Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Cüneyt Çakır gözyaşları FIFA Dünya Kupası - Futbol Haberleri

        Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, MHK Başkanı Zekeriya Alp ve hakem Cüneyt Çakır ile birlikte bir toplantı düzenledi.

        TFF Başkanı Yıldırım Demirören zor günler ve zor bir ortamda Cüneyt Çakır'ın başardığı başarı için kendisini tebrik etti. MHK Başkanı Zekeriya Alp, "Bu destek sürdüğü müddetçe hakem camiasına en iyi emeği vereceğimizin kimse şüphesi olmasın." diyerek Yıldırım Demirören'e teşekkür etti. Alp, "Türk futbolunu en iyi bir şekilde orada temsil edeceklerine ve o şekilde döneceklerine şüphemiz yok" diyerek Çakır'a desteğini gösterdi.

        Hakem Cüneyt Çakır ise şu ifadeleri kullandı:

        "Bir hayalim vardı... 1963 yılında Martin Luther King'in tarihi konuşması bu sözle başlar. Hakemliğe başladığımın ilk günde kurduğum bu büyük hayalin şimdi gerçek olmasının büyük gururunu yaşıyorum. Buraya ulaşmak için çok büyük emekler verdim. Geçen yıl sadece 156 gün evden uzaktım. 240 antrenman yaptım, 56 maç yönettim. Hiçbir zaman 'oldum' demedim. Bugün de halen daha söylüyorum, daha yapacak çok işimiz var. Artık Türk hakemliğinin ayağa kalkma zamanı. Daha fazla çalışarak, elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Bugün burada hepimiz başarıyı sahipleniyoruz ama önemli olan kalıcı olmaktır. Kalıcı olmak için çok daha fazla gayet göstermeliyiz. Ne zaman bir Dünya Kupası, Şampiyonlar Ligi olsa tek hedefimiz Türk hakemlerinin orada ülkemizi temsil etmesi. Bunun için çalışıyoruz. İleride çok güzel şeyler olacak."

        "Gönül isterdi ki keşke bu turnuvada Milli Takımımız da olsun. Bu yüzden sorumluluğumuz çok daha fazla olacak. Bunun bilincindeyiz. Üç yıl önce Kolombiya'da düzenlenen U20, Avrupa Şampiyonası ve 2012'nin son günlerinde FIFA Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda çok büyük tecrübeler elde ettik. Buradaki tecrübeleri Dünya Kupası'na yansıtmak istiyoruz. Özel kamplar yapacağız. İklim şartlarına bakacağız. FIFA'nın düzenleyeceği üç büyük seminer dışında biz de özel çalışmalar içinde olacağız. Dünya Kupası'nda altı hakem yerine gol teknolojisi kullanacağız."

        "Japonya'da bu teknolojiyi deneyen ilk hakemlerden biriyiz, bu bakımdan da şanslıyız. Hakemlik benim için büyük bir aşk. Ben o kadar bağlıyım ki bu aşka. Hiçbir zaman bu aşktan vazgeçmedim. Hepinizin desteğine ihtiyacım var. Doğan Babacan'a, Şenes Erzik'e, Zekeriya Alp'e başkanımız Yıldırım Demirören'e çok teşekkür ediyorum. Bize attıkları mesajlarla bize hep destek oldular."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ