Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Türkiye Kupası Galatasaray Tokatspor, Ziraat Türkiye Kupası, Galatasaray Tokatspor goller - Futbol Haberleri
        TÜRKİYE KUPASI HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... TOKATSPOR-GALATASARAY MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

        Ziraat Türkiye Kupası B Grubu'nda Galatasaray, Tokatspor'u 2-0 yendi. TT Arena'da oynanan maçta Cimbom'un gollerini 69'da penaltıdan Selçuk İnan ve 90+1'de Amrabat kaydetti. Selçuk İnan, 86'da bir penaltı atışından ise faydalanamadı.

        GALATASARAY: 2 - TOKATSPOR: 0

        Stat: Türk Telekom Arena

        Hakemler: Koray Gençerler, Uygar Bebek, Özgür Ertem

        Galatasaray: Ufuk Ceylan, Semih Kaya, Melo, Hakan Balta, Riera, Bruma (Dk. 46 Aydın Yılmaz), Emre Çolak (Dk. 88 İbrahim Coşkun), Selçuk İnan, Sneijder, Burak Yılmaz, Umut Bulut (Dk. 66 Amrabat)

        Tokatspor: Mehmet Dönmezdemir, Furkan Özyurt, Soner Örnek, Yaşar Kabakçı, Caner Turp, Mehmet Öncan (Dk. 58 Suat Mutlu), Haluk Ulaşoğlu, Serkan Doğan, Mutlu İlengöz (Dk. 76 Güven Güneri), Recep Yaşar (Dk. 63 Gökhan Köseoğlu) , Mehmet Fuat Gölbaşı

        Goller: Dk. 69 Selçuk İnan (Penaltıdan), 90+2 Amrabat (Galatasaray)

        Sarı Kartlar: Dk. 70 Soner Örnek (Tokatspor), 90+3 İbrahim Coşkun (Galatasaray)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        9. dakikada Umut Bulut ile verkaç yaparak kale önünde topla buluşan Selçuk İnan'ın dönerek yapmaya çalıştığı vuruşta, meşin yuvarlak kaleciden dönerek taca gitti.

        16. dakikada Tokatspor savunmasının hatasında topu kapan Burak, kaleciyle karşı karşıya kalırken, ayağından meşin yuvarlağı fazla açınca Mehmet Dönmezdemir tehlikeyi uzaklaştırdı.

        23. dakikada Bruma'nın pasıyla ceza sahası önünde topla buluşan Sneijder'in sağ ayağıyla şutunda, kaleci Mehmet meşin yuvarlağı tokatlayarak kornere çeldi.

        24. dakikada Tokatspor kalesi önünde önemli bir karambol oluştu. Sneijder'in sağdan ortasında kale önünde Burak'ın kafa vuruşu sonrası top kaleciden dönerken, pozisyonun devamında Umut'un şutunda ise meşin yuvarlak savunmaya çarptı. Hakem Koray Gençerler'in, topa elle müdahale olduğu gerekçesiyle Tokatspor lehine verdiği karar, pozisyonu sonlandırdı.

        Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 eşitlikle tamamlandı.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        47. dakikada Sneijder'in ortaladığı topu ceza sahası içinde Burak Yılmaz göğsüyle Selçuk İnan'a indirdi. Bu oyuncunun dokunamadığı meşin yuvarlağa sol çaprazdan Riera'nın yaptığı vuruşta, kaleci topu kornere çeldi.

        56. dakikada Emre'nin pasıyla ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Aydın'ın sert vuruşunda, kaleci topu uzanarak çeldi ve savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

        68. dakikada ceza sahası içinde Yaşar'ın müdahalesiyle Burak yerde kalırken, hakem Koray Gençerler penaltı noktasını gösterdi.

        69. dakikada penaltı vuruşunu kullanan Selçuk, topu ağlara gönderdi: 1-0.

        74. dakikada soldan Riera'nın yaptığı ortada arka direkte kaleciyle karşı karşıya pozisyonda topla buluşan Burak'ın yakın mesafeden vuruşunda, meşin yuvarlak Mehmet Dönmezdemir'in müdahalesiyle kornere gitti.

        86. dakikada Tokatspor, beraberlik golüne çok yaklaştı. Orta sahada Emre'nin kaptırdığı top sonrası Galatasaray ceza sahası içine 3 oyuncuyla birlikte hızlı bir şekilde gelen Tokatspor'da Güven'in şutu istediği gibi olmadı ve top kaleci Ufuk Ceylan'da kaldı.

        Yine aynı dakikada Tokatspor ceza sahasına sol çaprazdan girer girmez Yaşar'ın müdahalesiyle Amrabat yerde kalırken, hakem Koray Gençerler bir kez daha penaltı noktasını gösterdi.

        87. dakikada penaltı atışını kullanan Selçuk, bu kez topu üstten auta göndererek önemli bir gol fırsatını değerlendiremedi.

        90+2. dakikada hızlı gelişen Galatasaray atağında, Selçuk'un pasıyla savunmanın arkasına sarkan Amrabat, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda fileleri havalandırdı: 2-0.

        90+3. dakikada Tokatspor'un kullandığı serbest vuruşta, kale önünde Haluk'un yaptığı kafa vuruşu sonrası top yan direğe de çarparak auta gitti.

        Karşılaşma, 2-0 Galatasaray'ın üstünlüğüyle tamamlandı.

        MAÇTAN NOTLAR

        Ziraat Türkiye Kupası B Grubu'ndaki ilk maçında Tokatspor'u konuk eden Galatasaray, ideal 11'e yakın bir kadroyla sahaya çıktı.

        Teknik direktör Roberto Mancini, genç oyuncuların ağırlıkta olduğu bir kadroya şans vereceği yönündeki beklentinin aksine, birçok önemli ismini Tokatspor maçında sahaya sürdü.

        Tokatspor karşısında, Ufuk Ceylan, Semih Kaya, Felipe Melo, Hakan Balta, Albert Riera, Bruma, Emre Çolak, Selçuk İnan, Wesley Sneijder, Burak Yılmaz ve Umut Bulut 11'ini tercih eden İtalyan teknik adam, sakatlıkları bulunan Hamit Altıntop ile Gökhan Zan'ın yanı sıra Muslera, Drogba, Chedjou, Eboue ve Sabri'yi ise kadroya almadı.

        YABANCI OYUNCULARIN 4'Ü 11'DE 2'Sİ YEDEK

        Galatasaray'da Tokatspor maçının 18 kişilik kadrosunda yer alan 6 yabancı oyuncunun 4'ü ilk 11'de, 2'si ise yedekler arasında yer aldı. Melo, Riera, Bruma ve Sneijder'i ilk 11'de görevlendiren Mancini, Dany ile Amrabat'ı ise yedek soyundurdu. Öte yandan, takımdan ayrılacak isimler arasında gösterilen futbolculardan Riera ilk 11'de sahaya çıkarken, Dany, Amrabat ve Yekta'nın ise yedekler arasında bulunması dikkati çekti.

        İBRAHİM COŞKUN KADRODA

        Galatasaray'ın Antalya'da Ajax ile oynadığı hazırlık maçında attığı golle yıldızı parlayan genç ismi İbrahim Coşkun, Tokatspor maçının kadrosunda da yer aldı. Sarı-kırmızılı kulübün bugün 2,5 yıllık profesyonel sözleşme imzaladığı İbrahim Coşkun, Tokatspor karşısında yedek soyundu.

        TRİBÜNLER BOŞ KALDI

        Sarı-kırmızılı taraftarlar, takımlarının Ziraat Türkiye Kupası'nda Tokatspor ile yaptığı maça ilgi göstermedi. Türk Telekom Arena tribünlerinin önemli bölümü boş kalırken, Tokatspor taraftarları ise kendilerine ayrılan tribünü büyük ölçüde doldurdu.

        GALATASARAY GALİBİYETLE BAŞLADI

        Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası B Grubu'ndaki ilk maçında Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Tokatspor'u 2-0 yendi ve gruplara galibiyetle başladı. Birçok pozisyona girdiği maçta ilk golünü ancak 69. dakikada penaltıdan Selçuk İnan'la bulan sarı-kırmızılılar, bu oyuncunun 87. dakikada ikinci penaltı vuruşunu değerlendirememesi sonrası 90+2. dakikada Amrabat'ın golüyle müsabakadan 2-0 galip ayrıldı. Grup etabına 3 puanla başlayan "Cim Bom", kupadaki ikinci maçını 19 Ocak Pazar günü deplasmanda Medical Park Antalyaspor ile oynayacak.

        ELLE OYNAMA KARARI, GALATASARAYLILARI KIZDIRDI

        Karşılaşmanın 24. dakikasında Tokatspor ceza sahası içinde hakem Koray Gençerler'in verdiği elle oynama kararı, Galatasaraylı futbolcuların tepkisine neden oldu. Kale önünde Tokatsporlu Furkan Özyurt'un Burak Yılmaz'ın arkasından elini uzatarak topa müdahalesi sonrası penaltı kararı bekleyen sarı-kırmızılı futbolcular, kararın aleyhlerine verilmesi sonrası hakem Koray Gençerler'e itirazlarda bulundu. Topa Burak'ın eliyle müdahale ettiği yönünde karar veren Gençerler, itirazları dikkate almadı

        BRUMA SAKATLANDI

        Galatasaray'ın Portekizli genç yıldızı Bruma, Tokatspor maçının ilk yarısında sakatlandı. İlk yarının son bölümünde girdiği bir ikili mücadelede yerde kalan ve sakatlık geçiren Bruma, oyuna tekrar dönmesine karşın maça devam edemedi. Genç oyuncu, ikinci yarıya başlarken yerini Aydın Yılmaz'a bıraktı.

        TOKATSPOR SAHADA 12 KİŞİ

        Maçın 63. dakikasında oyuncu değişikliğine giden Tokatspor'da Gökhan Köseoğlu'nun maça dahil olması sonrası sahadan hiçbir oyuncu çıkmayınca, bir anda konuk ekibin futbolcu sayısı 12'ye çıktı. Daha sonra yapılan uyarının ardından oyundan çıkacak ismin kendisi olduğunu öğrenen Recep Yaşar, sahanın dışına çıktı ve maça tekrar başlandı.

        TOKAT KUPADA İLK GOLLERİNİ YEDİ

        B Grubu karşılaşmasında Galatasaray'a 2-0 yenilen Tokatspor, bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'nda ilk kez gol yedi. Eleme turlarında daha önce Boluspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Kayserispor'u 1-0'lık skorlarla yenen Tokatspor'un bu kulvarda filelerini havalandıran ilk takım Galatasaray oldu.

        TOKATSPORLU TARAFTARLARINDAN 60. DAKİKA ŞOVU

        Tokatspor taraftarları, Tokat'ın plaka numarası olan 60. dakikaya gelindiğinde tribünde bir gösteri yaptı. Maçın 60. dakikasında cep telefonlarının ışıklarını açan konuk ekip taraftarları, tezahüratlar eşliğinde görsel şov gerçekleştirdi.

        Teknik direktör Roberto Mancini, genç oyuncuların ağırlıkta olduğu bir kadroya şans vereceği yönündeki beklentinin aksine, birçok önemli ismini Tokatspor maçında sahaya sürdü.

        Tokatspor karşısında, Ufuk Ceylan, Semih Kaya, Felipe Melo, Hakan Balta, Albert Riera, Bruma, Emre Çolak, Selçuk İnan, Wesley Sneijder, Burak Yılmaz ve Umut Bulut 11'ini tercih eden İtalyan teknik adam, sakatlıkları bulunan Hamit Altıntop ile Gökhan Zan'ın yanı sıra Muslera, Drogba, Chedjou, Eboue ve Sabri'yi ise kadroya almadı.

        - Yabancı oyuncuların 4'ü 11'de, 2'si yedek

        Galatasaray'da Tokatspor maçının 18 kişilik kadrosunda yer alan 6 yabancı oyuncunun 4'ü ilk 11'de, 2'si ise yedekler arasında yer aldı.

        Melo, Riera, Bruma ve Sneijder'i ilk 11'de görevlendiren Mancini, Dany ile Amrabat'ı ise yedek soyundurdu.

        Öte yandan, takımdan ayrılacak isimler arasında gösterilen futbolculardan Riera ilk 11'de sahaya çıkarken, Dany, Amrabat ve Yekta'nın ise yedekler arasında bulunması dikkati çekti.

        - İbrahim Coşkun kadroda

        Galatasaray'ın Antalya'da Ajax ile oynadığı hazırlık maçında attığı golle yıldızı parlayan genç ismi İbrahim Coşkun, Tokatspor maçının kadrosunda da yer aldı.

        Sarı-kırmızılı kulübün bugün 2,5 yıllık profesyonel sözleşme imzaladığı İbrahim Coşkun, Tokatspor karşısında yedek soyundu.

        - Tribünler boş kaldı

        Sarı-kırmızılı taraftarlar, takımlarının Ziraat Türkiye Kupası'nda Tokatspor ile yaptığı maça ilgi göstermedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ