Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Kasımpaşa Barış Şimşek rapor, Barış Şimşek Kasımpaşa Beşiktaş rapor - Kasımpaşa Haberleri

        HTSPOR ÖZEL / ATİLLA TÜRKER

        Kasımpaşa-Beşiktaş maçının hakemi Barış Şimşek, maçtan sonra hazırladığı raporda "Kuralları uyguladım. Doğru uyguladığıma da inanıyorum. Donk'un pozisyonunda sahada iki top olduğu için oyunu durdurdum ve sarı kartımı çıkarttım. Kurallar bunu emrediyor çünkü" şeklinde görüş bildirdiği öğrenildi.

        Karşılaşmanın devre arasında gözlemci Osman Erdal Fırat ile Donk'un pozisyonunu değerlendiren ve maçtan sonra da yardımcı hakemleriyle birlikte tüm kararları tek tek izleyen Şimşek "Donk topu eline aldığında oyunu durdursaydım elbette ki daha doğru olurdu. Ancak Donk'un topu dışarı atacağını düşündüm. Hızlı gelişen pozisyon sonrası Donk, elindeki topu diğer topun üstüne atmadan önce düdüğümü çaldım. Oyunu durdurma düdüğüydü bu. Topların çarpışması sonrası pozisyon kayboldu. Donk'a, sportmenliğe aykırı davrandığı için doğal olarak sarı kart gösterdim. Kural bunu gerektiriyor. Oyunu durdurduğum için olay orada bitti. Penaltı tartışmaları çok anlamsız. Ayrıca hakem atışı yaptırmam da doğru bir karar. Kural kitapçığında bu da açık bir şekilde yazılı" şeklinde ifade kullandı.

        BU RAPORA GÖRE MAÇ TEKRARI OLMAZ

        Yardımcı hakemlerle yaptığı sohbette düşüncelerini açık bir şekilde dile getiren Şimşek'in, "Motta'ya, sahaya giren taraftarı tekmelediği için kırmızı kart çıkarttım. Bunu da kural gereği yaptım. Almeida'ya ise itirazdan dolayı kart gösterdim" dediği öğrenildi.

        Şimşek'in bu raporu paralelinde maçın tekrarının sözkonusu olamayacağı bildirildi. Beşiktaş'ın itirazı sonrası konuyu değerlendirecek olan Futbol Federasyonu'nun, Merkez Hakem Kurulu'ndan görüş isteyeceği ifade edildi. Bu gelişmeler sonrasında da Merkez Hakem Kurulu'nun, hakem Barış Şimşek'in raporunu değerlendireceği, gerek duyulursa Şimşek'ten ek bir rapor isteneceği kaydedildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ