğu gerekçesiyle Ersan'ı kırmızı kartla cezalandırdı. Bu dakikada saha bir anda karışırken, siyah-beyazlı futbolcular, uzun süre hakeme itirazda bulundu. Bu arada siyah-beyazlı taraftarlar da ilk yarının ardından hakemlere tepki gösterdi.

        ERSAN DERBİDE YOK

        Beşiktaş'ta kırmızı kart gören Ersan Adem Gülüm, gelecek hafta oynanacak Galatasaray derbisinde forma giyemeyecek. Tomas Sivok ve Escude'nin sakat olması nedeniyle teknik direktör Slaven Bilic'in bu alanda Pedro Franco ile Dany'yi birlikte oynatması bekleniyor.

        ÜST ÜSTE İKİ MAÇTA KIRMIZI KART

        Beşiktaşlı futbolcular, hafta içinde Kasımpaşa ile oynadığı tekrar maçının ardından Bursaspor karşılaşmasında da kırmızı kart gördü. Kasımpaşa maçında Sardar Kurtuluş, 49. dakikada kırmızı kartla oyun dışında kalırken, Bursaspor karşılaşmasında da Ersan Adem Gülüm kırmızı kart gördü ve siyah-beyazlılar, üst üste iki maçın büyük neredeyse yarısını eksik oynamak zorunda kaldı.

        BU SEZON 6. KIRMIZI KART

        "Kara Kartallar", bu sezon Spor Toto Süper Lig'de 6. kez kırmızı kartla cezalandırıldı. İlk olarak 11. haftadaki Kayserispor maçında Ramon Motta kırmızı kart görürken, 13. haftadaki Fenerbahçe derbisinde Necip Uysal, 15. haftadaki Kasımpaşa karşılaşmasında Motta ve Almeida, kural hatası nedeniyle tekrarlanan Kasımpaşa maçında Serdar Kurtuluş ve son olarak da Bursaspor karşılaşmasında Ersan Adem Gülüm, kırmızı kartlarla oyun dışı kaldılar.

        KIRMIZI KART GÖRDÜĞÜ MAÇLARI KAYBETMİYOR

        Beşiktaş, bu sezon kırmızı kart gördüğü maçlarda genelde başarılı sonuçlar aldı. Siyah-beyazlılar, ligin 11. haftasında Motta'nın kırmızı kart gördüğü Kayserispor maçını ve Serdar Kurtuluş'un kırmızı kart gördüğü Kasımpaşa tekrar karşılaşmasını 3-0'lık skorlarla kazanırken, bugün de Bursaspor'u 1-0 mağlup etti. 13. haftada Necip'in kırmızı kart gördüğü maçta 3-3 berabere kalan Beşiktaş, 15. haftada Almeida ile Motta'nın kırmızı kart gördüğü maçta 2-1 yenilmesine rağmen, bu karşılaşmanın kural hatası nedeniyle tekrar kararı sonrası puan kaybetmedi.

        NECİP STOPERDE

        Ersan'ın kırmızı kart görmesinin ardından Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, ikinci yarıda değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü. Orta alandan Oğuzhan Özyakup'u çıkartan Bilic, yerine Necip Uysal'ı oyuna aldı. Necip, Ersan'ın yerine Pedro Franco ile birlikte stoperde görev yaptı.

        88'DE SAHA KARIŞTI

        Maçın 88. dakikasında saha bir anda karıştı. Motto ile Volkan Şen'in girdiği ikili mücadele sonrası Beşiktaşlı futbolcu yerde kaldı. Bu pozisyonun ardından iki takım futbolcuları da orta alanda birbirlerinin üstüne yürüdü. Olaylar yatıştıktan sonra hakem İlker Meral Bursasporlu Serdar Aziz ve Volkan Şen'e sarı kart gösterdi. Karşılaşma sonrasında da futbolcular arasında ufak tefek tartışmalar yaşandı.

        8 SARI 1 KIRMIZI

        Beşiktaş-Bursaspor maçında kartlar adeta havada uçuştu. Hakem İlker Meral, 90 dakika boyunca 8 kez sarı, 1 kez de kırmızı kartına başvurdu. Beşiktaşlı futbolcular, 1 kırmızı, 2 sarı kart, Bursasporlular ise 6 sarı kart gördü.

        KALE ARKASINA SIĞMADILAR

        Karşılaşmaya büyük ilgi gösteren siyah-beyazlı taraftarlar, özellikle kale arkası tribünlerin tamamını doldurdu. Tribünde yer kalmayınca, taraftarların bir bölümü, giriş bölümlerinin üstüne çıkarak, maçı buradan takip etti.

        FERNANDES MUTLAK GOLÜ KAÇIRDI

        Beşiktaşlı Fernandes, maçın son anlarında takımı adına mutlak bir golü kaçırdı. Son maçlarda yedek kalan Portekizli futbolcu, takımının ani gelişen atağında 90+3. dakikada oldukça uygun pozisyonda, kaleciyle karşı karşıya kaldığı anda ceza alanı çizgisi üzerinden topu kaleye gönderdi. Meşin yuvarlak üst direğe çarparak auta çıktı.

        DANY SAHADA

        Beşiktaş'ta teknik direktör Slaven Bilic, Bursaspor karşısında savunmanın sağında yeni transfer Dany Nounkeu'ya şans tanıdı. Siyah-beyazlılarda, savunmanın sağında görev yapan Serdar Kurtuluş'un kırmızı kart cezalısı olması nedeniyle bu bölgede, Galatasaray'dan transfer edilen Dany forma giydi. Bu değişiklik dışında sahaya son yapılan Kasımpaşa maçının kadrosuyla çıkan siyah-beyazlılarda, savunmanın göbeğinde Franco-Ersan Adem Gülüm ikilisi oynadı. Savunmanın solunda Motta görev alırken, orta alanda Gökhan Töre, Hutchinson, Veli Kavlak, Oğuzhan Özyakup ve Olcay Şahan forma giyerken, forvette ise Almeida şans buldu.

        FERNANDES YİNE YEDEK

        Son iki lig maçında yedek soyunan Manuel Fernandes, Bursaspor karşısında da yedek kulübesinde yer aldı. Portekizli futbolcunun yanı sıra Cenk Gönen, İsmail Köybaşı, Uğur Boral, Kerim Frei ve Ömer Şişmanoğlu yedek kulübesinde oturan futbolcular oldu. Siyah-beyazlılarda, sakatlıkları süren Tomas Sivok, Jermaine Jones ve Julien Escude kadroda yer almadı. Bilic ayrıca, Filip Holosko, Muhammed Demirci ve Mustafa Pektemek'i de kadroya dahil etmedi.

        BURSASPOR'DA 2 DEĞİŞİKLİK

        Bursaspor, Beşiktaş karşısına, son yaptığı Medical Park Antalyaspor maçının kadrosundan iki değişiklikle çıktı. Medical Park Antalyaspor maçında ilk 11'de forma giyen Taiwo ve Ferhat Kiraz'ın yerine Şamil Çınaz ve Basser forma giydi. Taiwo, 18 kişilik kadroda yer almazken, Ferhat Kiraz ise yedek soyundu.

        TARAFTARLAR YALNIZ BIRAKMADI

        Beşiktaşlı taraftarlar, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılan karşılaşmada takımlarını yalnız bırakmadı. İnşaat çalışmaları nedeniyle doğu tribün boş bırakılırken, diğer tribünlerde yer alan 40 bine yakın siyah-beyazlı taraftar, takımlarını destekledi. Maçın başlamasından sonra da taraftarlar stada giriş yapmaya devam etti. Bu arada kulüpler arasında yapılan protokol gereği Bursaspor taraftarları tribünlere alınmadı. Öte yandan karşılaşma öncesinde yapılan anonslarla taraftarlardan sahaya yabancı madde atmamaları ve kötü tezahüratta bulunmamaları istendi.

        OLCAY'A "ÜÇLÜ" ÇEKTİLER

        Taraftarlar, maç öncesi golcü futbolcu Olcay Şahan'ı tribünlere çağırdı. Olcay Şahan, "Olcay buraya üçlü çektir Kartal'a" diye tempo tutan taraftarların yanına giderek, "üçlü" tabir edilen tezahüratı yaptırdı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ