Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Kasımpaşa Kasımpaşa - Beşiktaş maçı Donk'un pozisyonu Almeida, Donk'un topu attığı an, Donk'un pozisyonu doğru mu? - Kasımpaşa Haberleri

        HTSPOR Yazarı Bülent Yavuz, pozisyon için şunları söyledi:

        "Hakem Barış Şimşek, kanaatime göre Donk topu eliyle atmadan önce düdük çaldı. Haliyle oyunun hakem atışıyla başlaması doğru. Donk'a çıkan sarı kart da 'sportmenliğe aykını hareket' olduğu için doğru. Ancak eğer düdük çalmadıysa Donk'un, elindeki topu topa fırlatması kurala göre elle oynama anlamına gelir. Böyle algılandığı takdirde hakem atışı yanlıştır. Hakemin bu yanlışı ise asla kural hatası değildir."

        "Bu maç hiçbir şekilde tekrarlanamaz. O zaman hakemlerin verdikleri yanlış penaltılar, çıkardığı yanlış kartlar nedeniyle her hafta 3 maç iptal edilir. Dolayısıyla bu maçtaki karar, hakemin hatası olarak değerlendirilmeli. Kaldı ki hakem 'Donk topu atmadan önce düdük çalmıştım' derse zaten yapacak bir şey yok. Hakemin bu anlamdaki haklılığını da ceza alanı dışında yaptırdığı hakem atışından anlamak mümkün. Dediğim gibi bu maç 'kural hatası gerekçesiyle' asla tekrar edilemez."

        MHK BAŞKANI ALP: KARAR DOĞRU

        Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp ise "Hakemin vermiş olduğu karar doğru bir karardı, çünkü kurallar ne diyor 'Sahanın içerisinde birden fazla top varsa hakemin müdahelesi dışında futbolcunun topa müdahelesi sarı kart ile cezalandırılır.' Doğru bir karar verdi, bugün istisnai bir durum vardı ama karar doğruydu. Hakem, hakem atışı ve sarı kart ile cezalandırdı, almış olduğu karar doğrudur" ifadelerini kullandı.

        MARKUS MERK: "MAĞDUR OLAN DONK"

        LİG TV'de yayınlanan Maraton adlı programın yorumcusu Markus Merk, Donk'un pozisyonuyla ilgili olarak "Burada kural hatası yok" dedi.

        Markus Merk şunları söyledi:

        "Oyun çok daha erken durmak zorundaydı. Hakem ikinci topu gördü. Düdüğü çalsaydı bunları tartışmazdık zaten. Çok kötü bir oyun kontrolü söz konusu. Bu tarz pozisyonlarda, kuralı göz önünde bulundurmalıyız. İkinci top oyuna etki ediyor. Top Donk'a doğru gelmese, oyundaki hareketi daha farklı olacak. Burada mağdur olan Donk. Memnun muyum, değil miyim bu ayrı bir konu. Ama burada bir kural hatası yok. Donk top toplayıcıdan topu alsaydı ve cisim olarak kullansaydı, olay başka olurdu."

        İLGİNÇ POZİSYON

        Kasımpaşa-Beşiktaş maçının 29. dakikasında Beşiktaş atağında sahada ilginç anlar yaşandı. Siyah-beyazlılar, Kasımpaşa ceza alanına yüklenirken, tribünlerden atılan ikinci bir top da maçın oynandığı bölüme geldi. Bu sırada Kasımpaşılı Donk, tribünlerden gelen topu eline aldı. Almeida'nın kaleci Isaksson ile karşı karşıya kaldığı pozisyon sırasında Donk elindeki topu, Portekizli futbolcunun ayağındaki topa attı. Bu hareket sonrası Almeida ayağındaki topu kaybederken, hakem Barış Şimşek, Donk'a sarı kart gösterdi ve karşılaşmayı hava atışıyla başlattı. Bu esnada, siyah-beyazlı futbolcular, hakem Şimşek'e uzun süre itirazda bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ