Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Serdar Ali Çelikler'in yazıları, Takımı Mancini mi kurdu? Galatasaray - Galatasaray Haberleri

        G.SARAY’IN bulunabilecek en eksik durumdaki Real Madrid’den üstelik 10 kişiyken 4 gol yeyip yenilmesinden sonra Ünal Aysal’ın da Mancini’nin de eleştirilmesi doğaldır. Futbolcuların tefe konması da normaldir. Maçın ardından hayatında A Takım teknik direktörlüğü yapmamış Nihat Kahveci’nin Terim’e güzelleme yapıp Mancini’ye saydırdığı tweet’leri gördüm. Ne yazık ki Türk futbolunun en büyük sorunlarından birinin adalet terazisinde bile ayrım yapma noktasına gelmiş ‘yabancı düşmanlığı’ olduğunu bir kez daha üzülerek gördüm. Çoğunluk Amrabat ve Bruma’nın oynamasını eleştirmiş ama eleştiri sahipleri takımın sol ve sağ açık oyuncusunun olmadığını; Riera’nın sol açık olarak oynatılması halinde bile sağ açıkta tek alternatifin Aydın olduğundan dem vurmamış.

        Madde madde ve sorumuzu soralım:

        * Mancini geldiği gün G.Saray’a uygun bir hoca olmadığını; harcattığı para=başarı kriterinde dünyanın en pahalı hocası olduğunu; Avrupa’da başarılı olamayacağını ilk yazan da söyleyen de benim. Ceyhun’u Danny’yi vazgeçilmezler arasına alacağını da söyleyen yine benim.

        * Mancini’nin Inter’de şampiyonluklarının Juve-Milan gibi devlerin Calciopoli ile uğraştığı dönemlere denk geldiğini; O’nun 2. turun ötesini görememiş takımını 2 yıl sonra Mourinho’nun Avrupa Şampiyonu yaptığını; City’de 520 milyon pound harcattığı kulübe ancak +95’te gelen bir şampiyonluk verebildiğini; o ekibin Şampiyonlar Ligi’nde grup sonuncusu olduğunu belirten de benim.

        * Genlerinde özellikle Avrupa’da teslimiyetçilik olmayan G.Saray’ın Mancini’yle hedefe haramayacağını söyledim.

        * Evet; Mancini yeterli bir teknik adam değildir. Size çok para harcatır; şanslıdır; rakipler tökezlerse iyi kadro ile iyi sonuçlar alır. Çok sıkılırsa çeker gider, şimdiden İtalya Milli Takımı’nı kovaladığına eminim.

        Buraya kadar tamam.

        * Ama bu takımda hala Muslera’ya alternatif yaratılamadıysa;

        * Sol ve sağ açık transfer denemeleri hep bomba çıktıysa;

        * Amrabat’a 8.5 milyon Euro + Riera’ya 3.5 milyon Euro + Yiğit Gökoğlan’a 3 milyon Euro + Sercan Yıldırım’a 3.5 milyon Euro + Dany’ye 3.5 milyon Euro + Furkan Öçal’a 1 milyon Euro + ‘Dünyanın en teknik stoperi’ diye gazlanarak alınan Chedjou’ya 7.5 milyon Euro verilip toplamda: 30.5 milyon Euro bonservis kazığı yenilmişse bunun da sorumlusu Mancini olamaz.

        * Hala tabanca gibi bir stoper; orijinal sol bek; orijinal 2 kanat oyuncusu; ideal bir yedek kaleci; Selçuk ve Melo’ya alternatif bir oyuncu dahi alınamadıysa Mancini’den başka soru sormamız gereken kimseler yok mudur?

        * Mancini çok yeterli değildir. Ama Terim döneminde de kadro mühendisliği hatalarını gözden kaçırırsanız; Terim dönemi G.Saray’ın belkemiği olan Selçuk – Burak – Umut gibi isimlerin Ersun Yanal ve Şenol Güneş tedrisinden geçip ‘olmuş’ halde G.Saray’a geldiğini, Semih dışında kazanılmış bir oyuncunun (kalitesini tartışırım) olmadığını fark edemezsiniz ve nakıs birer ‘yabancı düşmanı’ olursunuz. Mancini yeterli değil de kadro yeterli mi?

        F.BAHÇE'NİN DÜŞÜŞTEN ÖNCESİ DERBİSİ

        Ligi 2. haftadan itibaren açan ve geride kalan 11 haftada 10 galibiyet ve 1 beraberlik alan F.Bahçe için düşüş dönemi başlamak üzere. Felaket telalığı değil; durum tespitidir söylediklerim. Ersun Yanal da bilir; her teknik direktör de bilir ki 13-14. haftadan itibaren takımlarda düşüş başlar. F.Bahçe’de de bu olacaktır. Bu haftaki Beşiktaş maçı bu açıdan da çok önemlidir. Düşüş trendinin hemen öncesinde takımın puan farkını açma ve moral motivasyonu yukarı çekme için derbi iyi bir fırsattır. Bu maç kazanılırsa devre arasına kadar geri kalan maçlarda önemli rotasyonlar göreceğiz. Beşiktaş’a karşı bir galibiyet takımı da rotasyona girecek futbolcuları da camiayı da çok rahatlatır. Yanal da bunun bilinciyle hareket edecektir. Yanal takımını, Beşiktaş derbisine iyi futboldan çok sonuç odaklı hazırlayacaktır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ